skip to Main Content

Kanta- ja Päijät-Hämeen NY-yrittäjät esittäytyvät Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -semifinaalissa Kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa. Semifinaali on messutapahtuma, jonka aikana nuoret myyvät ja esittelevät omia tuotteita ja palveluita.

Tervetuloa tutustumaan nuorten ideoihin ja tekemään erinomaisia löytöjä! Messutapahtuma järjestetään tiistaina 5.2.2019 ja messut ovat avoinna yleisölle klo 13:00 – 16:45. Tämän jälkeen palkitaan parhaat yritykset! Tapahtuma päättyy klo 17:00. Palkitut yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 8.-9.5.2019.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

Avot NY

Nummen yhtenäiskoulu, Perusaste
Pakkaamme asiakkaiden ostoksia K-Citymarketissa asiakkaille maskutta. Pidämme myös koulussamme kioskia ja teemme kaikkea laillista liiketoimintaa.
Online:
Kotisivut
Facebook

InstagramBienot Ny

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Myymme sisustustuotteita, jotka ovat valmistettu betonista ja pitsistä. Tuotteemme soveltuvat sisä- ja ulkokäyttöön.
Online:

Facebook

InstagramChipChicksNY

Hämeenlinnan Lyseon lukio, Toinen aste
ChipChicksNY tekee itse lisäaineettomia sekä rapeita sipsejä. Jokaisesta ostosta menee 10% hyväntekeväisyyteen Kotimaan kotimaan avulle, nälkää näkeville.
Online:

InstagramDoggo Ny

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Valmistamme laadukkaita käsintehtyjä eläintarvikkita. Juuri makusi mukaan!
Online:

Facebook

InstagramEttone Ny

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Teemme omalla logollamme bränädättyjä vaatteita
Online:

Facebook

InstagramJoka ukon apu NY

Nummen yhtenäiskoulu, Perusaste
Ideanamme on auttaa vanhuksia ja muita ihmisiä tavallisissa kodin askareissa, esim. siivousta, pohatöitä, lumitöitä, lastenhoitoa yms. Kohteenamme on vanhukset, mutta myös muun ikäiset
Online:
KotisivutKAM-3D NY

Hämeenlinnan lyseon lukio, Toinen aste
Teemme 3D-malleja ja mallien tulostusta tilauksesta.
Online:
Kotisivut
FacebookKoljalan palohuolto NY

Hämeenlinnan Lyseon lukio, Toinen aste
Jauhesammuttimien välitys huoltopalvelu. Palovaroittimien pattereiden vaihto ja testaus.
Online:Le petit bon NY

Koulutuskeskus Salpaus, Toinen aste
Liikeideamme on valmistaa ja myydä ranskalaistyyppisiä konditoriatuotteita. Myymme myös muita leipomo-konditoria-alan tuotteita tilauksesta sekä itse myytäväksi koulumme tiloissa ja mahdollisesti Lahden tapahtumissa.
Online:

Facebook

InstagramLeikkiParkkis Ny

Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Toinen aste
Liiketoimintamme on lasten leikkiparkki. Järjestämme liikunallista leikkiparkkia kuntosaleilla sekä muissa paikoissa.
Online:
Kotisivut
Facebook

InstagramLoisto Organics NY

Hämeenlinnan Lyseon lukio, Toinen aste
Teemme ekologisia kesto”vanulappuja”, jotka pestään pesukoneessa käytön jälkeen
Online:

Facebook

InstagramMAEL NY

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Suomalaisista materiaaleista tehty design -tuote.
Online:
Kotisivut
Facebook

InstagramMahtiPuu NY

Padasjoen yhtenäiskoulu, Perusaste
Teemme tilauksesta laadukkaita puutuotteita naulakoista pöytiin.
Online:

FacebookNettifixi NY

Hämeenlinna Lyseon lukio, Toinen aste
Teemme ja myymme nettisivuja sekä myymme palveluita liittyen yritysten digitalisointia varten.
Online:
KotisivutSniinaNY

Hämeenlinnan lyseon lukio, Toinen aste
Suunnittelemme omaa vaatemallistoa.
Online:
Kotisivut

Twitter
InstagramTasty Fudge Ny

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Itse tehtyä fudgea
Online:Teräveijarit NY

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Teroitetaan huonossa terässä olevat luistimet kuntoon!
Online:Tralian NY

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Teen kynsien geelilakkauksia, harjoittelija hinnoin sekä laadukkailla tuotteilla.
Online:

InstagramWhiteSoap NY

Lahden Lyseo, Toinen aste
Teemme saippuoita ja kynttilöitä ekologisesti ja vastuullisesti itse käsityönä. Meille tärkeää on ottaa ekologisuus huomioon myös tuotteiden pakkauksissa, jotta luontoa kuormitettaisiin mahdollisimman vähän.
Online:

Facebook

InstagramWoffeli NY

Padasjoen yhtenäiskoulu, Perusaste
Tuoreiden vohveleiden valmistus ja myynti eri makuvaihtoehdoilla. Lisäksi jälleenmyymme erilaisia herkkurasioita.
Online:

FacebookIlmoittautuminen

Lataa kuvauslupa- ja vanhemman suostumuslomake

Allekirjoitettu kuvauslupalomake (alle 18-vuotiaat myös vanhemman suostumuslomake) palautetaan sähköpostilla [email protected] 4.2.2019 mennessä. Otsikkokenttään kirjoita oma nimesi ja semifinaali, johon osallistut.

