skip to Main Content
Uskalla Yrittää aluefestivaali 2022

Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon NY-yrittäjät esittäytyvät Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -aluefestivaalissa virtuaalisesti.

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 16.2.2022 klo 11–15. Striimattua lähetystä voit seurata osoitteessa uskallayrittaa.fi. Tutustu tarkempaan ohjelmaan alempaa sivulta.

Aluefestivaali muodostuu suorasta studiolähetyksestä, virtuaalimessuista ja nuorten yrittäjyyskilpailusta. Studiolähetyksessä kuullaan inspiroivia puheenvuoroja yrittäjyydestä, nähdään viihdyttäviä esityksiä ja tutustutaan tapahtumaan osallistuviin nuoriin. Virtuaalimessuilla tapahtuman osallistujien on mahdollista tutustua Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan osallistuviin NY-yrityksiin. Tapahtuman päätteeksi palkitaan myös alueen parhaat NY-yritykset.

Semifinaalin voittajat pääsevät mukaan kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 27.–28.4.2022. 

Opettaja: tule tutustumaan tapahtumaan opiskelijaryhmän kanssa ja vierailemaan nuorten ständeillä! Lataa heille valmis vierailutehtävä tästä.

Ohjeet osallistujille

Uskalla Yrittää -aluefestivaaliin ja kilpailuun voivat ilmoittautua kaikki Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa mukana olevat NY-yritykset Pohjois-Karjalan sekä Pohjois- ja Etelä-Savon alueelta. Osallistuminen on maksutonta. 

NY-yritys ilmoittautuu aluefestivaaliin ja kilpailuun täyttämällä ilmoittautumislomakkeen Vuosi Yrittäjänä -portaalin kautta. Samassa yhteydessä palautetaan myös ennakkotehtävät. Opettajilta ei vaadita erillistä ilmoittautumista tapahtumaan, vaan NY-yritys ilmoittaa myös oman opettajan nimen ja sähköpostin ilmoittautumisen yhteydessä.

Festivaalitapahtuma on avoin ja maksuton myös vierailijoille. Opettajat ja oppijat, yritysten ja median edustajat ovat tervetulleita mukaan seuraamaan suoraa studiolähetystä ja tutustumaan paikallisten nuorten NY-yrityksiin. Vierailijat voivat seurata tapahtuman suoraa lähetystä osoitteessa www.uskallayrittaa.fi. 

Aika: keskiviikko 16.2.2022 klo 11.00–15.00
Paikka: uskallayrittää.fi ja Howspace

Aluefestivaalin ohjelma koostuu suorasta studiolähetyksestä, virtuaalimessuista ja nuorten yrityskilpailusta:

 • Klo 11.00–13.00 suorassa studiolähetyksessä kuullaan vinkkejä kokeneemmilta yrittäjiltä sekä haastatellaan virtuaalisilla messupisteillä olevia nuoria.
 • Klo 13.00 alkaen tapahtuman osallistujilla ja vierailijoilla on mahdollisuus tutustua alueen NY-yrityksiin virtuaalisilla messuilla.
  • Kilpailuun osallistuvat nuoret esittelevät yrityksiään myös tuomareille ja vastailevat videoyhteydellä tuomariston kysymyksiin. Tuomaristo arvioi yrityksiä yhteisten, ennalta määrättyjen kriteerien mukaan.
  • Opettajille on luvassa omaa ohjelmaa ja verkostoitumismahdollisuuksia OpeCaféssa.
 • Klo 14.45–15.00 alueen parhaat NY-yritykset palkitaan juhlavasti suorassa lähetyksessä.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Hei opettaja,
tervetuloa virtuaalimessuille OpeCaféen klo 13.45–14.30!

OpeCafé on opettajien oma, virtuaalinen kahvipaikka Howspace-alustalla, jossa tavataan oman alueen sekä tuttuja että uusia yrittäjyysopettajia, jaetaan kokemuksia, verkostoidutaan ja inspiroidutaan. Jokaisessa OpeCaféssa on mukana Nuori Yrittäjyys ry:n edustaja kertomassa Vuosi yrittäjänä -ohjelman uusista tuulista ja vastaamassa kysymyksiin.  

Nautitaan yhdessä kupilliset virtuaalikahvia ja viihdytään hetki kollegoiden seurassa festarihumun keskellä! 

