skip to Main Content
Uskalla Yrittää aluefestivaali 2022

Pirkanmaan NY-yrittäjät esittäytyvät Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -aluefestivaalissa virtuaalisesti.

Tapahtuma järjestetään maanantaina 21.2.2022 klo 11–15. Striimattua lähetystä voit seurata osoitteessa uskallayrittaa.fi. Tutustu tarkempaan ohjelmaan alempaa sivulta.

Aluefestivaali muodostuu suorasta studiolähetyksestä, virtuaalimessuista ja nuorten yrittäjyyskilpailusta. Studiolähetyksessä kuullaan inspiroivia puheenvuoroja yrittäjyydestä, nähdään viihdyttäviä esityksiä ja tutustutaan tapahtumaan osallistuviin nuoriin. Virtuaalimessuilla tapahtuman osallistujien on mahdollista tutustua Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan osallistuviin NY-yrityksiin. Tapahtuman päätteeksi palkitaan myös alueen parhaat NY-yritykset.

Semifinaalin voittajat pääsevät mukaan kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 27.–28.4.2022. 

Opettaja: tule tutustumaan tapahtumaan opiskelijaryhmän kanssa ja vierailemaan nuorten ständeillä! Lataa heille valmis vierailutehtävä tästä.

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ 

Aluefestivaaliin ja yrityskilpailuun voivat ilmoittautua kaikki Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa mukana olevat NY-yritykset Pirkanmaan alueelta.
Huom! Ainoastaan jäsen, joka on perustanut NY-yrityksen VY-portaalin kautta, voi tehdä ilmoittautumisen Uskalla Yrittää -festivaaliin.

Aluefestivaalille ovat tervetulleita vierailijoiksi myös muut opettajat ja oppijat sekä yritysten ja median edustajat. Vierailijat voivat seurata tapahtumaa suoraan osoitteessa uskallayrittaa.fi.

Ilmoittautuminen Pirkanmaan aluefestivaaliin päättyy 11.2.2022 klo 23:59.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

Yleinen info

Jokainen aluefestivaaliin ilmoittautuva NY-yritys palauttaa yrityksen tiedot ja ennakkotehtävät Vuosi yrittäjänä -sivuston kautta. NY-yrityksen perustiedot julkaistaan tällä sivustolla sekä viedään Howspace alustaan ständiesittely -osioon. Ennakkotehtävät ovat osa Vuosi yrittäjänä opintokokonaisuutta sekä auttavat tuomaristoa tutustumaan semifinaaliin osallistuviin NY-yrityksiin etukäteen.

NY-yritys valitsee kahdesta vaihtoehdosta yhden itselle sopivamman tehtävän, joko pitch deckin tai yritysesittelyvideon. Uskalla Yrittää -aluefestivaalin semifinaaliin osallistuvien NY-yrityksien ennakkotehtävistä yksi vaikuttaa tuomariston arviointiin. Tuomaristo tutustuu yrityksen lähettämään ennakkotehtävään jo ennen semifinaalipäivää, jotta he saavat paremman kuvan NY-yrityksen toiminnasta, ja pystyvät tapahtuma päivänä tutustumaan NY-yrityksiin tehokkaammin.

Ilmoittautumisen yhteydessä palautettavat ennakotehtävät ja niiden ohjeet ovat lueteltu alla.

Arvioitavat ennakkotehtävät (valitse vain yksi tehtävä)

NY-yritys valitsee kahdesta vaihtoehdosta itselle mieluisamman ja vastaa tehtävässään ohjeistuksissa lukeviin apukysymyksiin. Tuomaristo ei arvioi tuotoksen visuaalisuutta vaan sisältöä.

1 Pitch deck

Pitch deck on maksimissaan 8 dian diaesitys, joka kokoaa yhteen tärkeimmät tiedot yrityksestä ja sen toiminnasta. Pitch deckin voi tuottaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Pitch deck palautetaan ilmoittautumisen yhteydessä PDF-muodossa.