> Siirry ilmoittautumaan tämän linkin kautta

Ilmoittautuminen semifinaaliin päättyy tiistaina 29.1.2019 kello 21:00.

Ohjeet NY-yrityksille

Uskalla Yrittää -semifinaaliin voivat osallistua NY-yritykset, jotka ovat mukana NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja NY Start Up -ohjelmassa. Ensi sijaisesti tapahtuma on tarkoitettu NY-yrityksille, jotka ovat Kanta- ja Päijät-Hämeen alueilta, mutta muidenkin alueiden NY-yritykset ovat tervetulleita saamaan myyntikokemusta.

Jos haluat osallistua tapahtumaan yhteistyökumppanina, olethan yhteydessä Eemeli Alanne, Nuori Yrittäjyys ry, eemeli(a)nuoriyrittajyys.fi.

Messupisteiden somistus alkaa kello 12:00, joten kannattaa saapua ajoissa, jotta saatte kaiken valmiiksi. Messut käynnistyvät kello 13:00 ja kestävät kello 16:45 asti, jolloin aloitamme palkinnonjaon. Messujen aikana tuomaristo kiertää haastattelemassa nuoria NY-yrittäjiä messupisteillä. Messujen aikana kaikki NY-yritykset pääsevät tapahtumalavalle esittämään 90 sekunnin myyntipuheen NY-yrityksestä.

Semifinaalin aikana NY-yritykset pääsevät esittämään yrityksien myyntipuheet (noin 90 sek). Oma myyntipuheaika ilmoitetaan semifinaalissa paikan päällä rekisteröitymisen yhteydessä. Myyntipuheen voi esittää yksi henkilö NY-yrityksestä tai useampi. Myyntipuheet eivät ole virallinen osa kilpailua tai arviointia.

Opettajille järjestämme yhteisen kahvihetken verkostoitumisen merkeissä semifinaalin aikana. Tervetuloa juttelemaan ja jakamaan kokemuksia!

NY-yrityksillä ei ole käytössä messuseinäkkeitä. Messupöytiä semifinaalissa on kahdenkokoisia:

 • Toinen pöytä (pöytä A) on kooltaan: 81 cm x 94 cm x 47 cm, jossa on takana hylly tavaroiden säilytystä varten.
  • Pöydän etupaneeliin voitte tuoda oman esimerkiksi julisteen. Etupaneeli on 71 cm leveä ja 88 cm korkea eli se vastaa noin A1 -kokoista julistetta.
  • Mainosmateriaalin saa kiinnittää pöytään joko maalarinteipillä tai läpinäkyvällä toimistoteipillä.
 • Toinen pöytä (pöytä B) on kooltaan 84cm x 89cm x 40cm, jossa on takan hylly tavaroiden säilytystä varten.
  • Pöydän etupaneeliin voitte tuoda oman esimerkiksi julisteen. Etupaneeli on 80 cm leveä ja 84,5 cm korkea eli se vastaa noin A1 -kokoista julistetta.
  • Mainosmateriaalin saa kiinnittää pöytään joko maalarinteipillä tai läpinäkyvällä toimistoteipillä.

Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.

Jokainen osallistuva NY-yritys saa tiedon oman pöydän tarkasta koosta viimeistään keskiviikkona 30.1.2019.

Pöytä A


Pöytä B

Omaa pöytää tapahtumaan ei saa siis tuoda. Jos NY-yrityksenne tuote on niin iso, ettei se esimerkiksi mahdu pöydälle, voidaan pöytä korvata sillä tuotteella. Käytännön esimerkki: NY-yrityksen tuote on lavasta tehty huonekalu, joka on kooltaan noin 1m x 1m. Tämä on niin iso kokonaisuus, että sen yhteyteen ei mahdu messupöytää. Tällaisessa tapauksessa tuote voi korvata pöydän, mutta tällöin on huomioitava, ettei muuta pöytää ole.

Muistakaa kiinnittää huomiota esillepanoon. Ei siis kannata kasata kaikkea myytävää tavaraa esille pöydälle, vaan miettiä tarkasti, mitä pitää esillä. Näin messupiste näyttää mielenkiintoisemmalta ja erityisesti siistiltä.

NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri. Messuseinäkkeiden puuttuessa, kannattaa pohtia esimerkiksi roll-upin tilaamista NY-yrityksen grafiikalla. Roll-upin tilaaminen on helppoa ja nykyisin jo varsin edullista. Messupöydän taakse mahtuu hyvin yksi roll-up, joka toimii myös mielenkiinnon herättäjänä. Kannattaa tutustua roll-uppeihin ja tuotteiden tarjoajia ovat esimerkiksi PrintLitTetrixMainostelineet ja Master Promo.

 • Messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkia messupaikalla tapahtuvia toimenpiteitä (messupisteiden valmistelu, itse messut, pisteiden purkaminen) liittyen Uskalla Yrittää -semifinaaliin.
 • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla myyntipisteellä, mutta markkinoida saa ympäri Kauppakeskusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen flaijerin jakamista asiakkaille. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi.
 • Kaupankäynti Kauppakeskuksessa on sallittua siitä lähtien, kun on saanut oman messupisteen myyntikuntoon. Eli asiakkaille saa myydä tuotteita jo ennen messujen varsinaista avausta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
 • Julisteiden ja muiden mainosten kiinnittäminen Kauppakeskuksen seiniin, pylväisiin ja kaiteisiin on kiellettyä. NY-yritys voi kiinnittää julisteitaan omaan messupöytään.
 • NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri.
 • Jokainen NY-yritys on vastuussa omasta messupisteestään, omista tuotteistaan ja tavaroistaan. Messupisteellä tarkoitetaan jokaiselle NY-yritykselle osoitettua messupöytää.
 • Myyntipisteellä on valmiina pöytä, jota NY-yritys saa käyttää. Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.
 • Messupisteellä istuminen on kiellettyä NY-yrittäjiltä. Messupisteellä EI siis ole tuoleja eikä niitä saa tuoda ellei se olennaisesti liity liikeideaan (tarjotaan esimerkiksi kauneuspalveluita, joihin olennaisena osana liittyy asiakkaan istuminen).
 • Vaaralliset esineet, kuten aseet ja räjähteet ovat kiellettyjä koko messualueella. Tulen käyttäminen on kielletty kaikissa muodoissaan messutapahtumassa (koskee myös kynttilöiden polttoa).
 • Kaksipuolisen teipin, liiman, sinitarran, niittien, ruuvien tai naulojen käyttäminen koristeiden kiinnittämiseen messupisteellä sijaitsevaan pöytään on kielletty. NY-yritys on velvollinen jättämään messupisteen sellaiseen kuntoon, jossa se heille osoitettiin. Myyntipisteen siivoamisesta ja mahdollisista vahingoista on vastuussa NY-yritys itse.
 • NY-yrittäjät ovat korvausvastuullisia aiheuttamistaan vahingoista ulkopuolisten tahojen omaisuudelle messujen aikana, mikäli Suomen laki niin edellyttää.
 • Tupakointi, alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on kiellettyä messutapahtuman aikana riippumatta NY-yrittäjän iästä. Jos tämän säännön rikkomuksia havaitaan, poistetaan kyseinen henkilö tapahtumasta välittömästi.

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat (koskee toisen asteen NY-yrityksiä):

”EM-finaalissa toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -finaalissa osallistujamäärä per yritys on rajoitettu kahdeksaan ja sama pätee myös tähän semifinaaliin. Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen per NY-yritys.

Parhaat (4 kpl) NY-yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 8.-5.9.2019. Semifinaalin palkintokategoriat ovat seuraavat:

 • Paras NY-yritys (toinen aste)
 • Paras NY-yritys (perusaste)
 • Paras tuote (kaikille yhteinen kategoria)
 • Paras palvelu (kaikille yhteinen kategoria)

Kriteeristöön voit tutustua täällä (PDF).

Valitettavasti emme pysty järjestämään ruokailua messujen aikana.

Jos ette pääsekään messuille, ilmoitattehan siitä sähköpostilla [email protected] 3.2.2019 mennessä.

Ilmoittautuneen NY-yrityksen poissaolo tai peruutus 3.2. jälkeen ilman kelvollista syytä (sairaustodistus) velvoittaa yrityksen maksamaan 50 € käsittelymaksun.

Muista hyödyntää sosiaalista mediaa jo ennen tapahtumaa sekä tapahtuman aikana! Tapahtuman tunnisteet ovat #UskallaYrittää, #NuoriYrittäjyys ja tägätkää @NuoriYrittajyys.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Eemeli Alanne
Tapahtumapäällikkö, Nuori Yrittäjyys ry
eemeli(a)nuoriyrittajyys.fi

Seuraa Goodmania somessa!

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys

Back To Top