skip to Main Content

Keski-Suomen NY-yrittäjät esittäytyvät Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -semifinaalissa Kauppakeskus Sepässä Jyväskylässä. Semifinaali on messutapahtuma, jonka aikana NY-yritykset myyvät ja esittelevät omia tuotteitaan ja palveluitaan.

Tervetuloa tutustumaan ideoihin ja tekemään erinomaisia löytöjä! Messutapahtuma järjestetään 19.2.2020 ja messut ovat avoinna yleisölle klo 12:00 – 15:45. Tapahtuma päättyy klo 16:00.

Palkitut yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020.

Opettaja, tule tutustumaan tapahtumaan opiskelijaryhmän kanssa! Lataa heille valmis messutehtävä tästä.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

BooKids NY

Jämsän Kr. Kansanopisto, Toinen aste
Tuotamme lasten satu/puuhakirjoja. Kirjat on kirjoitettu puolenväliin valmiiksi, jonka jälkeen kirjan puolessa välissä tekstiin alkaa tulemaan aukkoja jotka lapsi täyttää mukana tulevan tarra-arkin avulla.
Online:
Kotisivut
Facebook

Instagram

Central Needs NY

Gradia Jyväskylä, Toinen aste
Central Needs NY myy miesten asusteita kuten kelloja, koruja, lompakoita ja vöitä parhaaseen hintaan nettisivun kautta.
Online:
Kotisivut
Facebook

Instagram

Ecosta Ny

Gradia Jyväskylä, Toinen aste
Myymme ympäristöystävällisiä tuotteita
Online:

Instagram

Ehea Puu Ny

Jämsän Kr. kansanopisto, Toinen aste
Valmistamme käsityönä laadukkaita, suomalaisesta puusta tehtyjä kynttilänjalkoja. Kynttilänjalkamme ovat moderneja ja sopivat suomlaiseen sisustustyyliin.
Online:
Kotisivut

Instagram

Heven Ny

Gradia Jyväskylä, Toinen aste
Jälleenmyymme Rennon saunatuotteita
Online:

Jersey Hut Ny

Jämsän Kr. Kansanopisto, Toinen aste
Kolmesta lätkäfanista koostuva porukka Jämsän opistolta. Myymme loistavia NHL- fanipaitoja ja järjestämme jääkiekkoaiheisia tapahtumia ja turnauksia.
Online:
Kotisivut

Kiinteistöpojat NY

Nivalan Lukio, Toinen aste
Kodin- ja pihan pienhommat.
Online:MediaSirkku Ny

Gradia Jyväskylä, Toinen aste
Graafista suunnittelua, painotuotteita ja valokuvausta laadukkaasti ja asiakaslähtöisesti.
Online:

Nordic Jewelry NY

Nivalan Lukio, Toinen aste
Myydään kierrätysmateriaaleista valmistettuja koruja.
Online:

Instagram

ORAVA NY

Nivalan lukio, Toinen aste
Ostetaan ja myydään käytettyjä lukiokirjoja
Online:

Instagram

Palokan Apupojat NY

Jyväskylän Lyseon Lukio, Toinen aste
Tehään huonot kotityöt asiakkaan puolesta.
Online:Pisa NY

Gradia, Toinen aste
myymme laadukkaita saunatuotteita. Valikoimassamme on lahjapaketteja, saippuoita, saunatuoksuja ja laudeliinoja
Online:

Rebike Jkl Ny

Jyväskylän Lyseon Lukio, Toinen aste
Hankimme käytettyjä polkupyöriä jotka korjaamme ja myymme
Online:

Facebook

Instagram

Snow & Yard Ny

Ammattiopisto Spesia, Toinen aste
Palveluihimme kuuluu pienet korjaustyöt, kiinteistöhuollon kausityöt, kuten lumityöt sopimuskumppanien kanssa, kattolumityöt tilauksesta ja liukkauden torjuntaa sekä erilaisia pihatöitä käsityökaluilla ja ajettavilla työkoneilla. Snow&Yard tekee myös omaan alaan liittyviä kausikampanjoita.
Online:

Instagram

Tecpens Ny

Gradia Jyväskylä, Toinen aste
Myymme erikoiskuulakärkikyniä.
Online:

Toimivarma Ny

Jämsän Kr. Kansanopisto, Toinen aste
Olemme Toimivarma, ja teemme kiinteistöhuoltoa pääosin Jämsän alueella.
Online:

