skip to Main Content

Uskalla Yrittää -podcastin jaksot

Uusi jakso ulkona joka maanantai!

S2 E1 Yrittäjänä viihdealalla | Jarkko Tamminen

KAUSI 2 ALKAA!!

S2 E1 Koko kansan imitaattorisuosikki Jarkko Tamminen on samaan aikaan sekä esiintyjä että yrittäjä viihde- ja tapahtuma-alalla. Jaksossa Jarkko muistelee matkaansa esikoulussa kavereitaan imitoineesta pojasta suurien lavojen täyttäjäksi. Uralle on mahtunut myös haasteita, eikä showbisneksen moninainen ja jopa hajanainen kenttä ole aina helpoin ala. Juontajat Aatu Veikkola ja Otto Rantanen kuulevat myös, mitä tähdeksi tuleminen vaatii.

Viime aikoina Jarkko on innostunut Eloonjääneet-sarjasta (Eloonjääneet | Netflix). Aatu on innostunut Naughty Studios -youtube-kanavasta (Naughty Studios – YouTube). Otto on innostunut hiihtämisestä.

Podcastia tuottaa Nuori Yrittäjyys ry.

Lataa tästä PodTask-oppimateriaali!

#36 Mitä on bisnesjournalismi? | Tuomas Peltomäki

#36 Yrittäjyyttä, työelämää ja taloustaitoja käsitellään muuallakin kuin Uskalla Yrittää -podcastissa, ja on syytä tarkastella että miten. Helsingin Sanomien toimittaja Tuomas Peltomäki kertoo ensin toimittajan työstä: Ammatista, jossa hänen sanojensa mukaan näkee, ettei keisarilla ole vaatteita. Sen jälkeen yritetään löytää ja määritellä bisnes- ja talousjournalismin syvin olemus, mikä onkin yllättävän vaikeaa. Juontajat Otto Rantanen ja Aatu Veikkola yrittävät.

Viime aikoina Tuomas on innostunut Tacotron2:sta. Otto on innostunut dopingista, Sinivalkoisesta valheesta ja Kärystä. Aatu on innostunut koomikko Jack Whitehallista.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

Lataa tästä PodTask-oppimateriaali!

#35 Pinjasta Pinkku Pinsku | Pinja Sanaksenaho

#35 11-vuotiaasta asti tubettanut Pinja Sanaksenaho on kasvanut ja kasvattanut suosiotaan Suomi-Tuben kehityksen mukana. Jaksossa hän kertoo millaista on ollut olla alansa huippu reippaasti alaikäisenä. Mihin suosio perustuu, miten negatiiviset kommentit ovat vaikuttaneet häneen, ja miltä yksityisyyden vähentyminen on tuntunut? Pinjan kanssa ikäkriiseilevät juotajat Aatu Veikkola ja Otto Rantanen, hekin alle kaksikymppisiä. Viime aikoina Pinja on innostunut pikkuveljensä vyöstä. Aatu on innostunut joulutortuista Nutellalla. Otto on innostunut Suomalaisesta Markku-liitosta.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

Lataa tästä PodTask-oppimateriaali!

#34 Viljelyä, vientiä ja vastuullisuutta | Mikko Kauppinen

#34 Kahvia Finca Las Ventanas -tilalla Kolumbiassa viljelevä ja sitä Suomeen tuova Mikko Kauppinen kertoo tarinansa isojen yhtiöiden talousjohtajana toimimisesta juurilleen paluuseen. Erilaisten kahvikulttuurien havainnoiminen innosti muuttamaan elämän suuntaa, ja Mikko painottaakin Otto Rantaselle ja Aatu Veikkolalle matkan tekemisen tärkeyttä. Puhetta lisäksi kahvin reitistä viljelyksiltä kuppiin sekä vastuullisuudesta, mihin Mikolla on hyvä näköala kansainvälisen elintarvikeyrityksen kipparina.

Viime aikoina Mikkon on innostunut erilaisista suklaista. Otto on innostunut sarjoista Politiikka-Suomi sekä Urheilu-Suomi. Aatu on innostunut Juha Tapion joululauluista.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

Lataa tästä PodTask-oppimateriaali!

#33 Arjessa jaksaminen | Joni Jaakkola

#33 Kuntosaliyrittäjä, työhyvinvointivalmentaja ja Väkevä elämä -podcastin juontaja Joni Jaakkola sanoo, että hyvinvointi on elämänlaatukysymys. Jaksossa Joni kertoo Aatu Veikkolalle ja Otto Rantaselle mistä kaikesta kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu, ja mikä niistä kivijaloista on The Kivijalka. Vaikka hyvinvointi ei olekaan aina itsestä kiinni, voi konkreettisia askeleita parempaan arjessa ja työssä jaksamiseen ottaa niin ravinnon, liikunnan kuin unenkin saralla.

