skip to Main Content

Uskalla Yrittää on nuorten oma yrittäjyysfestivaali

Uskalla yrittää on Nuori Yrittäjyys ry:n (NY:n) järjestämä yrittäjyystapahtuma. Tapahtumakokonaisuus pitää sisällään yhdeksän virtuaalista aluefestivaalia helmi–maaliskuussa ja huipentuu 27.–28.4.2022 pidettävään Uskalla Yrittää -finaaliin!

Alueelliset tapahtumat sisältävät inspiroivia vieraspuheenvuoroja, nuorten yritysesittelyitä sekä opettajille verkostoitumismahdollisuuksia. Festivaalikiertueella NY-yrityksiään voivat esitellä Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa mukana olevat opiskelijat. Yrityksen perustaneet nuoret esittelevät virtuaalisilla messuilla tuotteitaan, palveluitaan ja omaa osaamistaan. Jokaiseen alueelliseen festivaalitapahtumaan sisältyy myös semifinaaliosio, josta valitaan maakuntien edustajat kevään Uskalla Yrittää -finaaliin.

Opettajille on luvassa omaa ohjelmaa ja verkostoitumista OpeCafe:ssa.

Tapahtumat ovat vierailijoille maksuttomia. Tervetuloa innostumaan ja kannustamaan nuoria!

Maakuntakohtaiset ohjelmat tarkentuvat kevään mittaan ja löytyvät päävalikosta alueittain.

Tietoa yrittäjyyskilpailusta ja finaalista

Helmikuussa käynnistyvän festivaalikiertueen yhteydessä järjestetään Suomen merkittävin nuorten yrittäjyyskilpailu, johon voivat osallistua Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa mukana olevat opiskelijat, jotka ovat perustaneet NY-yrityksen.

Uskalla Yrittää -finaali järjestetään Helsingissä 27.–28.4.2022. Liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsee voittajayrityksen edustamaan Suomea kesällä 2022 Euroopan suurimmassa yrittäjyyskilpailussa.

Tule mukaan maksuttomiin Uskalla Yrittää 2022 -aluefestivaaleihin ja inspiroidu tulevaisuuden tekijöistä!

Uskalla Yrittää -aluefestivaalin kumppanit

Festivaalitunnelmia aiemmilta vuosilta
Kaari-semi-2020-Uskalla Yrittää
Uskalla Yrittää - Kaari-semi-NY 2020
Uskalla Yrittää - Kaari-semi-NY
Uskalla Yrittää - Kaari-semi-2020 NY
Uskalla Yrittää - winners-Belle Maison-MCW_9595
Cristina Pyykkönen, Kätevä Koivu NY 2016-2017

Löysin NY-vuodesta punaisen langan elämälleni. Vakuutuin olevani todellinen esiintyjä, ihmisten auttaja sekä tulevaisuuden muotoilija. Semifinaaleissa opin myyntitaitoja, yrityksen edustamista, palautteen vastaanottamista ja verkostoitumista.

Cristina Pyykkönen, Kätevä Koivu NY 2016-2017

Valtteri Salmijärvi, Rebike JKL NY, 2019-2020_

Uskalla yrittää -semifinaalit oli loistava paikka verkostoitua muihin NY-yrittäjiin ja samalla oma liikeidea kirkastui kilpailuun valmistautuessa. Kokonaisuudessaan uskomattoman hieno tapahtuma!

Valtteri Salmijärvi, Rebike JKL NY 2019-2020

Anni Hytti, lukuvuosi 2016-2017, The Ice Cream Company NY_

Semifinaali oli opettavainen kokemus: tuotteen esittelyä ja markkinointia sekä ihmisten kohtaamisia! Päästiin tositoimissa kokeilemaan mihin meidän yritys pystyy ja saatiin paljon hyviä vinkkejä. Oli myös upeaa nähdä muiden yrityksiä ja nähdä kuinka ihmiset viihtyivät ja olivat kiinnostuneita.

Anni Hytti, The Ice Cream Company NY 2016-2017

Veikka Kukko, Jalo NY 2019-2020_

Oli mahtavaa päästä näkemään, miten hienoja juttuja muut nuoret ovat saaneet aikaan, mutta omaa yritystä esitellessä sai olla ylpeä omistakin aikaansaannoksista. Meininki oli sanoinkuvaamattoman hieno!

Veikka Kukko, Jalo NY 2019-2020

Marjut Helvelahti Nuori Yrittäjyys opettaja

Uskalla Yrittää -semifinaali kokemukset Vuosi yrittäjänä ohjelman opettajana ja nyt tiimivalmentajana ovat lämpimät ja iloiset. Saan aina olla ylpeä ja monesti yllättynytkin opiskelijoiden rohkeudesta, innokkuudesta ja kasvusta yrittäjyyteen ja kasvusta opiskelijayrittäjänä sekä ihmisenä.

Marjut Helvelahti, Vuosi Yrittäjänä ja vuoden 2019 NY- opettaja

Ropponen Oskari Nuori Yrittäjyys opettaja_

Kyse on ennen kaikkea mahdollistamisesta, ei asioiden tekemisestä nuorten puolesta. On mahtavaa nähdä kun nuori huomaa itse oman työnsä tuloksen ja siitä saatavan arvon.

Oskari Ropponen, Vuosi Yrittäjänä ja vuoden 2019 NY- opettaja

Kurkkaa Uskalla Yrittää 2021 -virtuaalifinaalin tunnelmiin!

Sinä nuori tulevaisuuden rakentaja, haluatko oppia yrittäjyyttä sekä työelämän taitoja tekemällä oppien?

Kouluissa käytettävien Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmien avulla pääset käytännössä testaamaan omaa ideaasi, oppimaan mitä kaikkea yrittäjyys pitää sisällään sekä luomaan kantavia verkostoja tulevaisuuden työelämään.

Opettaja, sinä lasten ja nuorten oppien ja tähtihetkien mahdollistaja. Haluatko työkaluja yrittäjyys- ja työelämän taitojen opettamiseen? 

Autamme koulutuksen järjestäjiä toteuttamaan yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen opetusta opinto-ohjelmiemme kautta. Tarjoamme sinulle opetussuunnitelman mukaisia työvälineitä työelämätaitojen, yritteliäisyyden ja taloudenhallinnan opetuksen tueksi esiopetuksesta korkea-asteelle.

#uskallayrittää

Back To Top