skip to Main Content

Nuori Yrittäjyys ry järjestää osana Uskalla Yrittää -finaalia torstaina 9.5.2019 klo 8:30 – 11:30 opettajien, koulutuksenjärjestäjien ja yrityselämän yhteisen aamupäiväseminaarin Finnkino Tennispalatsissa Helsingissä.

Aika: torstai 9.5.2019 kello 8:30 – 11:30
Paikka: Finnkino Tennispalatsi, ISENSE-sali, 3. kerros (Salomonkatu 15, 00100 Helsinki)
Hinta: Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista
RSVP: Ilmoittaudu seminaariin 3.5.2019 mennessä ohjelman alta löytyvällä lomakkeella

OHJELMA

08:30 Aamukahvia ja kohtaamisia

09:00 Seminaarin avaussanat

09:10 KEYNOTE: Petteri Kilpinen: Opettaja — tulevaisuuden tekijä

09:40 OPETTAJAKOKEMUKSIA: Vuosi yrittäjänä ja Start Up -ohjelmat opetuksessa
Keskustelemassa mm. Anu Pokela (OSAO), Tanja Ingelin (Kyrkslätts gymnasium), Leena Rättyä (Riihenmäen koulu) & Satu Pirhonen (Business Center Kuopio)

10:10 Virkistäytymistauko

10:40 VUODEN NY-OPETTAJIEN PALKITSEMINEN

10:50 KEYNOTE: Reidar Wasenius: Vaalitaan yhdessä lahjakkuutta, osaamista ja tulevaisuuden valmiuksia

11:20 VUOSI YRITTÄJÄNÄ 2.0 – ohjelman uudistukset tulevalle lukuvuodelle

Tilaisuus päättyy klo 11:30.

Kaikki osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan Uskalla Yrittää -finaalin palkintojenjakoon, joka järjestetään samassa ISENSE-salissa klo 14:00 alkaen.

SEMINAARIN PUHUJAT

Petteri on toiminut kahdenkymmenen vuoden ajan toimitusjohtajan asiantuntijaorganisaatioiden näköalapaikoilla Suomessa ja maailmalla.  Toimitusjohtaja kokemuksen lisäksi Petteri on kokenut johdon kouluttaja. Hänellä on kokemusta viimeisen kymmenen vuoden ajalta kymmenestä eri maasta, joissa hänen tilaisuuksiin on osallistunut yli 10000 ihmistä. Tällä hetkellä hän toimii Springvestin, Lataamo Groupin, Nordic Business Forumin, Pikkujätin, HJK:n, Sportspotin ja Aavan hallituksissa.

Hän on julkaissut kaksi kirjaa johtamisesta, Liekeissä! (2009) ja Inspiroitunut (2017). Petterin perheessä on vaimo ja viisi poikaa. Vapaa-aikana hän juoksee maratoneja ja kannustaa poikiaan jalkapallokentän laidalla.

Reidar Wasenius on FiBANin, eli Finnish Business Angels Networkin toimitusjohtaja. Hän on ennen muuta viestinnän ja opetuksen, eli vaikuttamisen rautainen ammattilainen. Arcada-ammattikorkeakoulussa hän käynnisti ja johti viiden vuoden ajan medianomikoulusta. Reidar on toiminut kouluttajana kansainvälisissä suuryrityksissä ympäri maailmaa sekä opettajana useissa kouluissa, opistoissa ja korkekouluissa.
Teknologiasektorilla hänen entisiä työnantajiaan ovat Nokia (kahdesti), Samsung, TeliaSonera/Telecom Finland, Digital Equipment Corporation (DEC) ja Tekes. Media-alalla hän on toiminut Yleisradiossa, useilla kaupallisilla radio- ja TV-kanavilla sekä kustantamoissa. Nykyään miljoonat ihmiset kuulevat Reidarin äänen joka päivä junissa ympäri Suomea ja puhelimissaan. Reidar opiskeli tietotekniikkaa Teknillisessä korkeakoulussa (nyt: Aalto-yliopisto) sekä joukkoviestintää Helsingin yliopistossa. Hän on julkaissut kolme kirjaa, joista uusin on WSOY:n 2016 julkaisema Personal Brainer.