Jonin oma podcast: https://open.spotify.com/show/4OyUuW9AMex3NjtQdZWD3N?si=fc7ca7350a254985

Viime aikoina Joni on innostunut sijoittamisesta. Aatu on innostunut ”metoditarttumisesta”. Otto on innostunut Ville Rannan mustavalkopiirroksista.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

Lataa tästä PodTask-oppimateriaali!

#32 Yrittäjyysyhteisöt tekijöille | Mona Ismail

#32 Aaltoes:n puheenjohtaja Mona Ismail kertoo millainen on yhteisö, josta pulppuaa menestyviä kasvuyrityksiä. Yrittäjyysyhteisöt ovat kunnianhimoisten tekijöiden kohtaamispaikkoja, ja vaikka Aaltoes ei toimi suoraan Aalto-yliopiston alaisuudessa, monesta Suomen korkeakoulukaupungista löytyy oma yrittäjyysyhteisö. Lisäksi Mona kertoo aikatauluttamisesta ja eri pääaineiden kohtaamisista.

Viime aikoina Mona on innostunut sisaruksistaan. Otto on innostunut Arpan Kinovalon alla -albumista. Aatu on innostunut tanskalaisesta arkkitehtuurista käytyään Tanskan Arkkitehtuurikeskuksessa.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

Lataa tästä PodTask-oppimateriaali!

#31 Työelämän myllerrykset | Lauri Järvilehto

#31 Nyt otetaan katsaus muuttuvaan työelämään ja sen käsitteisiin, kun vieraana on Aalto-yliopiston työelämäprofessori, Filosofian akatemian perustaja ja monella muulla toimialalla työskennellyt ja yrittänyt Lauri Järvilehto! Aiheina mm. työurien sirpaloituminen, tarvelähtöisen koulutustarjonnan ongelmat, suomalaisen pelialan syntytarina sekä robottien vallankumouksen epäseksikkyys. Entä miten MacGyver liittyy yrittäjämäiseen asenteeseen ja Sherlock Holmes ajattelumetodeihin? Aatu Veikkola ja Otto Rantanen kysyvät kysymykset.

Viime aikoina Lauri on innostunut uudesta James Bond -elokuvasta. Aatu on innostunut Abban paluusta. Otto on innostunut Haruki Murakamin romaaneista.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

Lataa tästä PodTask-oppimateriaali!

#30 Nuorten naisten urayhteisö | Marianne Lehikoinen

#30

Nuoria naisia yrittäjyydessä ja uralla auttavan Career girl -yhteisön perustaja Marianne Lehikoinen tietää paljon yhteisön perustamisesta. Mitä tuhansien ihmisten kerääminen itselle tärkeän aiheen ympärille vaatii ja miten yhteisöä kasvatetaan? Lisäksi jaksossa puhutaan nuorten naisten kohtaamista haasteista työelämässä sekä Mariannen omasta ajankäytöstä. Juontajat Otto Rantanen ja Aatu Veikkola takertuvat saksan ääntämisen kiperiin kysymyksiin.

Mariannen oma podcast: https://www.careergirl.fi/podcast

Viime aikoina Marianne on innostunut sisustamisesta sekä The Bold Type -sarjasta. Otto on innostunut S-bonusten automaattisesta sijoittamisesta. Aatu on innostunut Netflixin Schumacher-dokumentista.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

Lataa tästä PodTask-oppimateriaali!

#29 Konstaapeli Danielin työ | Daniel Kalejaiye

#29 Tiktokissa poliisille kasvot antanut Daniel Kalejaiye (@konstaapelidaniel) kertoo miten poliisiksi pääsee, mitä poliisikoulussa tapahtuu ja millaisia ominaisuuksia hyvällä poliisilla on. Keskustellaan myös siitä, mitä Danielin tiktok-suosio on tehnyt poliisin kuvalle, ja miksi poliisi on vuodesta toiseen yksi Suomen luotetuimmista instituutioista. Juontajat Otto Rantanen ja Aatu Veikkola ovat liekeissä poliisiläppineen.

Viime aikoina Daniel on innostunut podcasteista ja äänen kanssa työskentelystä. Otto on innostunut Jaakko Keson videoista. Aatu on innostunut Ben Macintyren Vakooja ja petturi -kirjasta.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry. 

Lataa tästä PodTask-oppimateriaali!

