skip to Main Content

Eletä-Savon NY-yrittäjät esittäytyvät YES Etelä-Savon järjestämässä Uskalla Yrittää -semifinaalissa Kauppakeskus Stellassa Mikkelissä. Semifinaali on messutapahtuma, jonka aikana NY-yritykset myyvät ja esittelevät omia tuotteitaan ja palveluitaan.

Tervetuloa tutustumaan ideoihin ja tekemään erinomaisia löytöjä! Messutapahtuma järjestetään 5.2.2020 ja messut ovat avoinna yleisölle klo 12:00 – 14:45. Tapahtuma päättyy klo 15:00.

Palkitut yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020.

Opettaja, tule tutustumaan tapahtumaan opiskelijaryhmän kanssa! Lataa heille valmis messutehtävä tästä.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

OfficEscape Ny

Esedu, Toinen aste
Pakohuonepeli
Online:

KiinteistöMestarit NY

Urheilupuiston koulu, Perusaste
KiinteistöMestarit NY hoitaa talosi tai kiinteistösi lumityöt, nurmenajot, raivaushommat ja taimenistutukset/myynti!
Online:
Kotisivut
Facebook

Instagram

Palvelukaksikko NY

Rantakylän yhtenäiskoulu, Perusaste
Siivous, lastenhoito, vanhusten piristäminen ja asiointiapu eli käymme kaupassa sellaisten kanssa jotka eivät siihen itse pysty.
Online:

Facebook

KiSa NY

Rantakylän yhtenäiskoulu, Perusaste
Siivous ja lastenhoito
Online:

Muffila NY

Rantakylän yhtenäiskoulu, Perusaste
Leivomme tilauksesta melkein mitä vain
Online:

Facebook

Instagram

Perussiivous Ny

Etelä-Savon ammattiopisto, Toinen aste
Tarjoamme edullista ja laadukasta siivouspalvelua yrityksille ja yksityisille henkilöille.
Online:

Facebook

Satuko Design NY

Etelä-Savon ammattioppilaitos, Esedu, Mikkeli, Toinen aste
Uniikit käsinvärjätyt langat ja designtekstiilituotteet
Online:

Facebook

Instagram

Parempi mieli Ny

Etelä-Savon ammattiopisto, Toinen aste
Hoidamme lapsia edullisesti arkisin ja viikonloppuisin koko mikkelin alueella.
Online:

Facebook

Ny ProWork

Esedu, Toinen aste
Järjestämme markkinointia tilaisuuksiin ja matkailualan sesonkipainotteisiin työtehtäviin. Meillä on kokemusta monista tapahtumien ja yritysasiakkaiden töiden hoitamisesta.
Online:

Instagram

Nettimarket NY

Etelä-Savon ammattiopisto, Toinen aste
Liikeideana on myydä ja rakentaa pelitietokoneita tietokoneista ja niiden varaosista.
Online:

SEN NY

Rantakylän yhtenäiskoulu, Perusaste
Tavoitteenamme on helpottaa ihmisten arkea. Meiltä voit valita sinulle sopivan ruokakassin ja me toimitamme sen sinun kotiovellesi!
Online:

Instagram

Kiinteistö-ja Monitoimi Palvelut P.A.T.O .NY

Esedu, Toinen aste
Kiinteistö- ja metsähoidolliset työt
Online:

Instagram

NY Laura Miettinen

Etelä-savon ammattikoulu Esedu, Toinen aste
Tarjoan pieneläimille hoitoa, pesua, pieniä trimmaustöitä sekä kynsien leikkuuta, sekä teen tallitöitä ja hevosten liikutuksia maastakäsin.
Online:

Facebook

Seuraa Stellaa somessa!

Tapahtuman järjestää

16143362_1182226838565271_4713702093317037744_n

Ilmoittautuminen

> Siirry ilmoittautumaan tämän linkin kautta

Ilmoittautuminen semifinaaliin päättyy 29.1.2020 kello 19:00.

Lupalaput

Lupalaput voi palauttaa sähköpostilla ennen tapahtumaa osoitteeseen [email protected] tai tuomalla laput tapahtumaan allekirjoitettuna.

Ohjeet osallistujille

Uskalla Yrittää -semifinaaliin voivat osallistua NY-yritykset, jotka ovat mukana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Ensisijaisesti tapahtuma on tarkoitettu NY-yrityksille, jotka ovat Etelä-Savon alueilta, mutta muidenkin alueiden NY-yritykset ovat tervetulleita saamaan myyntikokemusta.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja tapahtuma on avoin kaikille Vuosi yrittäjänä -ohjelman NY-yrityksille.

Jos haluat osallistua tapahtumaan yhteistyökumppanina, olethan yhteydessä Maisa Kantanen, YES Etelä-Savo, [email protected]

Messupisteiden somistus alkaa kello 11:00, joten kannattaa saapua ajoissa, jotta saatte kaiken ajoissa valmiiksi. Messut käynnistyvät kello 12:00 ja kestävät kello 14:45 asti, jolloin aloitamme palkintojenjaon. Tapahtuma päättyy klo 15:00. Messujen aikana tuomaristo kiertää haastattelemassa nuoria NY-yrittäjiä messupisteillä.

