skip to Main Content
Uskalla Yrittää aluefestivaali 2022

Kymenlaakson NY-yrittäjät esittäytyvät Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -aluefestivaalissa virtuaalisesti.

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 9.2.2022 klo 11–15. Striimattua lähetystä voit seurata osoitteessa uskallayrittaa.fi. Tutustu tarkempaan ohjelmaan alempaa sivulta.

Aluefestivaali muodostuu suorasta studiolähetyksestä, virtuaalimessuista ja nuorten yrittäjyyskilpailusta. Studiolähetys tarjoaa yleisölle viihdyttäviä esityksiä ja inspiroivia puheenvuoroja yrittäjyydestä. Virtuaalimessuilla tapahtuman osallistujien on mahdollista tutustua Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan osallistuviin NY-yrityksiin. Tapahtuman päätteeksi palkitaan myös alueen parhaat NY-yritykset. Semifinaalin voittajat pääsevät mukaan kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 27.–28.4.2022. 

Festariosallistujia inspiroimassa ovat mm.:

 • Joni Pakanen, virtuaalitaikuri, yrittäjä
 • Heikki Kyllönen, perustajaosakas, Parcero
 • Thomas Halloran, videotuottaja, tubettaja
 • Eero “Eepzi” Keski-Petäjä, beatboxaava rakennusinsinööri
 • Maarit Koverola, Kymenlaakson ja Loviisan aluepäällikkö, Nuori Yrittäjyys ry

Opettaja: tule tutustumaan tapahtumaan opiskelijaryhmän kanssa ja vierailemaan nuorten ständeillä! Lataa heille valmis vierailutehtävä tästä.

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

Aluefestivaaliin ja yrityskilpailuun voivat ilmoittautua kaikki Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa mukana olevat NY-yritykset Kymenlaakson alueelta.
Huom! Ainoastaan jäsen, joka on perustanut NY-yrityksen VY-portaalin kautta, voi tehdä ilmoittautumisen Uskalla Yrittää -festivaaliin.

Aluefestivaalille ovat tervetulleita vierailijoiksi myös muut opettajat ja oppijat sekä yritysten ja median edustajat. Vierailijat voivat seurata tapahtumaa suoraan osoitteessa uskallayrittaa.fi.

Ilmoittautuminen Kymenlaakson aluefestivaaliin päättyy 28.1.2022 klo 23:59.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

Yleinen info

Jokainen aluefestivaaliin ilmoittautuva NY-yritys palauttaa yrityksen tiedot ja ennakkotehtävät Vuosi Yrittäjänä -sivuston kautta. NY-yrityksen perustiedot julkaistaan tällä sivustolla sekä viedään Howspace-alustalle messuosioon. Ennakkotehtävät ovat osa Vuosi Yrittäjänä -opintokokonaisuutta ja auttavat tuomaristoa tutustumaan semifinaaliin osallistuviin NY-yrityksiin etukäteen.

NY-yritys valitsee kahdesta vaihtoehdosta yhden itselle sopivamman tehtävän, joko pitch deckin tai yritysesittelyvideon. Uskalla Yrittää -aluefestivaalin semifinaaliin osallistuvien NY-yrityksien ennakkotehtävistä yksi vaikuttaa tuomariston arviointiin. Tuomaristo tutustuu yrityksen lähettämään ennakkotehtävään jo ennen semifinaalipäivää, jotta he saavat paremman kuvan NY-yrityksen toiminnasta ja pystyvät tapahtumapäivänä tutustumaan NY-yrityksiin tehokkaammin.

Ilmoittautumisen yhteydessä palautettavat ennakotehtävät ja niiden ohjeet on lueteltu alla.

Arvioitavat ennakkotehtävät (valitse vain yksi tehtävä)

NY-yritys valitsee kahdesta vaihtoehdosta itselle mieluisamman ja vastaa tehtävässään ohjeistuksissa lukeviin apukysymyksiin. Tuomaristo ei arvioi tuotoksen visuaalisuutta vaan sisältöä.

1 Pitch deck

Pitch deck on maksimissaan 8 dian diaesitys, joka kokoaa yhteen tärkeimmät tiedot yrityksestä ja sen toiminnasta. Pitch deckin voi tuottaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Pitch deck palautetaan ilmoittautumisen yhteydessä PDF-muodossa.