#28 Utelias elämäntapa | Hanna Siefen

#28 Astele uteliaisuuden portista sisään, kun Uteliaisuuden taito -kirjan kirjoittanut psykologi, valmentaja ja podcastaaja Hanna Siefen kertoo uuden oppimisesta ja siitä innostumisesta. Voiko uteliaisuutta ja innostumista opetella? Mitä eroa niillä on? Entä mikä on näiden taitojen tai jopa elämänasenteiden hyöty yrittäjyyden, työelämän ja opintojen saralla? Juontajat Aatu Veikkola ja Otto Rantanen innostuvat kertomaan omista kouluprojekteistaan, kun kerrankin joku kysyi.

Hannan Oppimisen psykologia -podcast: https://www.hannasiefen.fi/podcast-1

Viime aikoina Hanna on innostunut mökkiviikonlopusta kavereidensa kanssa sekä Netflixin Sex Education -sarjasta. Aatu on innostunut Agatha Christien teosten lukemisesta erään ääni- ja e-kirjapalvelun kautta. Otto on innostunut Only Connect -visailusta.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

Lataa tästä PodTask-oppimateriaali!

#27 Herra Kauppias | Teemu Tikkala

#27 Tiktokista tuttu K-Supermarket Redin kauppias Teemu Tikkala (@hrakauppias) ei halunnut alunperin kauppiaaksi, vaan omien sanojensa mukaan oli kyllästynyt kukkakaalien rapsutteluun. Jaksossa hän kertoo mitä on tehtävä päästäkseen Keskon kauppiaaksi, ja millainen on päivittäistavarakaupan kauppiaan tavanomainen työpäivä. Lisäksi kuullaan miten Teemu päätyi valloittamaan tiktokin, ja onko videomarkkinointi näkynyt kassavirrassa. Juontajat Aatu Veikkola ja Otto Rantanen kertoilevat kansantarinoita.

Viime aikoina Teemu on innostunut Minecraftista. Aatu on innostunut porkkanakakusta. Otto on innostunut Tampereen ratikasta.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

#26 Duudsonien maailmanvalloitus | Jarno Laasala

#26 Duudsonit erottuvat tarinallaan suomalaisesta yrityskentästä. Alunperin stuntit käsikirjoittanut, kuvannut ja editoinut Jarno Laasala kertoo minkälaista tuo maailmanvalloitus on ollut pitkäaikaisten ystävien kanssa. Otto Rantaselle ja Aatu Veikkolalle selviää, että reitti Pohjanmaalta Amerikkaan oli laskelmoitu ja määrätietoinen. Kuullaan myös jenkkiviihdealan ja MTV:n pyörityksestä, ja kuinka vain periksiantamattomuudella selvittiin, välillä kaikki Duudsonit kipsissä. Ja koska Jarnon ja Duudsonien tarina on myös Rabbit Filmsin tarina, on puhetta myös tuotantoyhtiöstä.

Viime aikoina Jarno on innostunut ohjatusta meditaatiosta esim. Inside timer -apin kautta sekä hiljaisuuden retriiteistä. Otto on innostunut DJ Veggiebeatsista ja tämän tekemästä mashupista. Aatu on innostunut Narcos-sarjasta.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

#25 Pienestä ponnistaneet | Mikko Nurminen

#25 Kotisivukoneen, Hostawayn ja Pikkuyrittäjien perustaja, enkelisijoittaja sekä Pienestä ponnistaneet -kirjan kirjoittaja Mikko Nurmisella on syväterävä kuva suomalaisesta yrittämisestä. Jaksossa hän keroo, mistä suomalaiset menestystarinat koostuvat, minkälaiset ovat suomalaisten yritysten piirteet, ja miten yrittäjätarinoita kasaava Pienestä ponnistaneet -kirja syntyi. Juontajina tuttuun tapaan Aatu Veikkola ja Otto Rantanen.

Viime aikoina Mikko on innostunut pitsanpaistamisesta. Aatu on innostunut Hanna Gullichsenin wasabi-savulohi-salaatista. Otto on innostunut Gigantin passikuvakopista.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

#24 Kestävää liiketoimintaa | Anna Heikkinen

#24 Vihreä kasvu, yritysvastuullisuus ja kestävä kehitys ovat käsitteitä joista muodostuu suuri viidakko. Viidakkoa selkeyttämässä on yritysjohtamisen yliopistonlehtori, kestävän liiketoiminnan tutkija ja Tampereen yliopiston vastuullisen liiketoiminnan maisteriohjelman akateeminen johtaja Anna Heikkinen. Puheenaiheiksi nousevat mm. BKT:n vanhanaikaisuus talouden mittarina, viherpesu sekä pahvipillit. Juontajat Aatu Veikkola ja Otto Rantanen runoilevat parissakin kohtaa, eikä kukaan tiedä miksi.