Pitch deck ohjeistukset

Vastatkaa pitch deckissänne seuraaviin kysymyksiin:

 • Aloitusdia (NY-yrityksen nimi?)
 • Ongelma (Mikä on asiakkaan ongelma?)
 • Ratkaisu = tuote/palvelu (Mikä on NY-yrityksenne tarjoama ratkaisu ongelmaan? Mitä tuotetta/palvelua tarjotaan? Mikä tekee siitä erinomaisen?)
 • Mitä NY-yritys on saanut aikaan? (esimerkkejä konkreettisista toimista joita on tehty)
  • Esim. tuotteen valmistus, myynti, suunnittelu, tapahtumat jne.
 • Tiimi (Millaista osaamista tiimissä on?)
 • Oppiminen (Mitä NY-yritys on oppinut ohjelman aikana?)
 • Lopetusdia (esimerkiski yhteystiedot, Mistä teidät tavoittaa?)

2 Yritysesittelyvideo

Videon maksimipituus on 2 minuuttia.  Videon voi kuvata puhelimella eikä videon toteutuksesta saa lisäpisteitä. Videon voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Video palautetaan lataamalla se Youtubeen tai Vimeoon, ja lisäämällä linkki videoon ilmoittautumisen yhteydessä sille varattuun kohtaan.

Yritysesittelyvideon ohjeistukset

Vastatkaa videossanne seuraaviin kysymyksiin:

 • Aloitus (NY-yrityksen nimi?)
 • Ongelma (Mikä on asiakkaan ongelma?)
 • Ratkaisu = tuote/palvelu (Mikä on NY-yrityksenne tarjoama ratkaisu ongelmaan? Mitä tuotetta/palvelua tarjotaan? Mikä tekee siitä erinomaisen?)
 • Mitä NY-yritys on saanut aikaan? (esimerkkejä konkreettisista toimista joita on tehty)
  • Esim. tuotteen valmistus, myynti, suunnittelu, tapahtumat jne.
 • Tiimi (Millaista osaamista tiimissä on?)
 • Oppiminen (Mitä NY-yritys on oppinut ohjelman aikana?)
 • Lopetus

Ilmoittautumisen yhteydesssä palautettavat muut tiedot

Virtuaalitoteutuksessa järjestetään vain kilpailukategoriat

NY-yrityksen perustiedot, jäsenten-, koulun-,  sekä  opettajan tiedot, sosiaalisen median kanavat.

Kahden virkkeen esittelyteksti oman yrityksensä toiminnasta.

Logo ja yrityskuva tiimistä, tuotteesta tai palvelusta. Kuvat ladataan ilmoittautumislomakkeelle JPG, JPEG tai PNG-muodossa.

Yleiset kategoriat, kilpailukategoriat sekä kriteerit

Virtuaalitapahtuma ja Uskalla Yrittää -finaalipaikat

Vallitsevan koronatilanteen johdosta tapahtuma järjestetään virtuaalisesti Howspace -alustalla.
Semifinaalissa jaetaan seuraavat paikat kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliinn

 • Paras NY-yritys – perusaste (2 parasta)
 • Paras NY-yritys – toinen aste (2 parasta)
 • Paras tuote – perusaste
 • Paras tuote – toinen aste
 • Paras palvelu – perusaste
 • Paras palvelu – toinen aste
 • Paras liikeidea – yhteinen kategoria
 • Paras Pitch Deck – yhteinen kategoria

Huom! Virtuaalitoteutuksessa järjestetään vain kilpailukategoriat. Näitä ovat paras NY-yritysparas liikeideaparas tuote ja paras palvelu.

Kaikkien kategorioiden kriteerit löytyvät täältä.

Ohjeet osallistujille

Uskalla Yrittää -aluefestivaaliin ja kilpailuun voivat ilmoittautua kaikki Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa mukana olevat NY-yritykset Pirkanmaan alueelta. Osallistuminen on maksutonta. 

NY-yritys ilmoittautuu aluefestivaaliin ja kilpailuun täyttämällä ilmoittautumislomakkeen Vuosi Yrittäjänä -portaalin kautta. Samassa yhteydessä palautetaan myös ennakkotehtävät. Opettajilta ei vaadita erillistä ilmoittautumista tapahtumaan, vaan NY-yritys ilmoittaa myös oman opettajan nimen ja sähköpostin ilmoittautumisen yhteydessä.