Olen kasvanut yrittäjyyskasvatukseen omien kokemusteni kautta. Vuosi yrittäjänä-ohjelma ja mainostoimistoyrityksen pyörittäminen toisen asteen opinnoissa innosti minut yrittäjyyteen yli kuuden vuoden ajaksi. Opintojeni jälkeen mainostoimistoala sai jäädä ja halu tehdä merkityksellisiä ja konkreettisia asioita nuorten työelämän ja yrittäjyyden parissa vei minut yrittäjyyskasvatuksen pariin. Nykyään työskentelenkin Nuori Yrittäjyys ry:llä perusasteen tiimivastaavana ja NY-lähettilästoiminnan vetäjänä.

Ehdottomasti parasta NY-toiminnassa ovat niin opettajien kuin nuorten tarinat ja kokemukset, joista tulemme innostumaan Uskalla Yrittää-finaalin aikana!

Opetan asiakaspalvelua, myyntiä, markkinointia ja yrittäjyyttä Oulun seudun ammattiopistossa, Palvelut yksikössä. Opetan sekä suomen- että englanninkielisessä tutkinnossa. Opetustyön lisäksi olen aktiivisesti mukana erilaisissa kehityshankkeissa. Olen yrittäjyyspainotteisen merkonomiryhmän ryhmänohjaaja. Ryhmässäni on 27 innokasta nuorta, joiden sydän sykkii yrittäjyydelle. Suurin osa haaveilee olevansa yrittäjä joku päivä!

Aloitin NY-opettajana tämän lukuvuoden alussa eli 2018-2019 on eka lukuvuoteni NY-opena. Tämän kuluneen vuoden varrelle mahtuu monta upeaa hetkeä. Jos yksi pitää mainita, on se tietysti nuorten upea onnistuminen ja menestyminen semifinaaleissa & YES-agentti nimitys samaisena päivänä. Unohtumaton päivä!

Yrittäjyyskasvatus on vienyt mennessään ja uskon vahvasti tekemällä oppimiseen. Parasta on nähdä nuorten innostuvan ja ottavan vastuuta omista opinnoistaan. Omia opiskelijoita lainatakseni: ”NY-vuodessa parasta on ollut käytännönläheinen oppiminen ja tiimityöskentely. Porukassa toimiminen on antanut hyvät eväät tulevaisuuteen ja etenkin työelämään!”

Jag undervisar i historia, religion och samhällslära vid Kyrkslätts gymnasium. Vår skola har i fem år haft en företagarlinje där studerande studerar och bekantar sig med olika delområden i företagandet. I programmet ingår gymnasiekurser bl.a. i ekonomi, marknadsföring och kommunikation. Varje höst har 24 studerande möjlighet att börja på företagarlinjen. En del av studerande drömmer om att bli företagare. En del är nyfikna och vill veta mera om företagsvärlden och företagandet.

Det pågående läsåret 2018-2019 är mitt femte läsår som UF-lärare. Varje år rycks man med i studerandes entusiasm och energi.  Till läsårets höjdpunkter hör definitivt då studerande registrerar sina UF-bolag på hösten och UF 24 h innovationsläger. Semifinaler och finaler är givetvis roliga och visar konkret vad vi åstadkommit, men det viktigaste för min del är att den unga får förverkliga sina egna idéer och jobbar för sin dröm.