Viime aikoina Anna on innostunut vedestä, niin avovesiuimisesta kuin Emmi Itärannan Teemestarin kirjastakin. Aatu on innostunut Burger Kingin kasvipohjaisista nugeteista. Otto on innostunut Lukulaari-antikvariaatista.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

#23 Onnistunut myynti | Mika D. Rubanovitsch

#23 Mika D. Rubanovitsch eli Ruba on kouluttanut paljon myyjiä tähän maahan. Jaksossa hän kertoo myynnin yleisimmistä mokista, parhaista kikoista sekä myyntiprosessista, ja miten kuluttajat ottivat hetkellisen ylivallan markkinoilla. Teoria tulee käytäntöön esimerkkien kautta aina liittymämyynnistä ja ravintola-alalta kiinteistöbisnekseen ja hävittäjäkauppoihin asti.

Viime aikoina Ruba on innostunut Muumimaailman satupolusta. Otto on innostunut I think you should leave -sketsisarjasta. Aatu on innostunut Haloo Helsingistä (ja vähän Kake Randelinista).

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

#22 Nuori sarjayrittäjä | William von der Pahlen

#22 Ravintola Green Hippon perustaja, Futucastin juontaja; sarjayrittäjä William von der Pahlenilla on monia rooleja. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt olla monessa mukana ja kuvaileekin itseään yritysten kaasu- ei jarrumieheksi. Tässä jaksossa omistetaan jokaiselle Williamin yrittäjäpolun päävaiheista ja -projekteista hieman aikaa ja käydään läpi, miten hänestä tuli sarjayrittäjä. Lopuksi juontajat Aatu Veikkola ja Otto Rantanen kuulevat myös, miksi nuoruus on paras aika olla yrittäjä.

Williamin juontama Futucast

Viime aikoina William on innostunut ufoista. Aatu on innostunut ahven-cevichestä tortillasipsien päällä. Otto on innostunut Suomen suosituimmasta podcastista.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

#21 Yrityksen perustaminen | Susanna Kallama

#21 Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama on nähnyt elämänsä aikana lukemattomia aloittelevia yrityksiä. Hän on paras ihminen kertomaan mitkä temput voivat koitua kohtaloksi yrittämisen ensimetreillä, miten omaa liikeideaa kannattaa alkaa jalostamaan liiketoiminnaksi, ja mistä voi löytää kumppaneita yritykseensä. Juontajat ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen rakentelevat jälleen löyhähköjä aasinsiltoja.

Viime aikoina Susanna on innostunut jälleen laitesukelluksesta, jota hän on harrastanut jo lähes 20 vuotta. Otto on innostunut Netflixin The Crown -sarjasta. Aatu on innostunut Asto Aspforsin puujalka-twiiteistä.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

#20 Nuori Yrittäjyys ry tutuksi | NY:n väki

#20 Jakso sisältää parhaat palat maanantain 30.8. live-lähetyksestä, jossa juontajat Aatu Veikkola ja Otto Rantanen haastattelivat Nuori Yrittäjyys ry:n väkeä toimistolla. Vieraina käväisevät Virpi Utriainen, Mari Rakkolainen, Nikita Gavrilenko, Sanna Carp, Venla Tyynelä, Elsa-Maria Oksanen sekä Toivo Hursti. Kuullaan mm. mikä on järjestön tavoite, mitä se tarjoaa pedagogisesti, keitä ovat NY-alumnit ja miksi Uskalla Yrittää -podcastia julkaistaan. Jaksossa revetään totaalisesti ja vitsien taso on entistä huonompi. Jos haluat nauttia tallenteen leikkaamattomana ja kuvan kanssa, suuntaa osoitteeseen https://www.youtube.com/watch?v=w4ryz7Ep-uk

Viime aikoina Virpi on innostunut nuorista. Mari on innostunut tanssiharrastuksesta. Nikita on innostunut vanhoista pelikonsolipeleistä. Sanna on innostunut ihmisistä ja tarinoista. Venla on innostunut syksystä. Elsa-Maria on innostunut uudesta alumnihallituksesta. Toivo on innostunut videoesseistä sekä kanavista CJ the X, ja Jacob Geller. Ottokin on innostunut syksystä. Aatu on innostunut Driim-verkkovalmennuspalvelusta.

Podcastia julkaisee Nuori Yrittäjyys ry.

