skip to Main Content

Suomen parhaat NY-yritykset kokoontuvat jälleen keväällä Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämään Uskalla Yrittää -finaaliin. Finaali on Vuosi yrittäjänä -ohjelman SM-kilpailu, joka kokoaa NY-yritykset ympäri Suomen kilpailemaan Suomen mestaruudesta ja EM-kisapaikoista. Finalistit valitaan eri puolilta Suomea alueellisissa semifinaaleissa. Tänä vuonna semifinaalit järjestetään virtuaalisesti.

Uskalla Yrittää -semifinaaleja järjestävät Nuori Yrittäjyys ry ja yhdistyksen aluetoimistot.

NY-yritys ja ohjaava opettaja!
Näin osallistut semifinaaliin:

 1. NY-yritys tekee alla luetellut semifinaalin ennakkotehtävät.
 2. NY-yritys palauttaa ennakkotehtävät ilmoittautumisen yhteydessä. NY-yritys ilmoittautuu oman alueensa semifinaalin alla olevien linkkien kautta. Samassa ilmoittautumisessa kirjataan myös opettajan tiedot.
 3. Ilmoittautumisen jälkeen NY-yritys ja opettaja saavat liittymislinkin virtuaalitapahtumaan Howspace-alustalle noin viikkoa ennen semifinaalia.
 4. NY-yritys ja opettaja siirtyy linkin avulla virtuaalialustalle tapahtumapäivänä. NY:n työntekijät ovat tehneet NY-yrityksille messupisteet valmiiksi ilmoittautumisen yhteydessä lähetettyjen ennakkotehtävien perusteella.
 5. NY-yritys etsii oman yrityksensä messupisteen ”Messut”- välilehdeltä. NY-yritys siirtyy oman messupisteensä videokeskusteluun, ja pitää mikkiä ja kameraa päällä messujen ajan.
 6. Messujen aikana videokeskusteluun tulee vierailemaan tuomaristoa sekä muita vierailijoita.
 7. Semifinaalin aikana opettajat voivat kierrellä vapaasti nuorten messupisteillä ja osallistua opettajille suunnattuun ohjelmaan ”Opecafe” -välilehdellä.
 8. Messujen jälkeen NY-yritys ja opettaja seuraavat palkintojenjakoa live-lähetyksenä virtuaalialustalla ”Päälava” -välilehdellä.
 9. Finaaliin edenneisiin NY-yrityksiin ja heidän opettajiinsa ollaan yhteydessä sähköpostitse semifinaalin jälkeen.
PÄIVÄAIKAALUEPAIKKAILMOITTAUTUMINENVIERAILE MESSUILLA TAPAHTUMAPÄIVÄNÄ
10.2.202112:00 - 15:30KainuuVirtuaalitapahtumaLue lisää ja ilmoittaudu täällä.Liittymislinkki vieraille löytyy tästä tapahtumapäivänä.
11.2.202111:00 - 14:30Pohjanmaa / Keski-PohjanmaaVirtuaalitapahtumaLue lisää ja ilmoittaudu täällä.Liittymislinkki vieraille löytyy tästä tapahtumapäivänä.
16.2.202112:00 - 15:30Pohjois-Pohjanmaa ja LappiVirtuaalitapahtumaLue lisää ja ilmoittaudu täällä.Liittymislinkki vieraille löytyy tästä tapahtumapäivänä.
17.2.202112:00 - 15:30Kanta- ja Päijät-Häme / PirkanmaaVirtuaalitapahtumaLue lisää ja ilmoittaudu täällä.Liittymislinkki vieraille löytyy tästä tapahtumapäivänä.
18.2.202112:00 - 15:30Pohjois-Savo / Pohjois-Karjala / Etelä-SavoVirtuaalitapahtumaLue lisää ja ilmoittaudu täällä.Liittymislinkki vieraille löytyy tästä tapahtumapäivänä.
24.2.202112:00 - 15:30Keski-Suomi / Etelä-PohjanmaaVirtuaalitapahtumaLue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Liittymislinkki vieraille löytyy tästä tapahtumapäivänä.
25.2.202112:00 - 15:30Kymenlaakso / Etelä-KarjalaVirtuaalitapahtumaLue lisää ja ilmoittaudu täällä.