Instagram

TP Products NY

Gradia Jyväskylä, Toinen aste
myymme RFID-suojattuja korttilompakoita, joka suojaa sekä yksityisyyttäsi että rahojasi. Kotelossa olevasta vivusta vetämällä kortit liukuvat esiin, ja oikea kortti on helppo poimia.
Online:VINA NY

Lyseon lukio, Toinen aste
Brändi, joka luo värikäitä unisex vaatteita nuorille.
Online:
Kotisivut

Instagram

Virhe NY

Gradia Jyväskylä, Toinen aste
Hupparit, joissa heijastettu logo. Haluamme lisätä heijastimen käyttöä.
Online:

Facebook

Instagram

Wombers NY

Jämsän kristillinen kansanopisto, Toinen aste
Wombers NY tekee lasten satukirjoja.
Online:
Kotisivut
Facebook

Instagram

Seuraa Seppää somessa!

Ilmoittautuminen

> Siirry ilmoittautumaan tämän linkin kautta

Ilmoittautuminen semifinaaliin päättyy 13.2.2020.

Lupalaput

Lupalaput voi palauttaa sähköpostilla ennen tapahtumaa osoitteeseen [email protected] tai tuomalla laput tapahtumaan allekirjoitettuna.

Ohjeet osallistujille

Uskalla Yrittää -semifinaaliin voivat osallistua NY-yritykset, jotka ovat mukana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Ensi sijaisesti tapahtuma on tarkoitettu NY-yrityksille, jotka ovat Keski-Suomesta, mutta muidenkin alueiden NY-yritykset ovat tervetulleita saamaan myyntikokemusta.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja tapahtuma on avoin kaikille Vuosi yrittäjänä -ohjelman NY-yrityksille.

 • 11:00 Messupisteiden somistus
 • 12:00 Messujen avaus
 • 12:00 – 15:45 Messut käynnissä, tuomaristo kiertelee ja haastattelee
 • 12:45 – 13:30 Opettajien verkostoitumiskahvit
 • 12:30 – 14:30 NY-yritysten myyntipuheita (90 sekuntia) tapahtumalavalla
  • 12:30 Erä 1
  • 13:30 Erä 2
  • 14:00 Erä 3
  • 14:30 Erä 4
 • 15:45 Palkintojenjako
 • 16:00 Tapahtuma päättyy

Uskalla Yrittää -semifinaalissa kaikki NY-yritykset esittävät maksimissaan 90 sekunnin myyntipuheen tapahtumalavalla. Myyntipuheen voi esittää yksi tai useampi NY-yrityksen jäsen.

Myyntipuheita kuullaan semifinaalissa neljässä erässä ja erät jakautuvat välille 12:30 – 14:30 seuraavasti:

 • 12:30 Erä 1
 • 13:30 Erä 2
 • 14:00 Erä 3
 • 14:30 Erä 4

Myyntipuheet eivät ole osa virallista kilpailua, mutta tapahtumassa valitaan paras myyntipuhe, joka palkitaan tuotepalkinnolla.

Opettajille järjestämme yhteisen kahvihetken verkostoitumisen merkeissä semifinaalin aikana. Tervetuloa juttelemaan ja jakamaan kokemuksia. Verkostoitumiskahvit järjestetään kello 12:45 – 13:30.

NY-yrityksillä on tapahtumassa käytössä messupöytä:

 • Messupöytä (pöytä B) on kooltaan: 81 cm x 94 cm x 47 cm, jossa on takana hylly tavaroiden säilytystä varten.
  • Pöydän etupaneeliin voitte tuoda oman esimerkiksi julisteen. Etupaneeli on 71 cm leveä ja 88 cm korkea eli se vastaa noin A1 -kokoista julistetta.
  • Mainosmateriaalin saa kiinnittää pöytään joko maalarinteipillä tai läpinäkyvällä toimistoteipillä.

Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä messuseinäkettä. Omaa pöytää tapahtumaan ei saa tuoda. NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri. 

Jos NY-yrityksenne tuote on niin iso, ettei se esimerkiksi mahdu pöydälle, voidaan pöytä korvata sillä tuotteella. Käytännön esimerkki: NY-yrityksen tuote on lavasta tehty huonekalu, joka on kooltaan noin 1m x 1m. Tämä on niin iso kokonaisuus, että sen yhteyteen ei mahdu messupöytää. Tällaisessa tapauksessa tuote voi korvata pöydän, mutta tällöin on huomioitava, ettei muuta pöytää ole.