#19 Tubettaminen työnä | Jalmari Karvinen

#19 Onko tubettaminen työtä? On, se on aikaavievää yrittämistä, jossa intohimo vie ainakin aluksi pitkälle. Jalmari Karvinen eli tubettaja Jalmafi kertoo hieman omasta polustaan videoiden ääreen, minkä jälkeen puhutaan tubettajan arjesta sekä siitä, miten eri tavoin sisällöntuottajat Suomessa ja maailmalla tienaavat. Jalmari kertoo myös, minkälaisia rahoja yhteistöissä liikkuu, mistä voi jo päätellä maan huippunimien ansioiden suuntaa. Jalmarin oman kokemuksen lisäksi tiedon tukena on hänen tekemänsä haastattelupohjainen kandidaatintutkielma tubettajien ansaintalogiikoista. Jalmarin video kandistaan. Jalmafi-kanava Viime aikoina Jalmari on innostunut pitämästään kesälomasta sekä uudesta työhuoneestaan. Aatu on innostunut Peaky Blinders -sarjasta. Otto on innostunut uudelleen Legoista.

#18 Vaikuttajamarkkinoinnin asenne | Ulla Vartiainen

Kaupalliset yhteistyöt eli ihmisten kautta markkinointi ovat tätä päivää, ja kukapa olisi parempi kertomaan vaikuttajamarkkinoinnista kuin Suomen kuunnelluimpia podcasteja julkaisevan Asennemedian perustaja ja toimitusjohtaja Ulla Vartiainen. Ulla on itse ollut kehityksen kärjessä ja kertoo nyt podcastia juontaville Otto Rantaselle ja Aatu Veikkolalle, mihin vaikuttajilla markkinoiminen perustuu. Vaikuttajia on ollut aina, nyt heistä on tullut virtuaalisia kavereita. Viime aikoina Ulla on innostunut penkkiurheilusta ja eritoten Tokion olympiakisoista. Aatu on innostunut SUP-laudan monikäyttöisyydestä. Otto kertoo jonkun ihan ihme tarinan siitä kuinka kävi koronarokotuksessa ja yrittää viimeisillä voimavaroillaan sitoa sen jakson aiheeseen tai edes innostuksen aiheeksi.

#17 Tulevaisuuden taidot | Perttu Pölönen

Perttu Pölönen on futuristi, säveltäjä, puhuja, keksijä ja kirjailija, mutta hän ei perusta titteleistä. Tärkeämpää on se, mitä tekee. Tässä jaksossa Perttu kertoo, mitä kannattaa tehdä, jotta selviää tulevaisuuden opiskeluista ja ennen kaikkea työelämästä. Miten erottautua koneesta, miten hyväksyä töiden katoaminen? NY-alumnit ja juontajat Aatu Veikkola ja Otto Rantanen istuvat studiossa aurinkolasit päässä, sillä tässä jaksossa tulevaisuus todellakin häikäisee. Viime aikoina Perttu on innostunut siitä, että saa tehdä 10-osaisen radiomonologin Ylelle. Otto on innostunut Kari Vehosalon näyttelystä Sara Hildenin taidemuseossa. Aatu on innostunut podcastista nimeltä Alustatalouden faktat ja myytit.

#16 Monipuolinen työura | Reidar Wasenius

Suomalaisille VR:n pysäkkikuuluttajana tuttu Reidar Wasenius on tehnyt huikean monipuolisen työuran niin journalismin, ääninäyttelemisen, kouluttamisen kuin tietotekniikankin parissa. Nyt hän kertoo miltä tuntuu vaihtaa työpaikkaa ja jopa alaa usein, ja miten sellaiseen asemaan pääsee. Haaveammattinsa tavoittelijoillekin hänellä on omat vinkkinsä. Ulospäin suuntautunut ja omien sanojensa mukaan ”ihmisrakas” Reidar selvittää myös omia epävarmuuksiaan työelämässä. Hänellä on kuitenkin viesti podcastia juontaville Aatu Veikkolalle ja Otto Rantaselle sekä kaikille kuuntelijoille: Älä turhaan pelkää.

Viime aikoina Reidar on innostunut memetiikasta ja tietokonepsykologiasta. Otto on innostunut The Penguin History of the World -kirjasta. Aatu on innostunut Netflixin sarjasta Lupin .

#15 Johtaminen on palvelua | Risto Siilasmaa

F-Securen perustaja ja Nokian ex-pomo Risto Siilasmaa valottaa ajatuksiaan johtamisesta. Hän luottaa ihmisiin ja kehottaa kaikkia tarkastelemaan omia toimiaan kriittsiesti. Johtajuuden ohella puhutaan myös F-Securen perustamisesta, alkuajoista ja kaksijakoisesta ysäristä: laman jälkeen tuli nousukasui ja teknologiakupla. NY-alumnit ja juontajat Aatu Veikkola ja Otto Rantanen aikovat palata jaksoon muistiinpanovälineiden kera.

