skip to Main Content

Uskalla Yrittää 2021 finaali järjestetään virtuaalisesti 21.-22.4.2021.

Suomen parhaat NY-yritykset kokoontuvat jälleen keväällä Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämään Uskalla Yrittää -finaaliin. Finaali on Vuosi yrittäjänä -ohjelman SM-kilpailu, joka kokoaa NY-yritykset ympäri Suomen kilpailemaan Suomen mestaruudesta ja EM-kisapaikoista. Finalistit valitaan eri puolilta Suomea alueellisissa semifinaaleissa. Tänä vuonna semifinaalit ja finaali järjestetään virtuaalisesti Howspace virtuaalialustalla. Päivitämme tapahtuman ohjelman helmikuun aikana.

Tapahtumapaikka

Finaali järjestetään virtuaalisesti Howspace alustalla. Päivitämme tapahtuman ohjelman helmikuun aikana.

Kilpailusäännöt

Vuosi yrittäjänä -ohjelman osalta finaalin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Huomioi kuitenkin parhaan NY-yrityksen kilpailuiden ikärajat alla.

Perusasteen ja toisen asteen SM-kilpailun osalta ikäraja tulee suoraan Euroopan mestaruuskisojen ikärajoista. JA Europen virallinen linjaus on:

Achievers representing their Companies in the competition must be at least 15 years old and no more than 21 years old on the 31st of July of the year of participation. Younger or older students will be automatically asked to withdraw from the competition.

Tämän vuoksi toisen asteen NY-yrityksissä, jotka haluavat kilpailla Suomen parhaan NY-yrityksen tittelistä ja pääsystä EM-kisoihin, ei voi olla alle 15-vuotiaita tai yli 21-vuotiaita osallistujia.

EM-finaalissa (perusaste ja toinen aste) osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa millään tasolla. Hän on siis vierailijana tapahtumassa, jolle avoimia tilaisuuksia ovat messut ja yritysesittelyt. Hän ei voi kuitenkaan esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.

NY-yritys voi osallistua finaaliin kaikkien jäsenten kanssa riippumatta iästä, mutta tällöin NY-yritys ei voi päästä edustamaan Suomea Euroopan mestaruuskisoissa. Kaikissa muissa kategorioissa NY-yritys on silti mukana.

Korkea-asteen SM-kilpailun osalta ikäraja tulee suoraan Euroopan mestaruuskisojen ikärajoista. JA Europen virallinen linjaus on:

Achievers representing their Companies in the competition must be at least 18 years old and no more than 29 years old on the 31st of July of the year of participation. Younger or older students will be automatically asked to withdraw from the competition.

Tämän vuoksi korkea-asteen NY-yrityksissä, jotka haluavat kilpailla Suomen parhaan NY-yrityksen tittelistä ja pääsystä EM-kisoihin, ei voi olla yli 29-vuotiaita osallistujia.

Suomen finaalissa osallistujamäärä voi maksimissaan olla kahdeksan henkilöä NY-yritystä kohden, mutta esimerkiksi toisen ja korkea-asteen EM-kilpailuissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen henkilöön. Alla ote JA Europen ohjeistuksesta:

The number of official participants per JA Company is limited to a maximum of 5 students. A student may NOT attend as an official participant if he/she has participated as a member of a team in any of the past Competitions. If additional achievers from the same company attend the event, they may NOT participate in any part of the competition (during on-stage presentation, at the stand presentations, or during the interview).

Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan yleensä voi osallistua vain kerran peruskoulun, lukion tai ammatillisen koulutuksen aikana aikana. Tämä koskee myös Uskalla Yrittää -finaaliin osallistumista. Jos ohjelman on suorittanut peruskoulussa, voi ohjelman suorittaa uudelleen lukiossa tai ammattioppilaitoksessa.

Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan eikä täten Uskalla Yrittää -finaaliin kuitenkaan voi osallistua uudelleen samalla liikeidealla, vaikka kouluaste olisi muuttunut. Samalla liikeidealla osallistuminen asettaa muut ohjelmaan ja finaaliin osallistujat eriarvoiseen asemaan.

