skip to Main Content

Kainuun NY-yrittäjät esittäytyvät YES Kainuun, Kainuun ammattiopisto ja Kajaanin ammattikorkeakoulun järjestämässä Uskalla Yrittää -semifinaalissa Prisma Kauppakeskuksessa Kajaanissa. Semifinaali on messutapahtuma, jonka aikana NY-yritykset myyvät ja esittelevät omia tuotteita ja palveluita.

Tervetuloa tutustumaan ideoihin ja tekemään erinomaisia löytöjä! Messutapahtuma järjestetään 12.2.2020 ja messut ovat avoinna yleisölle klo 14:00 – 17:00. Tapahtuma päättyy klo 17:15.

Palkitut yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020.

Opettaja, tule tutustumaan tapahtumaan opiskelijaryhmän kanssa! Lataa heille tästä valmis messutehtävä.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!
Semifinaaliin ei ole vielä ilmoittautuneita NY-yrityksiä.

Ilmoittautuminen

> Siirry ilmoittautumaan tämän linkin kautta

Ilmoittautuminen semifinaaliin päättyy 5.2.2020.

Lupalaput

Lupalaput palautetaan sähköpostilla ennen tapahtumaa osoitteeseen heli.mylly(a)kao.fi 10.2.2020 mennessä..

Ohjeet osallistujille

Uskalla Yrittää -semifinaaliin voivat osallistua NY-yritykset, jotka ovat mukana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Ensi sijaisesti tapahtuma on tarkoitettu NY-yrityksille, jotka ovat Kainuusta, mutta muidenkin alueiden NY-yritykset ovat tervetulleita saamaan myyntikokemusta.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja tapahtuma on avoin kaikille Vuosi yrittäjänä -ohjelman NY-yrityksille.

Klo 12:45 Ilmoittautuminen alkaa  (Lähi-Tapiolan tyhjä tila Infon vieressä)

Klo 13:45 NY-yrittäjien yhteinen avaus, tsemppisanat Jennysvoices   

Klo 14:00 Messujen avaus,  tuomariston esittely

Klo 14:00  Tuomarointi alkaa

Klo 14:10-14:40 Hissipuheet alkavat lavalla 1 setti

Klo 14:50-15:00 Yrittäjän haastattelu, Samu Rytkönen

Klo 15:00-15:20 Jenny Pitkänen, Jennysvoices esiintyminen. Jenny tavattavissa tapahtumassa klo 17 asti.

Klo 15:25-15:50 Hissipuheet osa 2

Klo 15:50-16:00 Yrittäjän haastattelu, Toni Piirainen

Klo 16:00-16:20 Paneelikeskustelu, host Tomi Rytkönen Mukana: Maija, Autio, Saku Matala, Pinja Nahkala & Outi-Maria Haataja.

Klo 16:20-16:45 Hissipuheet osa 3

Klo 17.00                                    Messujen päätös, palkintojen jako

Jenny Pitkänen, Jennysvoices esiintyy tapahtumassa klo 15:00 ja on tavattavissa klo 17:00 saakka.

Muista!

 • Messupisteen saa purkaa palkintojenjaon jälkeen.
 • Huolehdi, ettei messupisteesi jää yksin messujen aikana. Jos olet yksi yrityksessäsi, pyydä joku pisteelle esimerkiksi wc:ssä käynnin ajaksi. Huolehdi omista tavaroistasi messujen aikana!

Semifinaalin aikana NY-yritykset pääsevät esittämään yrityksien myyntipuheet (max 60 s). Oma myyntipuheaika ilmoitetaan semifinaalissa paikan päällä rekisteröitymisen yhteydessä. Myyntipuheen voi esittää yksi henkilö NY-yrityksestä. Myyntipuheita arvioi oma tuomarinsa ja paras myyntipuhe palkitaan.

Opettajille järjestämme yhteisen kahvihetken verkostoitumisen merkeissä semifinaalin aikana Kompassi-tilassa. Tervetuloa juttelemaan ja jakamaan kokemuksia! Tarkempi Ope cafen aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

NY-yrityksillä on tapahtumassa käytössä messupöytä:

 • Messupöytä (pöytä B) on kooltaan: 81 cm x 94 cm x 47 cm, jossa on takana hylly tavaroiden säilytystä varten.
  • Pöydän etupaneeliin voitte tuoda oman esimerkiksi julisteen. Etupaneeli on 71 cm leveä ja 88 cm korkea eli se vastaa noin A1 -kokoista julistetta.
  • Mainosmateriaalin saa kiinnittää pöytään joko maalarinteipillä tai läpinäkyvällä toimistoteipillä.

Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä messuseinäkettä. Omaa pöytää tapahtumaan ei saa tuoda. NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri. 