Viime aikoina Risto on innostunut luontokuvaamisesta sekä uudesta linssiteknologiasta. Otto on innostunut Tampereen kaupunginosien aakkosjärjestyksessä pyöräilemisestä. Aatu on innostunut matalan kynnyksen arkiliikunnasta.

#14 Kotipizzan yrityskulttuuri | Tommi Tervanen

Tommi Tervasen tie on kulkenut Tamperelaisesta K-Kaupan pakastepojasta Kotipizzan toimitusjohtajaksi. Nyt hän kertoo miten muutti ”vedonlyöntitoimiston ja pornokaupan risteytyksen” eli vanhan Kotipizzan uuteen uskoon yrityskulttuuri edellä. Kuullaan myös mitä edes on yrityskulttuuri ja miten se näkyy konkreettisesti, kun astelee ostamaan pizzaa. Lopuksi Tommi ja podcastin toinen juontaja Aatu Veikkola keskustelevat pizzasta niin että juontaja Otto Rantaselta suhisee yli hilseen ja lujaa.

Viime aikoina Tommi on innostunut erilaisten pizzamuotojen, esimerkiksi New Haven -pizzan, kokeilemisesta. Aatu on innostunut myös pizzan tekemisestä ja kesän pop-up-pizzeriastaan. Otto on innostunut riippukeinussa makoilemisesta.

#13 Kuntosalien uranuurtaja | Johanna Riihijärvi

Kuntokeskus Liikku on monelle katukuvasta tuttu, mutta sen taustatarinan tuntee harva. Isänsä palloiluhallia alunperin uudistamaan lähtenyt Johanna Riihijärvi kertoo jaksossa minkälainen bisnes on kuntosaliala ja missä tapauksessa kannattaa lähteä yrittäjäksi. Lisäksi ihmetellään Liikkujen huimaa laajentumista ja nopeaa nousua yhdeksi Suomen suurimmista kuntosaliketjuista. Juontajina NY-alumnit Otto Rantanen ja Aatu Veikkola. Johanna on innostunut hevosista mutta viime aikoina erityisesti Helsingin kauneudesta. Aatu on innostunut kalastamisesta ja kalastustarvikkeiden verkkokauppa Eumerfishingistä, jonka youtube-videoita on myös katsonut. Otto on innostuntu pituushypystä katsottuaan mm. tämän videon .

#12 Merkitystä työhön | Jaakko Sahimaa

Psykologi ja kirjailija Jaakko Sahimaa on puhunut ja kirjoittanut paljon työn merkityksellisyydestä. Jaksossa käydään läpi hänen #Koeaika-projektiaan mutta ennen kaikkea työn merkityksellisyyttä. Mitä oikeastaan kaivataan kun kaivataan merkityksellisempää työelämää? Eikö työn kokeminen merkitykselliseksi lisää myös stressiä? Entä millä keinoin työelmään saataisiin sitä kuuluisaa merkitykellisyyttä? Juontajista Otto Rantanen tulee keskusteluun skeptisesti ja Aatu Veikkola naiivisti. Jaakko Sahimaan Johda merkitystä -kirja .

Viime aikoina Jaakko on innostunut maantiepyöräilystä ja sen päälle meressä uimisesta sekä työelämäaiheisista mediaformaateista, esimerkiksi Pilipalisaatio-podcastista. Aatu on innostunut kesälomarutiineistaan. Otto on innostunut Neiti Aika -dokumentista

#11 Tuhlaajapoikien paluu | Oma talous

Keskustelua budjetoinnista, oman rahankäytön seuraamisesta sekä sijoittamisesta. Juontajat ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen paljastavat omat paheostoksensa ja lopuksi ollaan eri mieltä sijoittamisen opettamisesta koulussa. Jaksoon mahtuu tietenkin myös väärin kerrottuja sananlaskuja. Lisää vinkkejä talouden hallintaan. Taloustaitojen opettamista kouluun: Nuori Yrittäjyys ry:n Oma talous haltuun

Viime aikoina Aatu on innostunut Formuloista ja kuskien huimista rutiineista katsottuaan Taistelu paalupaikasta -sarjaa. Otto on innostunut youtubettaja Johnny Harrisista.

#10 Viesti hyvin | Katleena Kortesuo

Tietokirjailija, viestintäasiantuntija ja yrittäjä Katleena Kortesuo kertoo miksi viestintä on niin tärkeää ja miten siinä voisi onnistua paremmin. Aihetta tarkastellaan niin henkilökohtaisen kommunikoinnin kuin yritysviestinnänkin kautta. Miten omat ideat saisi esille ryhmätöissä? Miten lähteä katkomaan oman viestinnän rönsyjä? Entä mistä aloittaa jos oman yrityksen some on päin prinkkalaa. Muun muassa näihin Katleena vastaa Otto Rantaselle ja Aatu Veikkolalle, jotka eivät ole hetkeen nähneet ulkoilmaa.

