skip to Main Content

Etelä-Savon esittäytyvät YES Etelä-Savon järjestämässä Uskalla Yrittää -semifinaalissa Kauppakeskus Stellassa Mikkelissä. Semifinaali on messutapahtuma, jonka aikana nuoret myyvät ja esittelevät omia tuotteita ja palveluita.

Tervetuloa tutustumaan nuorten ideoihin ja tekemään erinomaisia löytöjä! Messutapahtuma järjestetään keskiviikkona 20.2.2019 ja messut ovat avoinna yleisölle klo 12:00 – 14:40. Tämän jälkeen palkitaan parhaat yritykset! Tapahtuma päättyy klo 15:00. Palkitut yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 8.-9.5.2019.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

jokapaikanhöylä NY

XAMK, Korkea-aste
Meiltä saa kaiken, mitä voi tehdä pihatöinä tavan työkaluilla.
Online:

Facebook

Instagram

Minipuu NY

Kaakkois-suomen ammattikorkeakoulu, Korkea-aste
Nuorten tekemää puukäsityötä.
Online:

Facebook

Instagram

Naksu Ny

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Korkea-aste
Sovellus joka toimii markkinointikanavana ravintoloitsijan ja asiakkaan välillä.
Online:
Kotisivut

Instagram

Studio ELise NY

XAMK- Mikkelin kampus, Korkea-aste
Kauneushoitoja edullisesti kosmetologin tekemänä
Online:

Facebook

Escape kid NY

Rantakylän yhtenäiskoulu, Perusaste
Yritysideamme on järjestää juhlia lapsill pakohuonepeli tyyliin.
Online:

Instagram

Kiskaveikot NY

Rantakylän koulu, Perusaste
Yrityksemme myy välitunneilla kioski tyyppisiä terveellisiä välipaloja
Online:

SeNe Ny

Rantakylän yhtenäiskoulu, Perusaste
Tarjoamme laadukasta ja edullista ATK-tukea.
Online:
Kotisivut
Facebook

Mainos.deikot

Rantakylän yhtenäiskoulu, Perusaste
Yrityksien sosiaalisten medioiden ylläpitämistä, logojen ja mainosten suunnittelu apua.
Online:

Instagram

Smoothie boost

Rantakylän koulu, Perusaste
Myymme smoothieta
Online:

Minea’s cookies

Rantakylän yhtenäiskoulu, Perusaste
keksien ja lusikkaleipien myyminen
Online:

Tuoksukynttilät NY

Etelä-Savon ammattiopisto, Toinen aste
Käsintehtyjä tuoksuttomia- ja tuoksukynttilöitä kotimaisista raaka-aineista.
Online:

Facebook

Instagram

Siivous- ja pihapalvelut Ny

Etelä-Savon ammattiopisto, Toinen aste
Tarjoamme monipuolisia palveluita liittyen sisä- ja ulkotilojen siistimiseen. Palveluihimme kuuluu esim. lumityöt, auton siistiminen sisältä ja ulkoa, haravointi ja sisätilojen siistiminen.
Online:

Facebook

Hyvän Mielen NY

Etelä-Savon ammattiopisto, Toinen aste
Ikäihmisten virkistystoimintaa ja lastenhoitopalveluita
Online:
Kotisivut
Facebook

Keken Lounas NY

Etelä-Savon Ammattiopisto, Toinen aste
Hävikki lounas
Online:

Facebook

Bardcraft NY

SamiEDU, Toinen aste
Käsintehtyä puutaidetta
Online:
Kotisivut
Facebook

Instagram

Nikon Puutyö NY

Savonlinnan ammattiopisto SAMIedu, Toinen aste
Nikon Puutyö NY valmistaa puusta erilaisia käyttöesineitä sekä ottaa vastaan erilaisia tilaustöitä.
Online:

Facebook

Instagram

Salosaaren Metsätyö

Etelä-Savon koulutus Oy, Toinen aste
Ilmastosijoituksellinen hiilinielukiinteistövälitys ja metsänhoitopalvelu
Online:

Ilmoittautuminen

Lataa kuvauslupa- ja vanhemman suostumuslomake

Allekirjoitettu kuvauslupalomake (alle 18-vuotiaat myös vanhemman suostumuslomake) palautetaan sähköpostilla [email protected] 19.2.2019 mennessä. Otsikkokenttään kirjoita oma nimesi ja semifinaali, johon osallistut.

> Siirry ilmoittautumaan tämän linkin kautta

Ilmoittautuminen semifinaaliin päättyy 13.2.2019 kello 21:00.

Ohjeet NY-yrityksille

Uskalla Yrittää -semifinaaliin voivat osallistua NY-yritykset, jotka ovat mukana NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja NY Start Up -ohjelmassa. Ensi sijaisesti tapahtuma on tarkoitettu NY-yrityksille, jotka ovat Etelä-Savosta, mutta muidenkin alueiden NY-yritykset ovat tervetulleita saamaan myyntikokemusta.

Jos haluat osallistua tapahtumaan yhteistyökumppanina, olethan yhteydessä Maisa Kantanen, YES Etelä-Savo, maisa.kantanen(a)xamk.fi.

Messupisteiden somistus alkaa kello 11:00, joten kannattaa saapua ajoissa, jotta saatte kaiken valmiiksi. Messut käynnistyvät kello 12:00 ja kestävät kello 14:40 asti, jolloin aloitamme palkinnonjaon. Tapahtuma päättyy klo 15:00. Messujen aikana tuomaristo kiertää haastattelemassa nuoria NY-yrittäjiä messupisteillä.