Jokaisella aluefestivaaliin ja yrittäjyyskilpailuun osallistuvalla NY-yrityksellä on oma virtuaalinen messupisteensä tapahtumassa. NY-yritysten edustajat ovat tapahtuman aikana paikalla virtuaalisilla messupisteillään kertomassa tuotteistaan ja palveluistaan.

Osallistujat ja tuomarit voivat vierailla virtuaalisilla messupisteillä tapahtuman aikana, tutustua NY-yrityksiin ja jututtaa paikallisia nuoria.

Virtuaalimessut toteutetaan Howspace-alustalla. Nuori Yrittäjyys ry:n henkilökunta rakentaa virtuaaliset messupisteet NY-yritysten ennakkotehtävämateriaaleista.

Vieraillaksesi nuorten yrittäjien messupisteillä tarvitset käyttöösi tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa toimiva internet-yhteys, kamera ja mikrofoni. Howspace-linkki virtuaalimessuille julkaistaan tapahtumapäivänä osoitteessa uskallayrittaa.fi.

Uskalla Yrittää -tapahtuman osallistujat sitoutuvat noudattamaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Tapahtumalla tarkoitetaan kaikkia virtuaalisen aluefestivaalin osa-alueita (suora studiolähetys, virtuaalimessut ja palkintojenjako).

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat (koskee toisen asteen NY-yrityksiä):

”EM-finaalissa perus ja toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -aluefestivaalissa ja Finaalissa jäsenten määrä per yritys on rajoitettu kahdeksaan. Huomioitavaa on, että  Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu 3-5 jäsentä per NY-yritys.

Kilpailukategorioissa voittaneet NY-yritykset palkitaan pääsyllä kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 27.-28.4.2022.

Etelä-Savon kilpailukategoriat: 

 • Paras NY-yritys (perusaste)
 • Paras NY-yritys (toinen aste)

Pohjois-Savon kilpailukategoriat: 

 • Paras NY-yritys 

Pohjois-Karjalan kilpailukategoriat: 

 • Paras NY-yritys
 • Paras liikeidea

Huom! Kilpailukategoriat ovat alustavia ja tarkentuvat kun ilmoittautuminen päättyy ja tarkka semifinaaliin osallistuvien NY-yrityksien määrä on tiedossa.

Kategorioiden kriteeristöön voi tutustua täällä.

Mikäli yrityksenne no estynyt tulemasta aluefestivaaliin, ilmoitattehan siitä sähköpostilla osoitteeseen info@nuoriyrittajyys.fi ja otsikolla PERUUTUS (aluefestivaalin paikkakunta) viimeistään viikko ennen tapahtumapäivää.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Pohjois-Karjalan aluepäällikkö:
Sanna Räty
sanna.raty@nuoriyrittajyys.fi, 050 542 2333

Pohjois-Savon aluepäällikkö:
Jari Ukkonen
jari.ukkonen@nuoriyrittajyys.fi, 050 4775 588

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

Aluefestivaaliin ja yrityskilpailuun voivat ilmoittautua kaikki Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa mukana olevat NY-yritykset Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon alueelta.
Huom! Ainoastaan jäsen, joka on perustanut NY-yrityksen VY-portaalin kautta, voi tehdä ilmoittautumisen Uskalla Yrittää -festivaaliin.

Aluefestivaalille ovat tervetulleita vierailijoiksi myös muut opettajat ja oppijat sekä yritysten ja median edustajat. Vierailijat voivat seurata tapahtumaa suoraan osoitteessa uskallayrittaa.fi.

Ilmoittautuminen Pohjois-Karjalan, Pohjois- ja Etelä-Savon aluefestivaaliin päättyy 9.2.2022 klo 23:59.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

Yleinen info

Jokainen aluefestivaaliin ilmoittautuva NY-yritys palauttaa yrityksen tiedot ja ennakkotehtävät Vuosi yrittäjänä -sivuston kautta. NY-yrityksen perustiedot julkaistaan tällä sivustolla sekä viedään Howspace alustaan ständiesittely -osioon. Ennakkotehtävät ovat osa Vuosi yrittäjänä opintokokonaisuutta sekä auttavat tuomaristoa tutustumaan semifinaaliin osallistuviin NY-yrityksiin etukäteen.