Viime aikoina Katleena on innostunut Suomen matkailualasta. Otto on innostunut Corto Maltese -sarjakuvista. Aatu on innostunut Harry Potter -kirjoista .

#9 Supercellkin syntyi virheistä | Ilkka Paananen

Supercellin perustaja Ilkka Paananen muistelee omaa yrittäjäpolkuaan ja vertaa sitä lapsuutensa haaveammattiin. Tarinan taustalla vaikuttaa epäonnistumisista oppiminen. Miten omista virheistä oppiminen johti suomalaiseen menestystarinaan? Lisäksi puhutaan Supercellin epätyypillisestä yrityskulttuurista ja menestyksen määritelmästä. Juontajat ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen nostavat jostain syystä Gösta Sundqvistin useaan kertaan esille.

Viime aikoina Ilkka on innostunut Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää -kilpailun pikkuyrittäjistä, joita oli tuomaroimassa huhtikuussa 2021. Otto on innostunut katsomastaan elokuvasta Yesterday ja mahdollisuudesta tehdä siitä Suomi-versio. Aatu on innostunut grillikauden kuumimmasta reseptistä .

#8 Markkinointi osana myyntiä | Kati Lehesmaa

Finanssiyhtiö Taalerin entinen markkinointijohtaja Kati Lehesmaa kertoo ammatistaan eli markkinoinnin pyörittämisestä. Minkälaista on hyvä markkinointi? Entä minkälaisiin sudenkuoppiin nuoret yrittäjät usein astuvat markkinoinnissaan? Myös pienen budjetin markkinoija saa vinkit tekemisen aloittamiseen. Juontajat ja NY-alumnit Otto Rantanen ja Aatu Veikkola pitchaavat uuden bisnesideansa Katille ja tajuavat että Disney omistaa ensi viikolla varmaan tämänkin podcastin. Viime aikoina Kati on innostunut valokuvaamisesta ja on aloittanut uuden harrastuksen tiimoilta instagram-tilin. Aatu on innostunut löytämästään Leevi and The Leavingsin LP-levystä ja sen hienosta kannesta. Otto on innostunut hyvänmielen sarjasta Parks and Recreation.

#7 Siis mikä Avot? | Meidän tarina

Podcastissa on puhuttu toisinaan Avot Groupista, mutta mikä se on? Tässä jaksossa juontajat ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen pyrkivät vastaamaan siihen kysymykseen. Tarina alkaa erään hämeenlinnalaisen jalkapallokentän laidalta vuonna 2009, sillä taustoitus on todellakin tarpeen. Matka jatkuu kouluprojektien kautta isoille lavoille ja työn tekemisen ääreen. Vaikka jakso pyrkii selittämään erään NY-yrityksen syntytarinan, on se eritoten jakso pitkästä ystävyydestä.

Jakso sisältää repeilyä ja erilaatuisia tunteita herättäviä mielikuvia! Viime aikoina Aatu on innostunut Simon Sinekin Start with why -teoriasta, johon voi tutustua esim. Sinekin kirjasta . Otto on innostunut Benfordin laista, josta voi oppia lisää Netflixin Massadatan mahdollisuudet -sarjan kauden 1 jaksosta 4.

#6 Intuitiolla Diiliin | Sointu Borg

2021 Diili-voittaja Sointu Borg kertoo aikaisemmista vaiheistaan kuten opinnoistaan ja yrittäjäpolustaan. Minkälainen ihminen on Sointu, joka päätti hakea televisioitavaan rekrytointiin eli Diiliin mukaan? Minkälaista on olla yrittäjänä palvelualalla? Jakson toinen puoli omistetaan Diilille ja Sointu kertoo Otto Rantaselle ja Aatu Veikkolalle, mitkä tehtävät olivat hänen mieleensä ja mitkä eivät. Entä millaiselta näyttää nuoren kehitysjohtajan tulevaisuus? Viime aikoina Sointu on innostunut uudelleen excelistä. Otto on innostunut banaanin pakastamisesta. Aatu on innostunut visailuohjelmasta Stadi vs. Lande.