Opettajille järjestämme yhteisen kahvihetken verkostoitumisen merkeissä semifinaalin aikana. Tervetuloa juttelemaan ja jakamaan kokemuksia. Ilmoittaudu ennakkoon: [email protected]

NY-yrityksillä on tapahtumassa käytössä messupöytä:

 • Messupöytä on kooltaan 80 cm x 120 cm.

Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä messuseinäkettä. Omaa pöytää tapahtumaan ei saa tuoda. NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri. 

Jos NY-yrityksenne tuote on niin iso, ettei se esimerkiksi mahdu pöydälle, voidaan pöytä korvata sillä tuotteella. Käytännön esimerkki: NY-yrityksen tuote on lavasta tehty huonekalu, joka on kooltaan noin 1m x 1m. Tämä on niin iso kokonaisuus, että sen yhteyteen ei mahdu messupöytää. Tällaisessa tapauksessa tuote voi korvata pöydän, mutta tällöin on huomioitava, ettei muuta pöytää ole.

Muistakaa kiinnittää huomiota esillepanoon. Ei siis kannata kasata kaikkea myytävää tavaraa esille pöydälle, vaan miettiä tarkasti, mitä pitää esillä. Näin messupiste näyttää mielenkiintoisemmalta ja erityisesti siistiltä.

 • Messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkia messupaikalla tapahtuvia toimenpiteitä (messupisteiden valmistelu, itse messut, pisteiden purkaminen) liittyen Uskalla Yrittää -semifinaaliin.
 • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla myyntipisteellä, mutta markkinoida saa ympäri Kauppakeskusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen flaijerin jakamista asiakkaille. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi.
 • Kaupankäynti Kauppakeskuksessa on sallittua siitä lähtien, kun on saanut oman messupisteen myyntikuntoon. Eli asiakkaille saa myydä tuotteita jo ennen messujen varsinaista avausta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
 • Julisteiden ja muiden mainosten kiinnittäminen Kauppakeskuksen seiniin, pylväisiin ja kaiteisiin on kiellettyä. NY-yritys voi kiinnittää julisteitaan omaan messupöytään.
 • NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri.
 • Jokainen NY-yritys on vastuussa omasta messupisteestään, omista tuotteistaan ja tavaroistaan. Messupisteellä tarkoitetaan jokaiselle NY-yritykselle osoitettua messupöytää.
 • Myyntipisteellä on valmiina pöytä, jota NY-yritys saa käyttää. Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.
 • Messupisteellä istuminen on kiellettyä NY-yrittäjiltä. Messupisteellä EI siis ole tuoleja eikä niitä saa tuoda ellei se olennaisesti liity liikeideaan (tarjotaan esimerkiksi kauneuspalveluita, joihin olennaisena osana liittyy asiakkaan istuminen).
 • Vaaralliset esineet, kuten aseet ja räjähteet ovat kiellettyjä koko messualueella. Tulen käyttäminen on kielletty kaikissa muodoissaan messutapahtumassa (koskee myös kynttilöiden polttoa).
 • Kaksipuolisen teipin, liiman, sinitarran, niittien, ruuvien tai naulojen käyttäminen koristeiden kiinnittämiseen messupisteellä sijaitsevaan pöytään on kielletty. NY-yritys on velvollinen jättämään messupisteen sellaiseen kuntoon, jossa se heille osoitettiin. Myyntipisteen siivoamisesta ja mahdollisista vahingoista on vastuussa NY-yritys itse.
 • NY-yrittäjät ovat korvausvastuullisia aiheuttamistaan vahingoista ulkopuolisten tahojen omaisuudelle messujen aikana, mikäli Suomen laki niin edellyttää.
 • Tupakointi, alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on kiellettyä messutapahtuman aikana riippumatta NY-yrittäjän iästä. Jos tämän säännön rikkomuksia havaitaan, poistetaan kyseinen henkilö tapahtumasta välittömästi.

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat (koskee toisen asteen NY-yrityksiä):

”EM-finaalissa perus ja toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -finaalissa osallistujamäärä per yritys on rajoitettu kahdeksaan ja sama pätee myös tähän semifinaaliin. Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen per NY-yritys.

Parhaat NY-yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020. Semifinaalin palkintokategoriat ovat seuraavat:

 • Paras NY-yritys (perusaste)
 • Paras NY-yritys (toinen aste)

Kriteeristöön voit tutustua täällä.

Valitettavasti emme pysty järjestämään ruokailua messujen aikana.

Jos ette pääsekään messuille, ilmoitattehan siitä sähköpostilla [email protected] 3.2.2020 mennessä.

Ilmoittautuneen NY-yrityksen poissaolo tai peruutus 3.2. jälkeen ilman kelvollista syytä (sairaustodistus) velvoittaa yrityksen maksamaan 50 € käsittelymaksun.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Aluepäällikkö
Maisa Kantanen
040 569 7899
[email protected]

Ilmoittautumisjärjestelmään liittyvissä kysymyksissä (tarkistaa oma ilmoittautumisesi tai muuttaa sitä) voit olla yhteydessä [email protected]

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys @yesetelasavo

Back To Top