Mikäli NY-yrityksessä on yksi tai useampi jäsen, joka on jo osallistunut Uskalla Yrittää -finaaliin saman kouluasteen (perusaste tai toinen aste kokonaisuudessaan) aikana, eivät kyseiset jäsenet voi osallistua yrityksen toimintaan finaalissa millään tasolla. He ovat siis vierailijoina tapahtumassa. He eivät voi kuitenkaan esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana. Tällä tavalla kaikki kilpailijat tavoittelevat menestystä samalta viivalta.

Kyllä. Finaalissa on useita kategorioita, jotka ovat yhteisiä kouluasteiden välillä ja NY-yritys voi olla ehdolla voittajaksi useissa kategorioissa.

Virtuaalimessuohjeet

Finaalin virtuaaliset messupisteet sijaitsevat Howspace alustalla. Linkki virtuaalialustalle löytyy tapahtuma päivänä uskallayrittaa.fi sivustolta sekä lähetämme kaikille finalisteille virtuaalimessualustasta osallistujainfon yhteydessä lisätietoja.

  • Virtuaalisessa messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkea Howspace alustalla tapahtuvia toimenpiteitä (viestintä chatissa, livevideo kommunikointi)

 

  • Kaupankäynti omalla virtuaaliständillä on sallittua siitä lähtien, kun oma virtuaaliständi on valmis. Virtuaaliset onlineständit rakennetaan jokaisen NY yritykseltä saadun materiaalin pohjalta Nuori Yrittäjyys ry:n toimesta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.

 

  • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla virtuaalimyyntipisteellä, mutta markkinoida saa Howspace alustalla esim. chateissa ja virtuaaliständin online livehuoneiden yhteydessä. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi. Myynnin toteutuessa, selvitä tarkasti kenelle myyt, mitä myyt ja miten sovitte palvelun tai tuotteen maksusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen infon ja markkinoinnillisen viestinmän jakamista alustalla olevissa chatessa.
  • Kaupankäynti virtuaalialustalla omalla virtuaaliständillä on sallittua tapahtuma päivinä. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
  • Jokainen NY-yritys on vastuussa oman fyysisen etäpaikan koristelemisesta ja onkin tärkeää, että messuvierailijoille tulee olo jossa tuntevat tulleensa messuille. Voitte siis tehdä oman fyysisen messuständin sinne paikkaan jossa joka välittyy vierailijoille liveyhteyden päästä.

Käytännön asiat

Kaikille finalisteille lähetetään Nuori Yrittäjyys ry:n toimesta nimikyltti joka on oltava koko ajan näkyvillä virtuaalimessujen ajan.

  1. PÄIVÄ: avajaiset, yritysesittelyt ja messut

Avajaiset: business casual tai NY-yrityksen oma asu
Yritysesittelyt: business casual tai NY-yrityksen oma asu
Messut: business casual tai NY-yrityksen oma asu
Illallinen: rento

  1. PÄIVÄ: tuomariston haastattelut ja gaala

Tuomariston haastattelu: business casual tai NY-yrityksen oma asu
Palkintojuhla
: juhlapukeutuminen (puku / coctail-mekko)

Finaalin ensimmäinen osio on yritysesittelyt, jotka pidetään Finnkino Tennispalatsissa.

Ovatko esitykset valmiina NY-yrittäjiä varten?

NY-yritykset palauttavat yritysesittelyt tapahtumatiimille ennakkoon, joka tarkistaa esitykset ja niiden sisällön. Tapahtumatiimi tuo esitykset tilaan valmiina, joten NY-yrittäjien ei tarvitse tuoda esitystä mukanaan.

Milloin NY-yrittäjien on tultava yritysesittelytilaan?

Esittelyt eri tiloissa on jaettu osiin. NY-yrittäjien tulee olla tilassa ennen oman ryhmän alkua.

NY-yrittäjät eivät saa poistua tilasta ennen kuin kaikki ryhmän esitykset on esitetty.

Voiko yritysesittelytiloihin tulla milloin vain kuuntelemaan?

Haluamme tarjota kaikille NY-yrittäjille rauhan esittää esityksensä loppuun, joten kesken esityksen ei tiloihin pääse. Kaikkien tilojen ovilla on henkilöitä ohjaamassa ja päästämässä henkilöitä sisään kuuntelemaan esityksiä.