#5 Algoritmien hyödyntäminen | Mikko Alasaarela

Tekoäly-yrittäjä ja algoritmien asiantuntija Mikko Alasaarela kertoo kaikille nuorille sometähdille, miten omalle someilulle voi saada maksimaalisen näkyvyyden hyödyntämällä algoritmeja. Miksi ja miten herättää tunteita, entä miksi influensserit kysyvät instagramin kuvateksteissään aina kysymyksen? Algoritmeista puhuttaessa on kuitenkin keskusteltava myös niiden haitoista. Juontajat ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen kokevatkin järkytyksen katsellessaan demokratian ja ihmisoikeuksien murentuvan jakson edetessä. Mikon suositukset materiaaleihin, joiden avulla voi oppia aiheesta lisää: Kirjat: Cathy O’Neil: Weapons of Math Destruction ja Seth Stephens-Davidowitz: Everybody Lies Elokuvat: Social Dilemma ja Coded Bias . Viime aikoina Mikko on innostunut siitä, että maailman suuria ongelmia voidaan ymmärtää ja sitä kautta ratkaista algoritmien avulla. Otto on innostunut muotoilusta ja osaavista ihmisistä mm. Aalto-dokumentin ja Abstraktio-sarjan satunnaisten jaksojen katselemisen perusteella. Aatu on innostunut Puuilon mainoslaulusta .

#4 Sijoittamisen alkeet | Jasmin Hamid

Paljon pyydetyssä sijoittamista käsittelevässä jaksossa vieraana näyttelijä, juontaja ja vuoden 2020 sijoittaja Jasmin Hamid. Jasmin avaa sijoittamiskeskustelussa pyöriviä termejä omien tarinoidensa ja esimerkkiensä kautta. Myös konkretiaan päästään, kun pohditaan miten nuoren kannattaisi sijoittaa lahja- tai kesätyörahansa vai kannattaisiko ollenkaan. Lopuksi kuullaan Jasminin viisi ohjenuoraa sijoittamiseen. Juontajat ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen erehtyvät kysymään suoria sijoitusvinkkejä ja inspiroituvat tekemään pitsajakson. Jasminiin iski sijoittamisen alkuaikoina Ninni Myllyojan ja Emilia Kullaksen kirja Mitä jokaisen kotiäidin (ja muiden naisten) tulee tietää sijoittamisesta. Jasminin sijoittamista käsittelevä podcast.  Jasminin blogi, jossa on asiaa sijoittamisesta ja paljon muustakin. Viime aikoina Jasmin on innostunut keväästä ja valon lisääntymisestä. Otto on innostunut kunnostamastaan Flying Finn -retropyörästä. Aatu on innostunut Meilahdessa sijaitsevan Le Grenierin mantelikroisanteista, joita söi takahuoneessa .

#3 Täydellinen CV | Kesätyöt

Puhetta kesätöiden hakemisesta ja saamisesta. Miten sorvata täydellinen CV ja mitä tarkoittaa suhteilla töiden saaminen? Keskustelijoina podcastin juontajat ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen, jotka kertovat että lopulta kaikki lähtee mansikoista.

Jaksossa mainittu Pikku-Aatun ja Pikku-Oton flowpark-video.

Duunitorin vinkit kesätöiden hakemiseen. Lisää keskustelua kesätöiden saamisesta. Viime aikoina Otto on innostunut syy-seuraussuhteista ja lukenut tähän mennessä aiheesta Gaia Vincen kirjan Transcendence. Aatu on innostunut lukemastaan James Clearin kirjasta Pura rutiinit atomeiksi .

#2 Ammattina omistajuus | Lari Raitavuo

Yrittäjätarinajaksossa vieraana Erimover-konsernin hallituksen puheenjohtaja Lari Raitavuo. Lari kertoo omasta yrittäjätarinastaan, minkä lisäksi jakson loppupuolella keskustellaan omistajuudesta. Mitä edes on omistajuus? Sitä juontajat ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen yrittävät ymmärtää. Viime aikoina Lari on innostunut ihmisten resilienssistä vaikeiden aikojen keskellä. Aatu on innostunut kimchin yhdistämisestä hodariin. Otto on innostunut Sisäilmaa-draamasarjasta .

#1 Luovuudesta elinvoimaa | Kalle Ulff

Tässä asiantuntijajaksossa luovalla alalla työskentelevä brändiammattilainen Kalle Ulff puhuu luovuuden roolista niin työelämässä kuin arjessa. Jaksossa pohditaan myös luovuuden määritelmää. Matka kulkee kauramaitopurkkien kyljistä algoritmien kautta avaruuden valloitukseen. Juontajat ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen eivät häikäise ruotsintaidoillaan. Viime aikoina Kalle on innostunut John le Carren dekkareista, nimenomaan englannin kielisinä. Otto on innostunut Yle Areenan Mist sä tuut -sarjasta. Aatu on innostunut Yle Areenan sarjasta Voiko tätä syödä? .

Back To Top