skip to Main Content

Kanta- ja Päijät-Hämeen NY-yrittäjät esittäytyvät Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -semifinaalissa Kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa. Semifinaali on messutapahtuma, jonka aikana NY-yritykset myyvät ja esittelevät omia tuotteitaan ja palveluitaan.

Tervetuloa tutustumaan ideoihin ja tekemään erinomaisia löytöjä! Messutapahtuma järjestetään 30.1.2020 ja messut ovat avoinna yleisölle klo 12:00 – 15:45. Tapahtuma päättyy klo 16:00.

Palkitut yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020.

Opettaja, tule tutustumaan tapahtumaan opiskelijaryhmän kanssa! Lataa heille tästä valmis messutehtävä..

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

Apupojat Ny

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Myymme avustavia palveluita yksityisille henkilöille ja yrityksille.
Online:

FacebookBastu NY

Hämeenlinnan lyseon lukio, Toinen aste
Pesemme sauna ja suihkutiloja kotimaisilla tuotteilla.
Online:

Facebook

InstagramBioBasaari NY

Nummen yhtenäiskoulu, Perusaste
Yrityksemme konsultoi kotitalouksia ja mahdollisesti yrityksiä ja julkisia yhteisöjä miten vähentää ruokahävikkiä ja muuta jätettä.
Online:Fama Ostrovski NY

Hämeenlinna lyseon lukio, Toinen aste
Myymme vaatteita itse suunnitellulla logolla.
Online:

Facebook

InstagramFancy A Bow NY

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Valmistamme ja myymme rusetteja ja pantoja koirille ja kissoille.
Online:

InstagramKPS-Palvelut NY

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Kiinteistöhuolto- ja siivouspalvelut.
Online:LuxUs Ny

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Olemme suomalainen kynttilä yritys. Jonka periaate on myydä erilaisia kynttilöitä ja erottua joukosta. Yrityksen nimi tulee sanoista Lux ja Us, jotka tarkoittavat valoa ja meitä, eli yhdistettynä LuxUs, vapaalla suomennoksella ”Valaise meitä”. Tarkoituksemme on myydä koteihin tunnelmaa ja tuoda arkeen luksusta.
Online:

Instagraml’aptitude NY

Hämeenlinnan lyseon lukio, Toinen aste
Vaatteiden ja asusteiden myynti
Online:MakeaUnelma NY

Padasjoen yhtenäiskoulu, Perusaste
Teemme tilaustyönä pikkuleipiä ja makeisia. Teemme tuotteita myös asiakkaiden toiveiden mukaan.
Online:Mehumestarit NY

Hämeenlinnan lyseon lukio, Toinen aste
Teemme lisäaineetonta terveellistä mehua
Online:Musiikkia sulle NY

Riihimäen lukio, Toinen aste
Hyvää mieltä laulun kautta!
Online:Ponder Ny

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Myymme käsintehtyjä heijastinliivejä sekä heijastimia
Online:SaTaCRM NY

Hämeenlinnan Lyseon lukio, Toinen aste
Salesforce asiakastietojärjestelmän konsultiointi yrityksille.
Online:Scrub’n Glow NY

Hämeenlinnan lyseon lukio, Toinen aste
Itse valmistettujen kuorinta-aineiden myynti
Online:

Facebook

InstagramSomat Lahjat NY

Riihimäen lukio, Toinen aste
Meiltä saat käsintehdyt lahjat itselle ja ystävälle.
Online:

InstagramSuvisade NY

Hämeenlinnan lyseon lukio, Toinen aste
Kotitekoista ja ekologista saippuaa!
Online:

Facebook

InstagramTME NY

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Valmistamme vanhoista hevosten loimista ja ompelimon ylijäämä tarvikkeista uniikkeja kasseja.
Online:

Facebook

InstagramVapu NY

Hämeenlinnan Lyseon lukio, Toinen aste
Olemme yksinäisille vanhuksille suunnattu apupalvelu, joka auttaa lääkejakeluiden yms. sijaan arkisissa asioissa, ja tuo valoa yksinäisen vanhuksen arkeen.
Online:Vido Ny

Ammattiopisto Tavastia, Toinen aste
Ekologiset, kierrätetyt ja käsintehdyt monitoimipussit.
Online:

Facebook

InstagramSeuraa Goodmania somessa!