Millainen on yritysesittelytilojen tekninen varustus?

Jokaisessa yritysesittelytilassa NY-yrityksillä on käytettävissä kaksi kapulamikrofonia sekä erillinen langaton dianvaihtaja, jonka avulla yritykset voivat hallita omaa esitystään.

Mitä on huomioitava yritysesittelyissä?

Jokaisessa yritysesittelytilassa on yksi tuomaristo, joka arvioi sen tilan esityksiä. Tuomaristo ei kysy kysymyksiä esityksen jälkeen, mutta antaa lyhyen kommentin esityksestä.

Jokaisessa tilassa on tapahtuman vapaaehtoisia, jotka ohjaavat ihmisiä, laittavat esitykset valmiiksi ja kellottavat ne. Yritysesittelyn juontaja ilmoittaa esityksen pitäjille, kun aikaa on jäljellä 2 minuuttia, 1 minuutti ja lopuksi, kun 4 minuuttia on täynnä. Kun neljä minuuttia on täynnä, tulee esitys lopettaa.

Ensimmäinen päivä

Original Sokos Hotel Presidentissä on varattuna kaksi tilaa laukkujen säilytystä varten. Säilytystilat ovat varattuna koko ensimmäisen päivän ajan. NY-yrityksen messutavarat voi ja kannattaa jättää tilaan myös yritysesittelyiden ajaksi. Messutavarat voi hakea narikasta ennen siirtymistä Kamppiin.

Myös omat majoitustavarat kannattaa jättää säilytystilaan messujen ajaksi, jolloin tavaroita ei tarvitse siirtää paikasta toiseen.

Toinen päivä

Tapahtuman toisena päivänä hotellihuoneet tulee luovuttaa kello 12:00. Ennen siirtymistä palkintojenjakotilaisuuteen voi tavaroita säilyttää niille varatuissa tiloissa Original Sokos Hotel Presidentissä. Palkintojenjaon ajan Finnkino Tennispalatsissa on käytössä myös narikka.

Sisäänkirjautuminen Original Sokos Hotel Presidentissä alkaa päivittäin kello 15:00, joten vasta finaalipäivänä saapuvat pääsevät hotellihuoneisiin todennäköisesti vasta messujen jälkeen. Vaatteiden vaihto onnistuu tarvittaessa hotellin yleisissä WC-tiloissa, jotka sijaitsevat hotellin 1. ja 3. kerroksessa.

Uloskirjautuminen hotellista on kello 12:00, jolloin huoneavaimet tulee luovuttaa vastaanottoon. Vaatteiden vaihto ennen gaalaa onnistuu tarvittaessa hotellin yleisissä WC-tiloissa, jotka sijaitsevat hotellin 1. ja 3. kerroksessa.

Presidentti

P-Presidentti paikoitushalli hotellin yhteydessä.

Hinnat ma–su:

  • minimimaksu 1 h 5,60 €
  • seuraavat tunnit 2,80 €/ alkava 30 min
  • 24 h (yhtäjaksoinen pysäköinti): 36 €

Parkkihallista on pääsy hissillä suoraan hotellin vastaanottoon. Punaisella tai mustalla S-Cardilla alennusta -20% parkkihinnoista.

Sisäänajo parkkihalliin hotellin sisäänkäynnin vierestä: Eteläinen Rautatiekatu 4/Olavinkatu 1.

Kamppi

Kampin osoite on Urho Kekkosen katu 1. Autoilijoille Kampissa on 250-paikkainen pysäköintihalli P-Kamppi, jonne ajetaan Olavinkadulta sekä 1300-paikkainen P-CityForum, jonne pääsee ajamaan sisään Simonkadulta, Jaakonkadulta (kääntyminen Eteläiseltä ja Pohjoiselta Rautatiekadulta) ja Ruoholahdenkadulta. Pysäköintihalleista on jalankulku Kamppiin hisseillä.

Parkkihallit ovat avoinna ma-su klo 6-24, ulos hallista voi ajaa vuorokauden ympäri.

Back To Top