NY-yritys valitsee kahdesta vaihtoehdosta yhden itselle sopivamman tehtävän, joko pitch deckin tai yritysesittelyvideon. Uskalla Yrittää -aluefestivaalin semifinaaliin osallistuvien NY-yrityksien ennakkotehtävistä yksi vaikuttaa tuomariston arviointiin. Tuomaristo tutustuu yrityksen lähettämään ennakkotehtävään jo ennen semifinaalipäivää, jotta he saavat paremman kuvan NY-yrityksen toiminnasta, ja pystyvät tapahtuma päivänä tutustumaan NY-yrityksiin tehokkaammin.

Ilmoittautumisen yhteydessä palautettavat ennakotehtävät ja niiden ohjeet ovat lueteltu alla.

Arvioitavat ennakkotehtävät (valitse vain yksi tehtävä)

NY-yritys valitsee kahdesta vaihtoehdosta itselle mieluisamman ja vastaa tehtävässään ohjeistuksissa lukeviin apukysymyksiin. Tuomaristo ei arvioi tuotoksen visuaalisuutta vaan sisältöä.

1 Pitch deck

Pitch deck on maksimissaan 8 dian diaesitys, joka kokoaa yhteen tärkeimmät tiedot yrityksestä ja sen toiminnasta. Pitch deckin voi tuottaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Pitch deck palautetaan ilmoittautumisen yhteydessä PDF-muodossa.

Pitch deck ohjeistukset

Vastatkaa pitch deckissänne seuraaviin kysymyksiin:

 • Aloitusdia (NY-yrityksen nimi?)
 • Ongelma (Mikä on asiakkaan ongelma?)
 • Ratkaisu = tuote/palvelu (Mikä on NY-yrityksenne tarjoama ratkaisu ongelmaan? Mitä tuotetta/palvelua tarjotaan? Mikä tekee siitä erinomaisen?)
 • Mitä NY-yritys on saanut aikaan? (esimerkkejä konkreettisista toimista joita on tehty)
  • Esim. tuotteen valmistus, myynti, suunnittelu, tapahtumat jne.
 • Tiimi (Millaista osaamista tiimissä on?)
 • Oppiminen (Mitä NY-yritys on oppinut ohjelman aikana?)
 • Lopetusdia (esimerkiski yhteystiedot, Mistä teidät tavoittaa?)

2 Yritysesittelyvideo

Videon maksimipituus on 2 minuuttia.  Videon voi kuvata puhelimella eikä videon toteutuksesta saa lisäpisteitä. Videon voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Video palautetaan lataamalla se Youtubeen tai Vimeoon, ja lisäämällä linkki videoon ilmoittautumisen yhteydessä sille varattuun kohtaan.

Yritysesittelyvideon ohjeistukset

Vastatkaa videossanne seuraaviin kysymyksiin:

 • Aloitus (NY-yrityksen nimi?)
 • Ongelma (Mikä on asiakkaan ongelma?)
 • Ratkaisu = tuote/palvelu (Mikä on NY-yrityksenne tarjoama ratkaisu ongelmaan? Mitä tuotetta/palvelua tarjotaan? Mikä tekee siitä erinomaisen?)
 • Mitä NY-yritys on saanut aikaan? (esimerkkejä konkreettisista toimista joita on tehty)
  • Esim. tuotteen valmistus, myynti, suunnittelu, tapahtumat jne.
 • Tiimi (Millaista osaamista tiimissä on?)
 • Oppiminen (Mitä NY-yritys on oppinut ohjelman aikana?)
 • Lopetus

Ilmoittautumisen yhteydesssä palautettavat muut tiedot

Virtuaalitoteutuksessa kaikki osallistuvat Uskalla yrittää -tapahtuman kilpailuosioon eli semifinaaliin.

NY-yrityksen perustiedot, jäsenten-, koulun-,  sekä  opettajan tiedot, sosiaalisen median kanavat .

Kahden virkkeen esittelyteksti oman yrityksensä toiminnasta.

Logo ja yrityskuva tiimistä, tuotteesta tai palvelusta. Kuvat ladataan ilmoittautumislomakkeelle JPG, JPEG tai PNG-muodossa.

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys

Back To Top