Uskalla Yrittää -finaali Helsingissä 18.-19.4.2018

Nuori Yrittäjyys ry (NY) järjestää Uskalla Yrittää -finaalin, jonka päätähtiä ovat yli 220 nuorta ja heidän 81 NY-yritystään. Finaali kokoaa Suomen yritteliäimmät nuoret kaksipäiväiseen tapahtumaan Helsinkiin 18.-19.4.2018.

Mukana olevat nuoret ovat pyörittäneet tämän lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia NY-yrityksiään peruskoulun 9. luokalla ja toisella asteella NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja korkea-asteella NY Start Up -ohjelmissa, osana opintojaan.

Finaali on ohjelmien Suomen mestaruuskilpailu. Toisen ja korkea-asteen voittajat edustavat Suomea Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä 2018.

Alueellisista semifinaaleista kansalliseen finaaliin

Finaalissa nähtävät yritykset on valittu alueellisten semifinaalien kautta edustamaan aluettaan ja kouluaan kansalliseen finaaliin. Semifinaaleja järjestetään ympäri Suomea! Tutustu semifinaalikalenteriin ja käy tutustumassa oman alueesi yrittäjiin jo ennen finaalia.

Suomen parhaat yritykset valitsee liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo, joka kahden päivän aikana tutustuu yritysten toimintaan messuilla ja yritysesittelyssä.

Finaalin avoimet tapahtumat

KE 18.4.2018 KELLO 12:00 – 14:00
Yritysesittelyt @ Original Sokos Hotel Presidentti

(Eteläinen Rautatiekatu 4 & Urho Kekkosen katu 1,  00100 Helsinki)
Finaalin ensimmäisenä arvioitava osuutena ovat yritysesittelyt. Jokaisella yrityksellä on 4 minuuttia aikaa kertoa oman yrityksen toiminnasta. Esityksiä kuullaan Original Sokos Hotel Presidentin tiloissa.

Jos haluat tuoda isomman oppilasryhmän tutustumaan esityksiin, olethan yhteydessä uskallayrittaa(at)nuoriyrittajyys.fi, niin sovitaan yhdessä teidän saapumisestanne.

 

KE 18.4.2018 KELLO 15:00 – 19:00
Uskalla Yrittää -finaalin messut @ Kauppakeskus Kamppi

(Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki)
Finaalin yksi kohokohdista on messutapahtuma, joka järjestetään Kauppakeskus Kampissa. Messuilla finalistit esittelevät ja myyvät tuotteitaan ja palveluitaan. Messut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden päästä tutustumaan nuorten ideoihin ympäri Suomen.

Messujen aikana finalistit pääsevät Kampin E-tason (alin kerros) keskuslavalle pitchaamaan omia yritysideoitaan 30 sekunnin ajaksi – luvassa siis varsinainen myyntipuheiden juhla! Nuorten lisäksi lavalla nähdään vieraita kertomassa omia ajatuksiaan messuista.

Sosiaalinen media

#UskallaYrittää
#NYVuosiYrittäjänä
#NYStartUp
@NuoriYrittajyys | Facebook-tapahtumaan pääset tästä

Millaisilla liikeideoilla on voitettu aiempina vuosina?

Nuoret yrittäjinä – mistä on kyse, kun yli 4 500 nuorta on perustanut yli 1500 yritystä osana opintoja?

NY Vuosi yrittäjänä ja NY Start Up -ohjelmat

  • NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa 9.luokan, lukion tai ammattiopiston opiskelijat perustavat oikealla rahalla toimivan miniyrityksen (NY-yritys) lukuvuoden ajaksi osana opintojaan.
  • NY Start Up -ohjelmassa korkeakouluopiskelijat perustavat oikealla rahalla toimivan monialaisen miniyrityksen (NY-yritys) lukuvuoden ajaksi osana opintojaan.
  • Ohjelmissa harjoitellaan liiketoiminnan ymmärtämistä, työn tekemistä, asiakaspalvelua, vastuunottamista ja talousasioita – työelämätaitoja käytännön kautta.
  • Oma NY-yritys antaa mahdollisuuden ideoida ja ottaa omat ideat käyttöön sekä oivaltaa omat mahdollisuudet ja saada omakohtainen kokemus yrittäjyydestä.

Nuori Yrittäjyys ry

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys. Tuemme yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteemme on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien.

Tarjoamme 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta.

Yhdistyksen rahoitus muodostuu pääosin säätiöiden ja yritysten tuesta.

Opettaja, ota opiskelijat mukaan

Ota omat opiskelijasi mukaan messuille ja anna heille ennakkotehtävä, joka aktivoi nuoret nuoret osallistumaan messupöhinään!

Finaalin messutapahtumassa nuoret esittelevät yritystoimintaansa ja myyvät tuotteitaan ja palveluitaan. Tarjoamme mahdollisuuden tavata maakuntien parhaat ja yritteliäisimmät nuoret ja aitiopaikan nuorten ideoihin ja ajatuksiin.