Opetan äidinkieltä ja kirjallisuutta sekä yrittäjyyttä Riihenmäen koulussa, Mäntsälässä. Yrittäjyysluokan luokanohjaajana yläkoulussa olen toiminut vuodesta 2013 lähtien. NY-ohjelmista 6h-leirit ja Vuosi yrittäjänä ovat olleet olennainen osa yrittäjyysluokan opintoja. Nykyisen luokkani oppilaat pyörittävät ansiokkaasti tällä hetkellä viittä NY-yritystä! Oppilaiden mielestä yrittäjyydessä parasta on,” kun ylittää itsensä, onnistuu ja näkee myös muiden onnistuvan. Syntyy totta kai mä pystyn –asenne.” Oppilaiden onnistumisten lisäksi työ yrittäjyyden parissa on ollut palkitsevaa viimeisen vuoden aikana: nimitykset Vuoden NY-opettajaksi viime keväänä ja YES-agentiksi tammikuussa olivat valtavan iloisia yllätyksiä!

Kunnan yrittäjyyskasvatuskoordinaattorina olen viritellyt yhteyksiä eri asteiden koulujen ja oppilaitosten opettajien, paikallisten yrittäjien sekä yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijatahojen, YES-verkoston ja NY:n, kanssa. Viimeiset kaksi vuotta olen ollut koordinoimassa myös Opetushallituksen yrittäjyyskasvatushanketta, jonka kuluessa suunnittelimme peruskouluun yrittäjyyden keinoin toteutettavan monialaisen oppimiskokonaisuuden, Yritysriihen. Hankkeen kuluessa kiinnostuin siinä määrin laaja-alaisten taitojen ja yrittäjyyden arvioinnista, että teen opetustyön ohessa Helsingin yliopistoon Koulun, kasvatuksen, yhteiskunnan ja kulttuurin tohtorikoulutusohjelmaan aiheesta väitöstutkimusta. Minulle yrittäjyyskasvatus merkitsee ehtymätöntä inspiraation lähdettä!

Satu Pirhonen Business Centeristä esittäytyy. Kuopion Savilahteen olen yrittäjyysasiantuntijana mukana luomassa Savon ammattiopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yhteistä yrittäjyyden oppimisympäristöä. Edustan tässä 03/2021 saakka kestävässä hankkeessa Savon ammattiopistoa.

Yrittäjyyskoulutuksia olen pitänyt viimeisen 28 vuoden aikana yläkoulusta korkea-asteelle, yrittäjille, työttömille, nuorille ja varttuneemmille sekä enemmän ja vähemmän innostuneille oppilaille. NY-toimintaan ihastuin jo reilut kymmenen vuotta sitten ennen kaikkea siksi, että siinä opiskelijat pääsevät käytännössä tekemään ja kokeilemaan yhdessä. Se silmien palo ja tekemisen meininki, kun opiskelijat innostuvat yrittämään! Viimeiset neljä vuotta minulla onkin ollut ilo olla viemässä NY-toimintaa Pohjois-Savossa korkea-asteellekin.

Taustaltani olen KTM ja verenperintöyrittäjä. Koulutustaustaltani löytyy lisäksi mm. näyttötutkintomestarin, HHJ:n ja kouluhallinnon tutkinnon paperit sekä MBSR Mindfulness ohjaajan pätevyys. Opettajaurani aikana olen opettanut pääosin aikuiskoulutuksen puolella laajasti eri liiketoimintaosaamiseen liittyviä aihealueita, toiminut tutkintovastaavana ja osaston johtajanakin. Lisäksi olen toiminut lukuisissa hallituksissa luottamustehtävissä.

Odotan innolla Uskalla Yrittää finaaleja ja tapaamistanne. Nähdään toukokuussa.

ILMOITTAUDU SEMINAARIIN

Opettaja, jos olet ilmoittautunut finaalin osallistuvaksi opettajaksi, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua seminaariin.

Ilmoittautuminen seminaariin on päättynyt. Voit silti tulla seminaariin, mutta emme voi luvata . kahvia sinulle.

Lisätiedot seminaarista ja yhteistyökumppanuudet:

Eemeli Alanne
Tapahtumapäällikkö, Nuori Yrittäjyys ry
eemeli(a)nuoriyrittajyys.fi

Back To Top