Liittymislinkki vieraille löytyy tästä tapahtumapäivänä.
10.3.202112:00 - 15:30Satakunta / Varsinais-SuomiVirtuaalitapahtumaLue lisää ja ilmoittaudu täällä.Liittymislinkki vieraille löytyy tästä tapahtumapäivänä.
11.3.202112:00 - 15:30UusimaaVirtuaalitapahtumaLue lisää ja ilmoittaudu täällä.Liittymislinkki vieraille löytyy tästä tapahtumapäivänä.

Semifinaalien virtuaalialusta

Semifinaaleissa virtuaalialustana toimii monipuolinen ja helppokäyttöinen Howspace. Howspace on alusta, joka mahdollistaa tapahtumien, messujen, live-lähetysten ja keskusteluhuoneiden järjestämisen virtuaalisesti yhdessä osoitteessa.

Howspace-alustalle tulevat NY-yritysten virtuaaliset messupisteet, jotka Nuori Yrittäjyys ry:n työntekijät tekevät NY-yrityksille valmiiksi lähetettyjen ennakkotehtävien perusteella. Tapahtumapäivänä nuoret pääsevät omille messupisteilleen esittelemään yritysideoitaan. Messuvieraat ja semifinaalien tuomaristo pääsevät keskustelemaan NY-yritysten jäsenten kanssa suoraan messupisteelle rakennetun videoyhteyden välityksellä. Virtuaalialustalle tulee myös opettajien oma tila, jossa he pääsevät keskustelemaan ja seuraamaan opettajille suunnattua ohjelmaa. Virtuaalisen semifinaalin kruunaa alustalle tehty tapahtumalava, jossa voi seurata palkintojenjakoa suorana live-lähetyksenä.

Ilmoittautuneet NY-yritykset ja opettajat saavat sähköpostitse oman liittymislinkin virtuaaliseen semifinaalin hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua. Kirjautuminen tapahtuma-alustalle vaatii toimivan sähköpostiosoitteen. Jokaiseen semifinaaliin tulee myös yleinen liittymislinkki, jolloin kuka tahansa voi vierailla semifinaalin messuilla tapahtuman aikana.

Ennakkotehtävät

Jokainen semifinaaliin osallistuva NY-yritys palauttaa ennen osallistumistaan ennakkotehtäviä, jotka liitetään osaksi NY-yrityksen virtuaalista messupistettä. Ennakkotehtävät mahdollistavat sen, että messuvieraat ja tuomarit saavat paremman käsityksen yrityksen toiminnasta virtuaalimessuilla ja näin messupisteestä tulee myös kiinnostavampi.

Ennakkotehtävistä yksi vaikuttaa tuomariston arviointiin. NY-yritys valitsee kahdesta vaihtoehdosta itselle sopivamman tehtävän, joko pitch deckin tai yritysesittelyvideon. Tuomaristo tutustuu yrityksen lähettämään ennakkotehtävään jo ennen semifinaalipäivää, jotta he saavat paremman kuvan NY-yrityksen toiminnasta, ja pystyvät semifinaalipäivänä tutustumaan NY-yrityksiin tehokkaammin. Tehtävä lisätään myös osaksi virtuaalista messupistettä, jotta myös messuvieraat saavat enemmän tietoa yrityksen toiminnasta.

Palautettavat ennakotehtävät ja niiden ohjeet on lueteltu alla. Ennakkotehtävät palautetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Arvioitavat (valitse vain yksi tehtävä)

NY-yritys valitsee kahdesta vaihtoehdosta itselle mieluisamman ja vastaa tehtävässään ohjeistuksissa lukeviin apukysymyksiin. Tuomaristo ei arvioi tuotoksen visuaalisuutta vaan sisältöä.

