skip to Main Content

Pohjois-Savon NY-yrittäjät esittäytyvät Savon ammattiopiston ja Business Centerin järjestämässä Uskalla Yrittää -semifinaalissa Kauppakeskus Apajassa Kuopiossa. Semifinaali on messutapahtuma, jonka aikana nuoret myyvät ja esittelevät omia tuotteita ja palveluita.

Tervetuloa tutustumaan nuorten ideoihin ja tekemään erinomaisia löytöjä! Messutapahtuma järjestetään keskiviikkona 20.3.2019 ja messut ovat avoinna yleisölle klo 12:00 – 15:45. Tämän jälkeen palkitaan parhaat yritykset! Tapahtuma päättyy klo 16:00. Palkitut yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 8.-9.5.2019.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

Keliaakikon unelma NY

Ylä-Savon ammattiopisto, Toinen aste
Gluteenittomat tuotteet tilauksesta.
Online:

Facebook

Instagram



Jenni Visual NY

Savon ammattiopisto, Toivala, Toinen aste
Visuaalista osaamista painotuotteiden, graafisten ilmeiden sekä sisustuksen suunnittelun muodossa.
Online:

Facebook

Instagram





Hoitava hieronta Tiiu NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Klassista hierontaa ja lihaksien vahvuutta, rangan liikkuvuutta lisääviä/ tukevia ohjeita ja neuvoja sekä kivun hoitoa.
Online:

Facebook





MYDY Clothing NY

Savon Ammattiopisto, Toinen aste
myydään t paitoija omalla desingilla
Online:



KK-Yritysapu NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Tehokasta ja edullista yritysapua usealla eri tekniikan alalla.
Online:





Minttumarian Autotyöt NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Tarjoamme ekoautoilun mahdollistaviin eFlexFuel -etanolimuutossarjoihin erikoistuneita yleiskorjaamopalveluja.
Online:

Facebook

Instagram





Hupskeikkaapukkaa NY

Savonia ammattikorkeakoulu, Korkea-aste
Valmistamme erilaisia pientuotteita musiikkialan huumorilla höystettynä.
Online:



BellaMilla kauneuspalvelu NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Liikeideana on tehdä asiakkaan toiveenmukaiset ripsienpidennykset. Ripsienpidennysten lisäksi asiakas voi laittaa kulmat kuntoon muotoilun ja värjäämisen avulla.
Online:



Sawo Cross NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Laadukkaista raaka-aineista valmistettua maistuvaa street foodia mikä tarjoillaan ekologisissa tarjoiluastioissa.
Online:

Instagram





JS Logistiikkapalvelu NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
myyn Logistisia palveluita ympäri pohjois savoa!
Online:





Vintage Holic NY

Ingmanedu, Toinen aste
Vintage Holic Ny myy vintagevaatteita ja -asusteita sekä tarjoaa mittatilaus- ja korjausompelupalveluita.
Online:

Facebook





Kirjakerho Brewing NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Valmistamme ekologisesti mietoa erikoisolutta
Online:

Facebook

Instagram



Kaisun Kauneuspalvelut NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Yritys tarjoaa kauneuspalveluita, kuten ehostuksia ja kampauksia juhliin, klassisia ripsienpidennyksiä ja kulmien ja ripsien kestovärjäyksiä.
Online:



Pauliinan Kauneus NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Yritys tekee kulmien ja ripsien kestövärjäystä ja klassisia ripsienpidennyksiä.
Online:



Logistiikkamestarit NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Henkilöstö vuokrauspalvelu
Online:
Kotisivut
Facebook



Doombox NY

Savonia-AMK, HUMAK, Korkea-aste
Joskus kaiuttimen saa hankittua pienemmällä rahalla
Online:





Prinsessa Kuunvalo NY

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto, Toinen aste
Prinsessa Kuunvalo valmistaa niin arkeen kuin juhlaan sopivia koristeellisia mekkoja lapsille. Mahdollisuus myös tilaustöihin, jolloin asiakkaan kanssa voidaan yhdessä sopia koristelusta ja kankaasta.
Online:

Instagram





Hukka-aju NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Logistiikka ja kuljettajapalveluiden myynti
Online:





Joki NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Erilaiset hitsaus ja valmistus työt.
Online:

Facebook



ME-talli NY

Savon ammattiopisto, Toinen aste
Metalliset tilaustyöt.
Online:



KeepTalking NY

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto, Toinen aste
Omien designien printtaus vaatteisiin
Online:
Kotisivut





Ilmoittautuminen

Lataa kuvauslupa- ja vanhemman suostumuslomake

Allekirjoitettu kuvauslupalomake (alle 18-vuotiaat myös vanhemman suostumuslomake) palautetaan sähköpostilla [email protected] 18.3.2019 mennessä. Otsikkokenttään kirjoita oma nimesi ja semifinaali, johon osallistut.