Muistakaa kiinnittää huomiota esillepanoon. Ei siis kannata kasata kaikkea myytävää tavaraa esille pöydälle, vaan miettiä tarkasti, mitä pitää esillä. Näin messupiste näyttää mielenkiintoisemmalta ja erityisesti siistiltä.

 • Messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkia messupaikalla tapahtuvia toimenpiteitä (messupisteiden valmistelu, itse messut, pisteiden purkaminen) liittyen Uskalla Yrittää -semifinaaliin.
 • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla myyntipisteellä, mutta markkinoida saa ympäri Kauppakeskusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen flaijerin jakamista asiakkaille. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi.
 • Kaupankäynti Kauppakeskuksessa on sallittua siitä lähtien, kun on saanut oman messupisteen myyntikuntoon. Eli asiakkaille saa myydä tuotteita jo ennen messujen varsinaista avausta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
 • Julisteiden ja muiden mainosten kiinnittäminen Kauppakeskuksen seiniin, pylväisiin ja kaiteisiin on kiellettyä. NY-yritys voi kiinnittää julisteitaan omaan messupöytään.
 • NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri.
 • Jokainen NY-yritys on vastuussa omasta messupisteestään, omista tuotteistaan ja tavaroistaan. Messupisteellä tarkoitetaan jokaiselle NY-yritykselle osoitettua messupöytää.
 • Myyntipisteellä on valmiina pöytä, jota NY-yritys saa käyttää. Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.
 • Messupisteellä istuminen on kiellettyä NY-yrittäjiltä. Messupisteellä EI siis ole tuoleja eikä niitä saa tuoda ellei se olennaisesti liity liikeideaan (tarjotaan esimerkiksi kauneuspalveluita, joihin olennaisena osana liittyy asiakkaan istuminen).
 • Vaaralliset esineet, kuten aseet ja räjähteet ovat kiellettyjä koko messualueella. Tulen käyttäminen on kielletty kaikissa muodoissaan messutapahtumassa (koskee myös kynttilöiden polttoa).
 • Kaksipuolisen teipin, liiman, sinitarran, niittien, ruuvien tai naulojen käyttäminen koristeiden kiinnittämiseen messupisteellä sijaitsevaan pöytään on kielletty. NY-yritys on velvollinen jättämään messupisteen sellaiseen kuntoon, jossa se heille osoitettiin. Myyntipisteen siivoamisesta ja mahdollisista vahingoista on vastuussa NY-yritys itse.
 • NY-yrittäjät ovat korvausvastuullisia aiheuttamistaan vahingoista ulkopuolisten tahojen omaisuudelle messujen aikana, mikäli Suomen laki niin edellyttää.
 • Tupakointi, alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on kiellettyä messutapahtuman aikana riippumatta NY-yrittäjän iästä. Jos tämän säännön rikkomuksia havaitaan, poistetaan kyseinen henkilö tapahtumasta välittömästi.

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat:

”EM-finaalissa perus ja toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -finaalissa osallistujamäärä per yritys on rajoitettu kahdeksaan ja sama pätee myös tähän semifinaaliin. Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen per NY-yritys.

Parhaat (4 kpl) NY-yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020. Semifinaalin palkintokategoriat ovat seuraavat:

 • Paras NY-yritys
 • Paras liikeidea
 • Paras tuote
 • Paras palvelu

Kriteeristöön voit tutustua täällä.

Finalistien lisäksi semifinaalissa palkitaan:

 • Paras myyntipuhe
 • Paras messupiste

Valitettavasti emme pysty järjestämään ruokailua messujen aikana.

Jos ette pääsekään messuille, ilmoitattehan siitä sähköpostilla [email protected] 17.2.2020 mennessä.

Ilmoittautuneen NY-yrityksen poissaolo tai peruutus 17.2. jälkeen ilman kelvollista syytä (sairaustodistus) velvoittaa yrityksen maksamaan 50 € käsittelymaksun.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Mireka Kantola
Tapahtumatuottaja, Nuori Yrittäjyys ry
mireka(a)nuoriyrittajyys.fi

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys

Back To Top