1 Pitch deck

Pitch deck on maksimissaan 8 dian diaesitys, joka kokoaa yhteen tärkeimmät tiedot yrityksestä ja sen toiminnasta. Pitch deckin voi tuottaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Pitch deck palautetaan ilmoittautumisen yhteydessä PDF-muodossa.

Työjärjestys:
1. Avaa haluamasi ohjelma, jolla voit tehdä diaesityksen (esimerkiksi Powerpoint).
2. Vastaa dioille alla oleviin apukysymyksiin.
3. Tallenna maksimissaan 8 dian esitys PDF-muotoon.
4. Palauta valmis Pitch deck ilmoittautumisen yhteydessä sille varattuun laatikkoon.

Pitch deck ohjeistukset

Vastatkaa pitch deckissänne seuraaviin kysymyksiin:

 • Aloitusdia (NY-yrityksen nimi?)
 • Ongelma (Mikä on asiakkaan ongelma?)
 • Ratkaisu = tuote/palvelu (Mikä on NY-yrityksenne tarjoama ratkaisu ongelmaan? Mitä tuotetta/palvelua tarjotaan? Mikä tekee siitä erinomaisen?)
 • Mitä NY-yritys on saanut aikaan? (esimerkkejä konkreettisista toimista joita on tehty)
  • Esim. tuotteen valmistus, myynti, suunnittelu, tapahtumat jne.
 • Tiimi (Millaista osaamista tiimissä on?)
 • Oppiminen (Mitä NY-yritys on oppinut ohjelman aikana?)
 • Lopetusdia (esimerkiski yhteystiedot, Mistä teidät tavoittaa?)

2 Yritysesittelyvideo

Videon maksimipituus on 2 minuuttia.  Videon voi kuvata puhelimella eikä videon toteutuksesta saa lisäpisteitä. Videon voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Video palautetaan lataamalla se Youtubeen tai Vimeoon, ja lisäämällä linkki videoon ilmoittautumisen yhteydessä sille varattuun kohtaan.

Työjärjestys:
1. Avaa esimerkiksi puhelimen kamera, ja kuvaa korkeintaan 2 minuutin video. Videota ei tarvitse editoida.
2. Vastaa videolla alla oleviin kysymyksiin.
3. Lataa videosi joko Youtubeen tai Vimeoon julkiseksi videoksi ja ota videon linkki talteen.
4. Palauta valmis videolinkki ilmoittautumisen yhteydessä sille varattuun kohtaan.

Yritysesittelyvideon ohjeistukset

Vastatkaa videossanne seuraaviin kysymyksiin:

 • Aloitus (NY-yrityksen nimi?)
 • Ongelma (Mikä on asiakkaan ongelma?)
 • Ratkaisu = tuote/palvelu (Mikä on NY-yrityksenne tarjoama ratkaisu ongelmaan? Mitä tuotetta/palvelua tarjotaan? Mikä tekee siitä erinomaisen?)
 • Mitä NY-yritys on saanut aikaan? (esimerkkejä konkreettisista toimista joita on tehty)
  • Esim. tuotteen valmistus, myynti, suunnittelu, tapahtumat jne.
 • Tiimi (Millaista osaamista tiimissä on?)
 • Oppiminen (Mitä NY-yritys on oppinut ohjelman aikana?)
 • Lopetus

Muut ennakkotehtävät

Kahden virkkeen esittelyteksti

NY-yritys kirjoittaa ilmoittautuessaan 2 virkkeen esittelytekstin oman yrityksensä toiminnasta virtuaalista messupistettä varten.

Logo ja yrityskuva

Halutessaan NY-yritys voi  lähettää ilmoittautumisen yhteydessä yrityksensä logon ja yhden kuvan tiimistä, tuotteesta tai palvelusta. Logo ja yrityskuva visualisoivat omaa virtuaalimessupistettä. Kuvat ladataan ilmoittautumislomakkeelle JPG, JPEG tai PNG-muodossa.

Kriteerit

Semifinaaleissa NY-yritykset kilpailevat eri kategorioissa. Semifinaalien kilpailukategorioiden kriteerit löydät täältä.

Back To Top