Våga vara företagsam -finalen i Helsingfors 18.-19.4.2018

Ung Företagsamhet rf (UF) arrangerar Våga vara företagsam -finalen (Uskalla Yrittää), där 250 unga och deras 90 företag står i rampljuset. Finalen samlar de mest företagsamma ungdomarna i Finland till ett evenemang den 18 till 19 april 2018 i Helsingfors.

De unga 15–25-åringar som deltar i finalen har under läsåret drivit övningsföretag med riktiga pengar i programmen UF Ett år som företagare och UF Start Up, som ingår i deras studier.

Finalen är det finska mästerskapet inom programmen. Vinnarna inom andra -och högskolstadiet representerar Finland i det europeiska mästerskapet sommaren 2018.

Från regionala semifinaler till den nationella finalen

De företag som deltar i finalen har via regionala semifinalerfinaler valts att representera sin region och sin skola i den nationella finalen. Semifinaler ordnas kring Finland! Bekanta dig med semifinalkalendern och lär dig känna företagarna från din egen region redan före finalen!

Finlands bästa företag bestäms av en jury som består av affärslivets proffs och som under två dagar forskar företagens verksamhet på mässan och företagspresentationen.

Finalmässan i Kamppi köpcentrum

Finalisterna erövrar Kamppi Köpcentrum på onsdagen den 18 april 2018. Välkomna till köpcentret för att bekanta er med framtidens aktörer i Finland och samtidigt göra fantastiska fynd!

Under evenemanget i Kampen presenterar de unga sin företagsverksamhet och säljer sina produkter och tjänster. Vi erbjuder en möjlighet att träffa de främsta och driftigaste unga 15‒25-åringarna i landskapen och att på paradplats lyssna på deras idéer och tankar.

Delta och följ evenemanget också i sociala medier!

#UskallaYrittää
#NYVuosiYrittäjänä
#NYStartUp
@NuoriYrittajyys | Till Facebook-evenemanget kommer du här

Vilka affärsidéer har varit lyckade i Våga vara företagsam-finalen?

Ung Företagsamhet rf

Ung Företagsamhet rf (UF) är en förening som inte eftersträvar vinst. Vi erbjuder företagsamhetsfostran, där vårt syfte är att få unga att lära känna och utnyttja sina egna styrkor – inlärning genom egen verksamhet.

Vi erbjuder program som stöder 7-25-åriga ungdomars entreprenörskap, arbetslivsfärdigheter och kontroll över egen ekonomi och som genomförs i skolor som en del av undervisningen.

Föreningens finansiering bildas för det mesta av stödet från stiftelser och företag.