Pitch deck ohjeistukset

Vastatkaa pitch deckissänne seuraaviin kysymyksiin:

 • Aloitusdia (NY-yrityksen nimi?)
 • Ongelma (Mikä on asiakkaan ongelma?)
 • Ratkaisu = tuote/palvelu (Mikä on NY-yrityksenne tarjoama ratkaisu ongelmaan? Mitä tuotetta/palvelua tarjotaan? Mikä tekee siitä erinomaisen?)
 • Mitä NY-yritys on saanut aikaan? (esimerkkejä konkreettisista toimista joita on tehty)
  • Esim. tuotteen valmistus, myynti, suunnittelu, tapahtumat jne.
 • Tiimi (Millaista osaamista tiimissä on?)
 • Oppiminen (Mitä NY-yritys on oppinut ohjelman aikana?)
 • Lopetusdia (esimerkiski yhteystiedot, Mistä teidät tavoittaa?)

2 Yritysesittelyvideo

Videon maksimipituus on 2 minuuttia.  Videon voi kuvata puhelimella eikä videon toteutuksesta saa lisäpisteitä. Videon voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Video palautetaan lataamalla se Youtubeen tai Vimeoon, ja lisäämällä linkki videoon ilmoittautumisen yhteydessä sille varattuun kohtaan.

Yritysesittelyvideon ohjeistukset

Vastatkaa videossanne seuraaviin kysymyksiin:

 • Aloitus (NY-yrityksen nimi?)
 • Ongelma (Mikä on asiakkaan ongelma?)
 • Ratkaisu = tuote/palvelu (Mikä on NY-yrityksenne tarjoama ratkaisu ongelmaan? Mitä tuotetta/palvelua tarjotaan? Mikä tekee siitä erinomaisen?)
 • Mitä NY-yritys on saanut aikaan? (esimerkkejä konkreettisista toimista joita on tehty)
  • Esim. tuotteen valmistus, myynti, suunnittelu, tapahtumat jne.
 • Tiimi (Millaista osaamista tiimissä on?)
 • Oppiminen (Mitä NY-yritys on oppinut ohjelman aikana?)
 • Lopetus

Ilmoittautumisen yhteydesssä palautettavat muut tiedot

Virtuaalitoteutuksessa kaikki osallistuvat Uskalla Yrittää -tapahtuman kilpailuosioon eli semifinaaliin.

NY-yrityksen perustiedot, jäsenten-, koulun-,  sekä  opettajan tiedot, sosiaalisen median kanavat .

Kahden virkkeen esittelyteksti oman yrityksensä toiminnasta.

Logo ja yrityskuva tiimistä, tuotteesta tai palvelusta. Kuvat ladataan ilmoittautumislomakkeelle JPG, JPEG tai PNG-muodossa.

Yleiset kategoriat, kilpailukategoriat sekä kriteerit


Virtuaalitapahtuma ja Uskalla Yrittää -finaalipaikat

Vallitsevan koronatilanteen johdosta tapahtuma järjestetään virtuaalisesti Howspace -alustalla.
Semifinaalissa jaetaan seuraavat paikat kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin

 • Paras NY-yritys – perusaste (UY-finaalipaikka)
 • Paras NY-yritys -toinen aste (UY-finaalipaikka)
 • Paras tuote
 • Paras palvelu
 • Paras liikeidea

Kaikkien kategorioiden kriteerit löytyvät täältä.

Ohjeet osallistujille

Uskalla Yrittää -aluefestivaaliin ja kilpailuun voivat ilmoittautua kaikki Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa mukana olevat NY-yritykset Kymenlaakson alueelta. Osallistuminen on maksutonta. 

NY-yritys ilmoittautuu aluefestivaaliin ja kilpailuun täyttämällä ilmoittautumislomakkeen Vuosi Yrittäjänä -portaalin kautta. Samassa yhteydessä palautetaan myös ennakkotehtävät. Opettajilta ei vaadita erillistä ilmoittautumista tapahtumaan, vaan NY-yritys ilmoittaa myös oman opettajan nimen ja sähköpostin ilmoittautumisen yhteydessä.

Festivaalitapahtuma on avoin ja maksuton myös vierailijoille. Opettajat ja oppijat, yritysten ja median edustajat ovat tervetulleita mukaan seuraamaan suoraa studiolähetystä ja tutustumaan paikallisten nuorten NY-yrityksiin. Vierailijat voivat seurata tapahtuman suoraa lähetystä osoitteessa www.uskallayrittaa.fi. 

