Ennakkotehtävät: NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Seuraavat materiaalit on palautettava ennen tapahtumaa:

 • Yrityksen kuvaus Uskalla Yrittää -sivustoa varten viimeistään perjantaina 31.3.2017. 
 • Kuva yrityksestä sosiaalisen median kilpailua varten viimeistään perjantaina 31.3.2017.
 • Raportti yrityksen toiminnasta viimeistään perjantaina 7.4.2017.
 • Yritysesittelyssä käytettävä tiedosto viimeistään maanantaina 10.4.2017.

Voit siirtyä palauttamaan tehtävän joko yläpuolella olevan linkin kautta tai tehtävän kuvauksessa olevan linkin kautta.

Yrityksen kuvaus

Tapahtuman verkkosivuille tulee koonti kaikista Uskalla Yrittää -finaalin NY-yrityksistä.

Koontia varten kaikkien osallistuvien NY-yritysten on toimitettava lyhyt kuvaus, mitä yritys tekee ja mikä tekee siitä mielenkiintoisen 31.3.2017 mennessä. Tarkoituksena ei ole kirjoittaa liiketoimintasuunnitelmaa uudestaan kaikkien nähtäville, vaan lyhyt kuvaus liikeideasta.

Toimittakaa samalla NY-yrityksen logo PNG, JPG tai JPEG -muodossa. Palauta kuvaus ja tiedot alla olevalla lomakkeen avulla.

> Siirry palautussivulle tästä (palautusaika on päättynyt)

Kuva yrityksestä (tiimistä)

Finaalin yhtenä kilpailuna on sosiaalisen median presenssi. Kilpailussa NY-yritykset keräävät tykkäyksiä omalle kuvalleen. Nuori Yrittäjyys ry julkaisee Facebookissa kuva-albumin, jossa on esitelty kaikki finalistit. Kuva-albumi julkaistaan torstaina 6.4.2017 ja tykkääminen on mahdollista torstaihin 20.4.2017 kello 12:00 asti.

Kilpailua varten yritysten tulee toimittaa ryhmäkuva tiimistä 31.3.2017 mennessä.

> Siirry palautussivulle tästä (palautusaika on päättynyt)

Yritysesittely

Jokainen NY-yritys pitää finaalissa neljän minuutin mittaisen yritysesittelyn. Jos esityksen tukena käytetään PowerPoint tai muuta esitystä (Prezi, Sway), on esitys lähetettävä tapahtumatiimille 10.4.2017 mennessä. Näin voimme varmistaa, että esitykset avautuvat tietokoneella ja toimivat kunnolla. Jos ongelmia ilmenee, ehdimme korjata ne ennen tapahtumaa.

PowerPoint -esityksissä tulee käyttää Windowsin vakiofontteja, jotta esitykset toistuvat oikein finaalissa käytettävissä tietokoneissa.

Esityksen pitää olla joko Microsoft Office PowerPoint 2013 -ohjelman kanssa yhteensopiva tai PDF-tiedostona. Jos haluatte käyttää jotain muuta tiedostomuotoa, olkaa hyvissä ajoin yhteydessä tapahtumatiimiin. Tiedoston maksimikoko on 20 MB. Tiedostot toimitetaan ensisijaisesti alla olevalla palautuslomakkeella.

Yritysesittelyn tarkoituksena on antaa NY-yrityksille mahdollisuus esitellä toimintaa oikealle yleisölle ja nähdä, kuinka hyvin he saavat kuulijansa innostumaan yrityksestä ja sen toiminnasta.

Yritysesittely kokoaa yhteen yrityksen tärkeimmät kokemukset ja saavutukset NY-vuoden ajalta. Esittelyssä tulee kertoa ylä- ja alamäistä – mitä olette oppineet tehdyistä virheistä ja mitä olette saavuttaneet. Muistakaa kertoa oppimiskokemuksistanne vuoden ajalta. Huomioittehan, että yritysesittely ei ole tuote-esittely.

Yritysesittelyn rakenne voi olla esimerkiksi:

 • Aloitus ja esittely
 • Tuotteen tai palvelun kuvaus, sen vahvuudet ja kilpailuedut — mitä, miksi, kenelle, miten
  • Mitä lisäarvoa tuotatte asiakkaallenne?
  • Mikä on yrityksenne unique selling point?
 • NY-vuoden kuvaus
  • Ylä- ja alamäet
  • Mitä olette oppineet vuoden aikana, mitä ajatuksia NY-vuosi on herättänyt?
  • Miten yrityksenne toiminta on kehittynyt vuoden aikana?
 • NY-yrityksen talous
 • Yrityksenne tulevaisuus
 • Lopetus

Tiivistettynä:

 • 4 minuutin mittainen yritysesittely, joka on NY-yrittäjien toteuttama selkeä kokonaisuus yrityksestä ja sen mahdollisuuksista.
 • Osallistujat saavat käyttää esityksessään esitysmateriaalia, kuten PowerPoint, Prezi tai PDF -esitystä tai muuta visuaalista tukea, mutta ei “live” -esiintymismuotojen käyttö esityksenä on kielletty.
 • Lyhyiden videoiden käyttö yritysesittelyssä on sallittua, mutta videon aika lasketaan mukaan neljän minuutin kokonaisuuteen.
 • Esityskieli:
  • Peruasteen yritysesittely pidetään suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
  • Ammatillisen toisen asteen ja lukion yritysesittelyt pidetään englanniksi.

> Siirry palautussivulle tästä (palautusaika on päättynyt)

HUOM! Toisen asteen yritysesittelyt pidetään englanninkielellä, joten myös esityksen on oltava englanninkielinen.

Raportti NY-yrityksen toiminnasta

Finaaliin osallistuvat NY-yritykset kirjoittavat raportin omasta yrityksestä, jonka tarkoituksena on näyttää, kuinka hyvin NY-yrityksenne osaa kertoa toiminnasta, tuloksista, tulevaisuuden suunnitelmista sekä NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa opituista asioista ja kokemuksista raporttimuodossa.

Raportti kertoo, miten NY-yrityksen vuosi on mennyt sekä talouslukujen että saatujen kokemusten osalta. Raportti on siis yhdistelmä perinteistä vuosiraporttia ja yrityksen sisäistä reflektointia. Raportin avulla NY-yritys näyttää pystyvänsä tuottamaan kirjallisen dokumentin yrityksestään, jonka avulla he saavat lukijan kiinnostumaan yrityksestä ja sen toiminnasta.

Raportti on palautettava 7.4.2017 mennessä. Raportti tulee tuomareiden luettavaksi ennen finaalia.

Huomioittehan, että raportissa on oltava ennen varsinaista tekstiä kansisivu, jossa on NY-yrityksen nimi, yrityksen jäsenten nimet koulun nimi, opettajan nimi ja NY-yrityksen toiminta-aika (voit tarkistaa tämän rekisteröintitodistuksesta).

Raportti tulee palauttaa PDF -muodossa. Voit tarkistaa ohjeet PDF -muotoon tallentamisesta täältä.

> Siirry palautussivulle tästä (palautusaika on päättynyt)