Festivaalitapahtuma on avoin ja maksuton myös vierailijoille. Opettajat ja oppijat, yritysten ja median edustajat ovat tervetulleita mukaan seuraamaan suoraa studiolähetystä ja tutustumaan paikallisten nuorten NY-yrityksiin. Vierailijat voivat seurata tapahtuman suoraa lähetystä osoitteessa www.uskallayrittaa.fi. 

Aika: maanantai 21.2.2022 klo 11.00–15.00
Paikka: uskallayrittää.fi ja Howspace

Aluefestivaalin ohjelma koostuu suorasta studiolähetyksestä, virtuaalimessuista ja nuorten yrityskilpailusta:

 • Klo 11.00–13.00 suorassa studiolähetyksessä kuullaan vinkkejä kokeneemmilta yrittäjiltä sekä haastatellaan virtuaalisilla messupisteillä olevia nuoria.
 • Klo 13.00 alkaen tapahtuman osallistujilla ja vierailijoilla on mahdollisuus tutustua alueen NY-yrityksiin virtuaalisilla messuilla. Kilpailuun osallistuvat nuoret esittelevät yrityksiään myös tuomareille ja vastailevat videoyhteydellä tuomariston kysymyksiin. Tuomaristo arvioi yrityksiä yhteisten, ennalta määrättyjen kriteerien mukaan.
 • Klo 14.45–15.00 alueen parhaat NY-yritykset palkitaan juhlavasti suorassa lähetyksessä.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Hei opettaja,
tervetuloa OpeCaféen klo 13.45–14.30!

OpeCafé on opettajien oma, virtuaalinen kahvipaikka Howspace-alustalla, jossa tavataan oman alueen sekä tuttuja että uusia yrittäjyysopettajia, jaetaan kokemuksia, verkostoidutaan ja inspiroidutaan. Jokaisessa OpeCaféssa on mukana Nuori Yrittäjyys ry:n edustaja kertomassa Vuosi yrittäjänä -ohjelman uusista tuulista ja vastaamassa kysymyksiin.  

Nautitaan yhdessä kupilliset virtuaalikahvia ja viihdytään hetki kollegoiden seurassa festarihumun keskellä! 

Jokaisella aluefestivaaliin ja yrittäjyyskilpailuun osallistuvalla NY-yrityksellä on oma virtuaalinen messupisteensä tapahtumassa. NY-yritysten edustajat ovat tapahtuman aikana paikalla virtuaalisilla messupisteillään kertomassa tuotteistaan ja palveluistaan.

Osallistujat ja tuomarit voivat vierailla virtuaalisilla messupisteillä tapahtuman aikana, tutustua NY-yrityksiin ja jututtaa paikallisia nuoria.

Virtuaalimessut toteutetaan Howspace-alustalla. Nuori Yrittäjyys ry:n henkilökunta rakentaa virtuaaliset messupisteet NY-yritysten ennakkotehtävämateriaaleista.

 • Messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkia messupaikalla tapahtuvia toimenpiteitä (messupisteiden valmistelu, itse messut, pisteiden purkaminen) liittyen Uskalla Yrittää -semifinaaliin.
 • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla myyntipisteellä, mutta markkinoida saa ympäri Kauppakeskusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen flaijerin jakamista asiakkaille. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi.
 • Kaupankäynti Kauppakeskuksessa on sallittua siitä lähtien, kun on saanut oman messupisteen myyntikuntoon. Eli asiakkaille saa myydä tuotteita jo ennen messujen varsinaista avausta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
 • Julisteiden ja muiden mainosten kiinnittäminen Kauppakeskuksen seiniin, pylväisiin ja kaiteisiin on kiellettyä. NY-yritys voi kiinnittää julisteitaan omaan messupöytään.
 • NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri.
 • Jokainen NY-yritys on vastuussa omasta messupisteestään, omista tuotteistaan ja tavaroistaan. Messupisteellä tarkoitetaan jokaiselle NY-yritykselle osoitettua messupöytää.
 • Myyntipisteellä on valmiina pöytä, jota NY-yritys saa käyttää. Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.
 • Messupisteellä istuminen on kiellettyä NY-yrittäjiltä. Messupisteellä EI siis ole tuoleja eikä niitä saa tuoda ellei se olennaisesti liity liikeideaan (tarjotaan esimerkiksi kauneuspalveluita, joihin olennaisena osana liittyy asiakkaan istuminen).
 • Vaaralliset esineet, kuten aseet ja räjähteet ovat kiellettyjä koko messualueella. Tulen käyttäminen on kielletty kaikissa muodoissaan messutapahtumassa (koskee myös kynttilöiden polttoa).
 • Kaksipuolisen teipin, liiman, sinitarran, niittien, ruuvien tai naulojen käyttäminen koristeiden kiinnittämiseen messupisteellä sijaitsevaan pöytään on kielletty. NY-yritys on velvollinen jättämään messupisteen sellaiseen kuntoon, jossa se heille osoitettiin. Myyntipisteen siivoamisesta ja mahdollisista vahingoista on vastuussa NY-yritys itse.
 • NY-yrittäjät ovat korvausvastuullisia aiheuttamistaan vahingoista ulkopuolisten tahojen omaisuudelle messujen aikana, mikäli Suomen laki niin edellyttää.
 • Tupakointi, alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on kiellettyä messutapahtuman aikana riippumatta NY-yrittäjän iästä. Jos tämän säännön rikkomuksia havaitaan, poistetaan kyseinen henkilö tapahtumasta välittömästi.