> Siirry ilmoittautumaan tämän linkin kautta

Ilmoittautuminen semifinaaliin päättyy 15.3.2019 kello 23:00.

Ohjeet NY-yrityksille

Uskalla Yrittää -semifinaaliin voivat osallistua NY-yritykset, jotka ovat mukana NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja NY Start Up -ohjelmassa. Ensi sijaisesti tapahtuma on tarkoitettu NY-yrityksille, jotka ovat Pohjois-Savosta, mutta muidenkin alueiden NY-yritykset ovat tervetulleita saamaan myyntikokemusta.

Jos haluat osallistua tapahtumaan yhteistyökumppanina, olethan yhteydessä Leena Laakso-Seppälä, Savon ammattiopisto, [email protected]

Messupisteiden somistus alkaa kello 11:00, joten kannattaa saapua ajoissa, jotta saatte kaiken valmiiksi. Messut käynnistyvät kello 12:00 ja kestävät kello 15:45 asti, jolloin aloitamme palkinnonjaon. Messujen aikana tuomaristo kiertää haastattelemassa nuoria NY-yrittäjiä messupisteillä. Messujen aikana kaikki NY-yritykset pääsevät tapahtumalavalle esittämään 90 sekunnin myyntipuheen NY-yrityksestä.

Semifinaalin aikana NY-yritykset pääsevät esittämään yrityksien myyntipuheet (noin 90 sek). Oma myyntipuheaika ilmoitetaan semifinaalissa paikan päällä rekisteröitymisen yhteydessä. Myyntipuheen voi esittää yksi henkilö NY-yrityksestä tai useampi. Myyntipuheet eivät ole virallinen osa kilpailua tai arviointia.

Opettajille järjestämme yhteisen kahvihetken verkostoitumisen merkeissä semifinaalin aikana. Tervetuloa juttelemaan ja jakamaan kokemuksia!

NY-yrityksillä ei ole käytössä messuseinäkkeitä. Käytössä oleva messupöytä on:

 • Toinen pöytä (pöytä A) on kooltaan: 81 cm x 94 cm x 47 cm, jossa on takana hylly tavaroiden säilytystä varten.
  • Pöydän etupaneeliin voitte tuoda oman esimerkiksi julisteen. Etupaneeli on 71 cm leveä ja 88 cm korkea eli se vastaa noin A1 -kokoista julistetta.
  • Mainosmateriaalin saa kiinnittää pöytään joko maalarinteipillä tai läpinäkyvällä toimistoteipillä.

Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.

Omaa pöytää tapahtumaan ei saa siis tuoda. Jos NY-yrityksenne tuote on niin iso, ettei se esimerkiksi mahdu pöydälle, voidaan pöytä korvata sillä tuotteella. Käytännön esimerkki: NY-yrityksen tuote on lavasta tehty huonekalu, joka on kooltaan noin 1m x 1m. Tämä on niin iso kokonaisuus, että sen yhteyteen ei mahdu messupöytää. Tällaisessa tapauksessa tuote voi korvata pöydän, mutta tällöin on huomioitava, ettei muuta pöytää ole.

Muistakaa kiinnittää huomiota esillepanoon. Ei siis kannata kasata kaikkea myytävää tavaraa esille pöydälle, vaan miettiä tarkasti, mitä pitää esillä. Näin messupiste näyttää mielenkiintoisemmalta ja erityisesti siistiltä.

NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri. Messuseinäkkeiden puuttuessa, kannattaa pohtia esimerkiksi roll-upin tilaamista NY-yrityksen grafiikalla. Roll-upin tilaaminen on helppoa ja nykyisin jo varsin edullista. Messupöydän taakse mahtuu hyvin yksi roll-up, joka toimii myös mielenkiinnon herättäjänä. Kannattaa tutustua roll-uppeihin ja tuotteiden tarjoajia ovat esimerkiksi PrintLitTetrixMainostelineet ja Master Promo.

 • Messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkia messupaikalla tapahtuvia toimenpiteitä (messupisteiden valmistelu, itse messut, pisteiden purkaminen) liittyen Uskalla Yrittää -semifinaaliin.
 • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla myyntipisteellä, mutta markkinoida saa ympäri Kauppakeskusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen flaijerin jakamista asiakkaille. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi.
 • Kaupankäynti Kauppakeskuksessa on sallittua siitä lähtien, kun on saanut oman messupisteen myyntikuntoon. Eli asiakkaille saa myydä tuotteita jo ennen messujen varsinaista avausta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
 • Julisteiden ja muiden mainosten kiinnittäminen Kauppakeskuksen seiniin, pylväisiin ja kaiteisiin on kiellettyä. NY-yritys voi kiinnittää julisteitaan omaan messupöytään.
 • NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri.
 • Jokainen NY-yritys on vastuussa omasta messupisteestään, omista tuotteistaan ja tavaroistaan. Messupisteellä tarkoitetaan jokaiselle NY-yritykselle osoitettua messupöytää.
 • Myyntipisteellä on valmiina pöytä, jota NY-yritys saa käyttää. Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.
 • Messupisteellä istuminen on kiellettyä NY-yrittäjiltä. Messupisteellä EI siis ole tuoleja eikä niitä saa tuoda ellei se olennaisesti liity liikeideaan (tarjotaan esimerkiksi kauneuspalveluita, joihin olennaisena osana liittyy asiakkaan istuminen).
 • Vaaralliset esineet, kuten aseet ja räjähteet ovat kiellettyjä koko messualueella. Tulen käyttäminen on kielletty kaikissa muodoissaan messutapahtumassa (koskee myös kynttilöiden polttoa).
 • Kaksipuolisen teipin, liiman, sinitarran, niittien, ruuvien tai naulojen käyttäminen koristeiden kiinnittämiseen messupisteellä sijaitsevaan pöytään on kielletty. NY-yritys on velvollinen jättämään messupisteen sellaiseen kuntoon, jossa se heille osoitettiin. Myyntipisteen siivoamisesta ja mahdollisista vahingoista on vastuussa NY-yritys itse.
 • NY-yrittäjät ovat korvausvastuullisia aiheuttamistaan vahingoista ulkopuolisten tahojen omaisuudelle messujen aikana, mikäli Suomen laki niin edellyttää.
 • Tupakointi, alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on kiellettyä messutapahtuman aikana riippumatta NY-yrittäjän iästä. Jos tämän säännön rikkomuksia havaitaan, poistetaan kyseinen henkilö tapahtumasta välittömästi.

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat (koskee toisen asteen NY-yrityksiä):

”EM-finaalissa toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -finaalissa osallistujamäärä per yritys on rajoitettu kahdeksaan ja sama pätee myös tähän semifinaaliin. Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen per NY-yritys.

Parhaat NY-yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 8.-9.5.2019. Semifinaalin palkintokategoriat ovat seuraavat:

 • Paras NY-yritys (toinen aste)
 • Paras NY-yritys (korkea-aste)

Kriteeristöön voit tutustua täällä (PDF).

Valitettavasti emme pysty järjestämään ruokailua messujen aikana.

Jos ette pääsekään messuille, ilmoitattehan siitä sähköpostilla [email protected] 18.3.2019 mennessä.

Ilmoittautuneen NY-yrityksen poissaolo tai peruutus 18.3. jälkeen ilman kelvollista syytä (sairaustodistus) velvoittaa yrityksen maksamaan 50 € käsittelymaksun.

Muista hyödyntää sosiaalista mediaa jo ennen tapahtumaa sekä tapahtuman aikana! Tapahtuman tunnisteet ovat #UskallaYrittää, #NuoriYrittäjyys ja tägätkää @NuoriYrittajyys.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Leena Laakso-Seppälä
Savon ammattiopisto
044 785 4932
[email protected]

Risto Räsänen
Savon ammattiopisto
044 785 3310
[email protected]

Seuraa Apajaa somessa!

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys

Back To Top