Aika: keskiviikko 9.2.2022 klo 11.00–15.00
Paikka: uskallayrittää.fi ja Howspace

Aluefestivaalin ohjelma koostuu suorasta studiolähetyksestä, virtuaalimessuista ja nuorten yrityskilpailusta:

 • Klo 11.00–13.00 suorassa studiolähetyksessä kuullaan vinkkejä kokeneemmilta yrittäjiltä sekä haastatellaan virtuaalisilla messupisteillä olevia nuoria.
 • Klo 13.00 alkaen tapahtuman osallistujilla ja vierailijoilla on mahdollisuus tutustua alueen NY-yrityksiin virtuaalisilla messuilla. Kilpailuun osallistuvat nuoret esittelevät yrityksiään myös tuomareille ja vastailevat videoyhteydellä tuomariston kysymyksiin. Tuomaristo arvioi yrityksiä yhteisten, ennalta määrättyjen kriteerien mukaan.
 • Klo 14.45–15.00 alueen parhaat NY-yritykset palkitaan juhlavasti suorassa lähetyksessä.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Hei Opettaja, tervetuloa OpeCaféen klo 13.45–14.30!

OpeCafé on opettajien oma, virtuaalinen kahvipaikka Howspace-alustalla, jossa tavataan oman alueen sekä tuttuja että uusia yrittäjyysopettajia, jaetaan kokemuksia, verkostoidutaan ja inspiroidutaan. Jokaisessa OpeCaféssa on mukana Nuori Yrittäjyys ry:n edustaja kertomassa Vuosi yrittäjänä -ohjelman uusista tuulista ja vastaamassa kysymyksiin.  

Nautitaan yhdessä kupilliset virtuaalikahvia ja viihdytään hetki kollegoiden seurassa festarihumun keskellä! 

Jokaisella aluefestivaaliin ja yrityskilpailuun osallistuvalla NY-yrityksellä on oma virtuaalinen messupisteensä tapahtumassa. NY-yritysten edustajat ovat tapahtuman aikana paikalla virtuaalisilla messupisteillään kertomassa tuotteistaan ja palveluistaan.

Osallistujat ja tuomarit voivat vierailla virtuaalisilla messupisteillä tapahtuman aikana, tutustua NY-yrityksiin ja jututtaa paikallisia nuoria.

Virtuaalimessut toteutetaan Howspace-alustalla. Nuori Yrittäjyys ry:n henkilökunta rakentaa virtuaaliset messupisteet NY-yritysten ennakkotehtävämateriaaleista.

Uskalla Yrittää -tapahtuman osallistujat sitoutuvat noudattamaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Tapahtumalla tarkoitetaan kaikkia virtuaalisen aluefestivaalin osa-alueita (suora studiolähetys, virtuaalimessut ja palkintojenjako).

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat (koskee toisen asteen NY-yrityksiä):

”EM-finaalissa perus ja toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -aluefestivaalissa ja Finaalissa jäsenten määrä per yritys on rajoitettu kahdeksaan. Huomioitavaa on, että  Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu 3-5 jäsentä per NY-yritys.

Kilpailukategorioissa voittaneet NY-yritykset palkitaan pääsyllä kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 27.–28.4.2022.

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kilpailukategoriat:

 • Paras NY-yritys – perusaste (Uskalla Yrittää -finaalipaikka)
 • Paras NY-yritys – toinen aste (Uskalla Yrittää -finaalipaikka)
 • Paras tuote
 • Paras palvelu
 • Paras liikeidea

Huom! Kilpailukategoriat ovat alustavia ja tarkentuvat kun ilmoittautuminen päättyy ja tarkka semifinaaliin osallistuvien NY-yrityksien määrä on tiedossa.

Kategorioiden kriteeristöön voi tutustua täällä.

Mikäli yrityksenne on estynyt tulemasta aluefestivaaliin, ilmoitattehan siitä sähköpostilla osoitteeseen info@nuoriyrittajyys.fi ja otsikolla PERUUTUS (aluefestivaalin paikkakunta) viimeistään viikko ennen tapahtumapäivää.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Tapahtumakonsepti:
Nikita Gavrilenko
nikita@nuoriyrittajyys.fi

Kymenlaakson aluepäällikkö:
Maarit Koverola
maarit.koverola@nuoriyrittajyys.fi, 040 190 2545

Kouvolan alueyhteyshenkilöt:
Minna Tuukkanen ja Tiina Vainio
minna.tuukkanen@kouvola.fi
tiina.vainio@kouvola.fi

Imatran alueellinen kumppani:
Ritva Oravuo
ritva.oravuo@kesyli.net

Back To Top