Opettajille järjestämme yhteisen kahvihetken verkostoitumisen merkeissä semifinaalin aikana. Tervetuloa juttelemaan ja jakamaan kokemuksia! Ilmoittaudu ennakkoon: [email protected]

Esittelykäyttöön on varataan pöydät järjestäjän toimesta. Pöydän koko on 80 x 120 cm. Pöytään voitte kiinnittää julisteenne / mainoksenne sinitarralla tai maalarinteipillä. Omaa pöytää tapahtumaan ei saa siis tuoda. Messuilla ei ole käytössä seinäkkeitä tai sähköä.

NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri. Messuseinäkkeiden puuttuessa, kannattaa pohtia esimerkiksi roll-upin tilaamista NY-yrityksen grafiikalla. Roll-upin tilaaminen on helppoa ja nykyisin jo varsin edullista. Messupöydän taakse mahtuu hyvin yksi roll-up, joka toimii myös mielenkiinnon herättäjänä. Kannattaa tutustua roll-uppeihin ja tuotteiden tarjoajia ovat esimerkiksi PrintLitTetrixMainostelineet ja Master Promo.

 • Messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkia messupaikalla tapahtuvia toimenpiteitä (messupisteiden valmistelu, itse messut, pisteiden purkaminen) liittyen Uskalla Yrittää -semifinaaliin.
 • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla myyntipisteellä, mutta markkinoida saa ympäri Kauppakeskusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen flaijerin jakamista asiakkaille. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi.
 • Kaupankäynti Kauppakeskuksessa on sallittua siitä lähtien, kun on saanut oman messupisteen myyntikuntoon. Eli asiakkaille saa myydä tuotteita jo ennen messujen varsinaista avausta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
 • Julisteiden ja muiden mainosten kiinnittäminen Kauppakeskuksen seiniin, pylväisiin ja kaiteisiin on kiellettyä. NY-yritys voi kiinnittää julisteitaan omaan messupöytään.
 • NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri.
 • Jokainen NY-yritys on vastuussa omasta messupisteestään, omista tuotteistaan ja tavaroistaan. Messupisteellä tarkoitetaan jokaiselle NY-yritykselle osoitettua messupöytää.
 • Myyntipisteellä on valmiina pöytä, jota NY-yritys saa käyttää. Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.
 • Messupisteellä istuminen on kiellettyä NY-yrittäjiltä. Messupisteellä EI siis ole tuoleja eikä niitä saa tuoda ellei se olennaisesti liity liikeideaan (tarjotaan esimerkiksi kauneuspalveluita, joihin olennaisena osana liittyy asiakkaan istuminen).
 • Vaaralliset esineet, kuten aseet ja räjähteet ovat kiellettyjä koko messualueella. Tulen käyttäminen on kielletty kaikissa muodoissaan messutapahtumassa (koskee myös kynttilöiden polttoa).
 • Kaksipuolisen teipin, liiman, sinitarran, niittien, ruuvien tai naulojen käyttäminen koristeiden kiinnittämiseen messupisteellä sijaitsevaan pöytään on kielletty. NY-yritys on velvollinen jättämään messupisteen sellaiseen kuntoon, jossa se heille osoitettiin. Myyntipisteen siivoamisesta ja mahdollisista vahingoista on vastuussa NY-yritys itse.
 • NY-yrittäjät ovat korvausvastuullisia aiheuttamistaan vahingoista ulkopuolisten tahojen omaisuudelle messujen aikana, mikäli Suomen laki niin edellyttää.
 • Tupakointi, alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on kiellettyä messutapahtuman aikana riippumatta NY-yrittäjän iästä. Jos tämän säännön rikkomuksia havaitaan, poistetaan kyseinen henkilö tapahtumasta välittömästi.

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat (koskee toisen ja korkea-asteen NY-yrityksiä):

TOINEN ASTE

”EM-finaalissa toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

KORKEA-ASTE

”EM-finaalissa korkea-asteen osallistujille alaikäraja on 18 vuotta ja yläikäraja on 29 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Ala- tai yli-ikäiset yrityksen jäsenet voivat kuitenkin osallistua semifinaaliin täysin normaalisti.

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -finaalissa osallistujamäärä per yritys on rajoitettu kahdeksaan ja sama pätee myös tähän semifinaaliin. Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen per NY-yritys.

Parhaat NY-yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 8.-9.5.2019. Semifinaalin palkintokategoriat ovat seuraavat:

 • Paras NY-yritys (perusaste)
 • Paras NY-yritys (toinen aste)
 • Paras NY-yritys (korkeakoulu)

Kriteeristöön voit tutustua täällä (PDF). Kaikki kategoriat eivät koske tätä semifinaalia, mutta saatte yleiskäsityksen, millaisia asioita tuomaristo arvioi.

Valitettavasti emme pysty järjestämään ruokailua messujen aikana.

Jos ette pääsekään messuille, ilmoitattehan siitä sähköpostilla [email protected] 16.2.2019 mennessä.

Ilmoittautuneen NY-yrityksen poissaolo tai peruutus 16.2. jälkeen ilman kelvollista syytä (sairaustodistus) velvoittaa yrityksen maksamaan 50 € käsittelymaksun.

Muista hyödyntää sosiaalista mediaa jo ennen tapahtumaa sekä tapahtuman aikana! Tapahtuman tunnisteet ovat #UskallaYrittää, #NuoriYrittäjyys ja tägätkää @NuoriYrittajyys ja @yesverkosto.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Aluepäällikkö
Maisa Kantanen
040 569 7899
[email protected]

Ilmoittautumisjärjestelmään liittyvissä kysymyksissä (tarkistaa oma ilmoittautumisesi tai muuttaa sitä) voit olla yhteydessä [email protected]

Seuraa Stellaa somessa!

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys @yesverkosto

Back To Top