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat (koskee toisen asteen NY-yrityksiä):

”EM-finaalissa perus ja toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -aluefestivaalissa ja Finaalissa jäsenten määrä per yritys on rajoitettu kahdeksaan. Huomioitavaa on, että  Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu 3-5 jäsentä per NY-yritys.

Uskalla Yrittää -aluefestivaaleilla NY-yrityksen jäsenillä on halutessaan mahdollisuus esittää max. 90 sekunnin myyntipuhe esitys tapahtumalavalla. NY-yrityksen myyntipuheen voi lavalla esittää yksi tai useampi NY-yrityksen jäsen.

Myyntipuhe kategoriaan ilmoittaudutaan etukäteen Uskalla Yrittää aluefestivaalin ilmoittautumislomakkeen yhteydessä.

Tapahtumassa valitaan paras myyntipuhe. Myyntipuheet eivät kuitenkaan ole osa semifinaalin kilpailu -osiota vaan kaikille NY-yrityksille valinnainen osio messuilla.

Kilpailukategorioissa voittaneet NY-yritykset palkitaan pääsyllä kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 27.-28.4.2022.

Pirkanmaan kilpailukategoriat: 

  • Paras NY-yritys (perusaste) 
  • Paras NY-yritys (toinen aste) 
  • Paras liikeidea (kaikille yhteinen kategoria) 
  • Paras tuote (kaikille yhteinen kategoria) 
  • Paras palvelu (kaikille yhteinen kategoria) 

Yllä olevien kategorioiden lisäksi valitaan myös:

 • Paras myyntipuhe
 • Paras messupiste

Kaikki halukkaat NY-yritykset voivat osallistua paras myyntipuhe kategoriaan ja siihen ilmoittaudutaan etukäteen Uskalla Yrittää aluefestivaalin ilmoittautumislomakkeen yhteydessä.

Jokainen NY-yritys osallistuu automaattisesti paras messupiste kategoriaan.

Huom! Kilpailukategoriat ovat alustavia ja tarkentuvat kun ilmoittautuminen päättyy ja tarkka semifinaaliin osallistuvien NY-yrityksien määrä on tiedossa.

Kategorioiden kriteeristöön voi tutustua täällä.

Mikäli yrityksenne no estynyt tulemasta aluefestivaaliin, ilmoitattehan siitä sähköpostilla osoitteeseen info@nuoriyrittajyys.fi ja otsikolla PERUUTUS (aluefestivaalin paikkakunta) viimeistään viikko ennen tapahtumapäivää.

Ilmoittautuneen NY-yrityksen poissaolo tai peruutus ilman kelvollista syytä (sairaustodistus) velvoittaa yrityksen maksamaan 50 € käsittelymaksun.

Valitettavasti emme pysty järjestämään ruokailua messujen aikana.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Tapahtumakonsepti:
Nikita Gavrilenko
nikita@nuoriyrittajyys.fi

Pirkanmaan aluepäällikkö:
Noora Bergroth
noora@nuoriyrittajyys.fi, 050 322 1445

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys

Back To Top