Jos NY-yrityksenne tuote on niin iso, ettei se esimerkiksi mahdu pöydälle, voidaan pöytä korvata sillä tuotteella. Käytännön esimerkki: NY-yrityksen tuote on lavasta tehty huonekalu, joka on kooltaan noin 1m x 1m. Tämä on niin iso kokonaisuus, että sen yhteyteen ei mahdu messupöytää. Tällaisessa tapauksessa tuote voi korvata pöydän, mutta tällöin on huomioitava, ettei muuta pöytää ole.

Muistakaa kiinnittää huomiota esillepanoon. Ei siis kannata kasata kaikkea myytävää tavaraa esille pöydälle, vaan miettiä tarkasti, mitä pitää esillä. Näin messupiste näyttää mielenkiintoisemmalta ja erityisesti siistiltä.

Kainuun semifinaalin tarkemmat messuohjeet löytyvät täältä.

 • Messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkia messupaikalla tapahtuvia toimenpiteitä (messupisteiden valmistelu, itse messut, pisteiden purkaminen) liittyen Uskalla Yrittää -semifinaaliin.
 • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla myyntipisteellä, mutta markkinoida saa ympäri Kauppakeskusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen flaijerin jakamista asiakkaille. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi.
 • Kaupankäynti Kauppakeskuksessa on sallittua siitä lähtien, kun on saanut oman messupisteen myyntikuntoon. Eli asiakkaille saa myydä tuotteita jo ennen messujen varsinaista avausta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
 • Julisteiden ja muiden mainosten kiinnittäminen Kauppakeskuksen seiniin, pylväisiin ja kaiteisiin on kiellettyä. NY-yritys voi kiinnittää julisteitaan omaan messupöytään.
 • NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri.
 • Jokainen NY-yritys on vastuussa omasta messupisteestään, omista tuotteistaan ja tavaroistaan. Messupisteellä tarkoitetaan jokaiselle NY-yritykselle osoitettua messupöytää.
 • Myyntipisteellä on valmiina pöytä, jota NY-yritys saa käyttää. Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.
 • Messupisteellä istuminen on kiellettyä NY-yrittäjiltä. Messupisteellä EI siis ole tuoleja eikä niitä saa tuoda ellei se olennaisesti liity liikeideaan (tarjotaan esimerkiksi kauneuspalveluita, joihin olennaisena osana liittyy asiakkaan istuminen).
 • Vaaralliset esineet, kuten aseet ja räjähteet ovat kiellettyjä koko messualueella. Tulen käyttäminen on kielletty kaikissa muodoissaan messutapahtumassa (koskee myös kynttilöiden polttoa).
 • Kaksipuolisen teipin, liiman, sinitarran, niittien, ruuvien tai naulojen käyttäminen koristeiden kiinnittämiseen messupisteellä sijaitsevaan pöytään on kielletty. NY-yritys on velvollinen jättämään messupisteen sellaiseen kuntoon, jossa se heille osoitettiin. Myyntipisteen siivoamisesta ja mahdollisista vahingoista on vastuussa NY-yritys itse.
 • NY-yrittäjät ovat korvausvastuullisia aiheuttamistaan vahingoista ulkopuolisten tahojen omaisuudelle messujen aikana, mikäli Suomen laki niin edellyttää.
 • Tapahtumaan ei saa tuoda omia akkuja.
 • Tupakointi, alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on kiellettyä messutapahtuman aikana riippumatta NY-yrittäjän iästä. Jos tämän säännön rikkomuksia havaitaan, poistetaan kyseinen henkilö tapahtumasta välittömästi.

Ikärajat (perus ja toinen aste)

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat:

”EM-finaalissa perus ja toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Ikärajat (korkea-aste)

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat:

”EM-finaalissa korkea-asteen osallistujille yläikäraja on 29 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -finaalissa osallistujamäärä per yritys on rajoitettu kahdeksaan ja sama pätee myös tähän semifinaaliin. Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen per NY-yritys.

Parhaat NY-yritykset (kaksi peruskoulusta, kaksi toiselta asteelta ja yksi korkeakoulusta) pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020.

Jokainen osallistuja syö omalla koululla lounaan. Messujen aikana tarjotaan pieni välipala. Voit varata mukaan oma evästä tarvittaessa. Kannattaa ottaa mukaan myös oma vesipullo.

Jos ette pääsekään messuille, ilmoitattehan siitä sähköpostilla [email protected] 10.2.2020 mennessä.

Ilmoittautuneen NY-yrityksen poissaolo tai peruutus 10.2. jälkeen ilman kelvollista syytä (sairaustodistus) velvoittaa yrityksen maksamaan 50 € käsittelymaksun.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Heli Mylly
Aluekoordinaattori, YES Kainuu
heli.mylly(a)kao.fi, 044 7974651

Yhteistyössä

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys @yesverkosto

Back To Top