skip to Main Content

Uskalla Yrittää 2019

Nuori Yrittäjyys ry (NY) järjestää Uskalla Yrittää -finaalin, jonka päätähtiä ovat yli 220 nuorta ja heidän 80 NY-yritystään. Finaali kokoaa Suomen yritteliäimmät nuoret kaksipäiväiseen tapahtumaan Helsinkiin 8.-9.5.2019.

Mukana olevat nuoret ovat pyörittäneet tämän lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia NY-yrityksiään peruskoulussa ja toisella asteella NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja korkea-asteella NY Start Up -ohjelmissa, osana opintojaan.

Finaali on ohjelmien Suomen mestaruuskilpailu. Toisen ja korkea-asteen voittajat edustavat Suomea Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä 2018.

Alueellisista semifinaaleista kansalliseen finaaliin

Finaalissa nähtävät yritykset on valittu alueellisten semifinaalien kautta edustamaan aluettaan ja kouluaan kansalliseen finaaliin. Semifinaaleja järjestetään ympäri Suomea. Tutustu semifinaalikalenteriin ja käy tutustumassa oman alueesi yrittäjiin jo ennen finaalia.

Suomen parhaat yritykset valitsee liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo, joka kahden päivän aikana tutustuu yritysten toimintaan messuilla ja yritysesittelyssä.

Aftermovie 2018

Finaalin avoimet tapahtumat

KE 8.5.2019 KELLO xx:xx – xx:xx
Yritysesittelyt @ Original Sokos Hotel Presidentti

(Eteläinen Rautatiekatu 4 & Urho Kekkosen katu 1,  00100 Helsinki)
Finaalin ensimmäisenä arvioitava osuutena ovat yritysesittelyt. Jokaisella yrityksellä on 4 minuuttia aikaa kertoa oman yrityksen toiminnasta. Esityksiä kuullaan Original Sokos Hotel Presidentin tiloissa.

Jos haluat tuoda isomman oppilasryhmän tutustumaan esityksiin, olethan yhteydessä uskallayrittaa(at)nuoriyrittajyys.fi, niin sovitaan yhdessä teidän saapumisestanne.

KE 8.5.2019 KELLO 15:30 – 19:00
Uskalla Yrittää -finaalin messut @ Kauppakeskus Kamppi

(Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki)
Finaalin yksi kohokohdista on messutapahtuma, joka järjestetään Kauppakeskus Kampissa. Messuilla finalistit esittelevät ja myyvät tuotteitaan ja palveluitaan. Messut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden päästä tutustumaan nuorten ideoihin ympäri Suomen.

Messujen aikana finalistit pääsevät Kampin E-tason (alin kerros) keskuslavalle pitchaamaan omia yritysideoitaan 30 sekunnin ajaksi – luvassa siis varsinainen myyntipuheiden juhla! Nuorten lisäksi lavalla nähdään vieraita kertomassa omia ajatuksiaan messuista.

Millaisilla liikeideoilla on voitettu aiempina vuosina?

Perusasteen paras NY-yritys 2018: Böördigolf NY

NY-yritys kerää ja myy eteenpäin käytettyjä golfpalloja.

Toisen asteen paras NY-yritys 2018: Bugman’s Best NY

NY-yritys tarjoaa ekologisen, terveellisen ja ennen kaikkea herkullisen välipalapatukan kotimaisista koisirkoista.

Perusasteen paras NY-yritys 2017: Jeten’s Paw NY

Yritys valmistaa kestäviä, hyvin valmistettuja, käytännöllisiä, mukavia ja ulkonäöllisesti miellyttäviä koirien paracord-pantoja sekä survival braceleteja ja avainnauhoja ihmisille. Pantojen lisäksi yritys myy  myös muita koirille suunnattuja tarvikkeita ja leluja, jotka on tehty uusiokäyttäen vanhoja vaatteita.
Tuote on suunnattu ihmisille, jotka omistavat koiran tai joiden lähipiiristä löytyy koira.

Toisen asteen paras NY-yritys 2017: Kätevä Koivu NY

Kätevät, kotimaiset design- tuotteet kattaukseen tai koristeeksi, arkeen sekä juhlaan. Ota helposti mukaan ja säilytä vielä helpommin!

Perusasteen paras NY-yritys 2016: kht Liefde NY

kht Liefde NY myy käsintehtyjä, uniikkeja keppihevosia. Heppoja voi saada myös tilaustyönä, jolloin
ostaja saa vaikuttaa hevosen ulkonäköön. Hevoset ommellaan kokonaan käsin, harja kiinnitetään lanka kerrallaan ja silmät ja sieraimet kuumaliimataan kestävästi. Jokainen hevonen on täysin uniikki ja rakkaudella tehty. Hepat ovat myös täysin turvallisia pienillekin lapsille.

Toisen asteen paras NY-yritys 2016: I’m Blue NY

I’m Blue NY tuottaa suomalaisista mustikoista tehtyä raikasta, hiilihapotettua mustikkalimonadia; mustikan makua on piristetty limellä. Kauniin värinen juoma on myynnissä 0,33 litran lasipulloissa.

Kupliva mustikkalimonadimme on ainoa laatuaan, eikä vastaavanlaista tuotetta ole vielä markkinoilla. Suomalainen mustikkalimu tuo mieleen loppukesän ihanat muistot ja tulevien kesien auringonpaisteen.

Perusasteen paras NY-yritys 2015: Outside Movies NY

Yrityksen liikeideana on ulkoilmaelokuvateatteri. Tapahtumassa asiakkaat voivat katsoa elokuvaa autoissaan tai mopoautoissaan, joihin ääni tulee radion kautta. Tapahtuma järjestettiin Seinäjoki areenan parkkipaikalla ja näyttönä toimi 14 neliön jättiscreeni.

Toisen asteen paras NY-yritys 2015: Dimeno NY

Dimeno NY tarjoaa perusteelliset palvelut turvallisuusalan toimintaan liittyen: pelastus- ja turvallisuussuunnitelmat, ensiapu- ja alkusammutuskoulutukset, turvallisuuskartoitukset, turvallisuusalan esittelyt sekä narikkapalvelut.

Perusasteen paras NY-yritys 2014: E.T. UF

Yrityksen liikeideana on myydä kierrätysmateriaalista tehtyjä lyhtyjä ja sytykkeitä. Voitto heltisi persoonallisilla tuotteilla, joissa sisustuselementti yhdistyi kierrätykseen ja käytännöllisyyteen. Tuomaristo arvosti myös selkeästi roolitettua tiimiä, positiivista asennetta, esiintymistaitoa ja potentiaalia jatkaa oikeana yrityksenä.

Toisen asteen paras NY-yritys 2014: Pönttöpäät NY

Yrityksen liikeideana on myydä itse tehtyjä linnunpönttöjä. Tuomariston vakuutti tapa, jolla yritys loi ideasta toimivan yrityksen ja rakensi sille tarinan, jolla tuotteesta tehdään enemmän kuin esine. Tuomaristoa ilahdutti myös, että jokainen ryhmän jäsen on vahva lenkki tiimissä.

Back To Top