Ilmoittautuminen

> Siirry ilmoittautumaan tämän linkin kautta

Ilmoittautuminen semifinaaliin päättyy 23.1.2020 klo 19:00.

Lupalaput

Lupalaput voi palauttaa sähköpostilla ennen tapahtumaa osoitteeseen [email protected] tai tuomalla laput tapahtumaan allekirjoitettuna.

Ohjeet osallistujille

Uskalla Yrittää -semifinaaliin voivat osallistua NY-yritykset, jotka ovat mukana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Ensi sijaisesti tapahtuma on tarkoitettu NY-yrityksille, jotka ovat Kanta- ja Päijät-Hämeen alueilta, mutta muidenkin alueiden NY-yritykset ovat tervetulleita saamaan myyntikokemusta.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja tapahtuma on avoin kaikille Vuosi yrittäjänä -ohjelman NY-yrityksille.

 • 11:00 Messupisteiden somistus
 • 12:00 Messujen avaus
 • 12:00 – 15:45 Messut käynnissä, tuomaristo kiertelee ja haastattelee
 • 12:45 – 13:30 Opettajien verkostoitumiskahvit
 • 12:30 – 14:30 NY-yritysten myyntipuheita tapahtumalavalla
  • 12:30 Erä 1
  • 13:30 Erä 2
  • 14:00 Erä 3
  • 14:30 Erä 4
 • 15:45 Palkintojenjako
 • 16:00 Tapahtuma päättyy

Uskalla Yrittää -semifinaalissa kaikki NY-yritykset esittävät maksimissaan 2 minuutin myyntipuheen tapahtumalavalla. Myyntipuheen voi esittää yksi tai useampi NY-yrityksen jäsen.

Myyntipuheita kuullaan semifinaalissa neljässä erässä ja erät jakautuvat välille 12:30 – 14:30 seuraavasti:

 • 12:30 Erä 1
 • 13:30 Erä 2
 • 14:00 Erä 3
 • 14:30 Erä 4

Myyntipuheet eivät ole osa virallista kilpailua, mutta tapahtumassa valitaan paras myyntipuhe, joka palkitaan tuotepalkinnolla.

Opettajille järjestämme yhteisen kahvihetken verkostoitumisen merkeissä semifinaalin aikana. Tervetuloa juttelemaan ja jakamaan kokemuksia. Verkostoitumiskahvit järjestetään kello 12:45 – 13:30.

NY-yrityksillä on tapahtumassa käytössä messupöytä:

 • Messupöytä (pöytä B) on kooltaan: 81 cm x 94 cm x 47 cm, jossa on takana hylly tavaroiden säilytystä varten.
  • Pöydän etupaneeliin voitte tuoda oman esimerkiksi julisteen. Etupaneeli on 71 cm leveä ja 88 cm korkea eli se vastaa noin A1 -kokoista julistetta.
  • Mainosmateriaalin saa kiinnittää pöytään joko maalarinteipillä tai läpinäkyvällä toimistoteipillä.

Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä messuseinäkettä. Omaa pöytää tapahtumaan ei saa tuoda. NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri. 

Jos NY-yrityksenne tuote on niin iso, ettei se esimerkiksi mahdu pöydälle, voidaan pöytä korvata sillä tuotteella. Käytännön esimerkki: NY-yrityksen tuote on lavasta tehty huonekalu, joka on kooltaan noin 1m x 1m. Tämä on niin iso kokonaisuus, että sen yhteyteen ei mahdu messupöytää. Tällaisessa tapauksessa tuote voi korvata pöydän, mutta tällöin on huomioitava, ettei muuta pöytää ole.

Muistakaa kiinnittää huomiota esillepanoon. Ei siis kannata kasata kaikkea myytävää tavaraa esille pöydälle, vaan miettiä tarkasti, mitä pitää esillä. Näin messupiste näyttää mielenkiintoisemmalta ja erityisesti siistiltä.

 • Messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkia messupaikalla tapahtuvia toimenpiteitä (messupisteiden valmistelu, itse messut, pisteiden purkaminen) liittyen Uskalla Yrittää -semifinaaliin.
 • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla myyntipisteellä, mutta markkinoida saa ympäri Kauppakeskusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen flaijerin jakamista asiakkaille. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi.
 • Kaupankäynti Kauppakeskuksessa on sallittua siitä lähtien, kun on saanut oman messupisteen myyntikuntoon. Eli asiakkaille saa myydä tuotteita jo ennen messujen varsinaista avausta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
 • Julisteiden ja muiden mainosten kiinnittäminen Kauppakeskuksen seiniin, pylväisiin ja kaiteisiin on kiellettyä. NY-yritys voi kiinnittää julisteitaan omaan messupöytään.
 • NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri.
 • Jokainen NY-yritys on vastuussa omasta messupisteestään, omista tuotteistaan ja tavaroistaan. Messupisteellä tarkoitetaan jokaiselle NY-yritykselle osoitettua messupöytää.
 • Myyntipisteellä on valmiina pöytä, jota NY-yritys saa käyttää. Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.
 • Messupisteellä istuminen on kiellettyä NY-yrittäjiltä. Messupisteellä EI siis ole tuoleja eikä niitä saa tuoda ellei se olennaisesti liity liikeideaan (tarjotaan esimerkiksi kauneuspalveluita, joihin olennaisena osana liittyy asiakkaan istuminen).
 • Vaaralliset esineet, kuten aseet ja räjähteet ovat kiellettyjä koko messualueella. Tulen käyttäminen on kielletty kaikissa muodoissaan messutapahtumassa (koskee myös kynttilöiden polttoa).
 • Kaksipuolisen teipin, liiman, sinitarran, niittien, ruuvien tai naulojen käyttäminen koristeiden kiinnittämiseen messupisteellä sijaitsevaan pöytään on kielletty. NY-yritys on velvollinen jättämään messupisteen sellaiseen kuntoon, jossa se heille osoitettiin. Myyntipisteen siivoamisesta ja mahdollisista vahingoista on vastuussa NY-yritys itse.
 • NY-yrittäjät ovat korvausvastuullisia aiheuttamistaan vahingoista ulkopuolisten tahojen omaisuudelle messujen aikana, mikäli Suomen laki niin edellyttää.
 • Tupakointi, alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on kiellettyä messutapahtuman aikana riippumatta NY-yrittäjän iästä. Jos tämän säännön rikkomuksia havaitaan, poistetaan kyseinen henkilö tapahtumasta välittömästi.

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat (koskee toisen asteen NY-yrityksiä):

”EM-finaalissa perus ja toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -finaalissa osallistujamäärä per yritys on rajoitettu kahdeksaan ja sama pätee myös tähän semifinaaliin. Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen per NY-yritys.

Parhaat (3 kpl) NY-yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020. Semifinaalin palkintokategoriat ovat seuraavat:

 • Paras NY-yritys (toinen aste)
 • Paras NY-yritys (perusaste)
 • Paras tuote / palvelu (kaikille yhteinen kategoria)

Kriteeristöön voit tutustua täällä.

Finalistien lisäksi semifinaalissa palkitaan:

 • Paras myyntipuhe
 • Paras messupiste

Valitettavasti emme pysty järjestämään ruokailua messujen aikana.

Jos ette pääsekään semifinaaliin, ilmoitattehan siitä sähköpostilla [email protected] 28.1.2020 mennessä.

Ilmoittautuneen NY-yrityksen poissaolo tai peruutus 28.1. jälkeen ilman kelvollista syytä (sairaustodistus) velvoittaa yrityksen maksamaan 50 € käsittelymaksun.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Mireka Kantola
Tapahtumatuottaja, Nuori Yrittäjyys ry
mireka(a)nuoriyrittajyys.fi

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys

Back To Top