skip to Main Content

Pirkanmaan NY-yrittäjät esittäytyvät Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -semifinaalissa Kauppakeskus Koskikeskuksessa Tampereella. Semifinaali on messutapahtuma, jonka aikana NY-yritykset myyvät ja esittelevät omia tuotteitaan ja palveluitaan.

Tervetuloa tutustumaan ideoihin ja tekemään erinomaisia löytöjä! Messutapahtuma järjestetään 31.1.2020 ja messut ovat avoinna yleisölle klo 12:00 – 15:45. Tapahtuma päättyy klo 16:00.

Palkitut yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020.

Opettaja, tule tutustumaan tapahtumaan opiskelijaryhmän kanssa! Lataa heille valmis messutehtävä tästä.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

AJS-kuljetus NY

Ylöjärven Lukio, Toinen aste
Yrityksemme tarjoaa kuljetuspalveluita. Tarjoamme kokonaisvaltaisen kuljetuksen, johon sisältyy tavaroiden keruu, kuljetus ja lajittelu. Käytössämme on tällä hetkellä kuomullinen peräkärry, jolla kuljetamme tavaroita.
Online:ApuHelppi NY

Takahuhdin koulu, Perusaste
Autojen pesu, maalaus, ulkopesu, autojen imurointi, lumityöt, kotisiivous (sisältää: imurointi, tamppaus, pintojen pyyhkiminen) ja haravointi.
Online:Cakes Family NY

Tampereen palvelualan ammattiopisto, Toinen aste
Cakes Family valmistaa herkulliset käsin tehdyt leipomo- ja konditoriatuotteet: muun muassa kakut, makeiset ja leivät tilauksestasi. Tuotteet valmistuvat Tampereen palvelualan ammattiopistolla tai asiakkaan omissa keittiötiloissa. Yritys toteuttaa myös satunnaista suoramyyntiä messuilla ja markkinoilla.
Online:

Facebook

InstagramJalo NY

Ylöjärven lukio, Toinen aste
Valmistamme ja myymme vastuullisesti käsintehtyjä rusetteja ylijäämä- ja kierrätysmateriaaleista.
Online:
Kotisivut
Facebook

InstagramJelppiNY

Takahuhdin koulu, Perusaste
Autamme ikäihmisiä ja teemme pihatöitä.
Online:

Facebook

InstagramKantoke Ny

Tredu Virrat, Liiketalous, Toinen aste
Teemme ja myymme puunkantotelineitä ja kelkkoja.
Online:Los Eventos NY

Ylöjärven lukio, Toinen aste
Järjestämme unohtumattomia viihdetapahtumia Pirkanmaan alueella. Tarjoamme myös yrityksille tai yksityishenkilöille apua tapahtuman järjestämisessä.
Online:
Kotisivut
Facebook

InstagramMuksu NY

Ylöjärven lukio, Toinen aste
lastenhoitopalvelu ja mahdolliset lisäpalvelut (esim siivous ja ruoanlaitto)
Online:
Kotisivut
Facebook

InstagramNoJa NY

Takahuhdin Koulu, Perusaste
Mm. Kodin apua lumenluontia. Yrityksille flaijereiden ja mainosten jakoa.
Online:NT-Järjestäjät Ny

Tampereen palvelualan ammattiopisto, Toinen aste
Yrityksemme tarjoaa erilaisia tapahtumia erilaisille asiakkaille. Sekä koulujen tapahtumissa tai muissa tapahtumissa osallistumme tuotteiden myyntiin. Me suunnittelemme, ostamme tuotteita, järjestämme ja toteutamme.
Online:

InstagramPakkauspojat NY

Takahuhti, Perusaste
Autetaan kauppoja ruuhka aikoina.
Online:Parjacora NY

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio, Toinen aste
Parjacora NY valmistaa kestävästä laskuvarjonarusta ainutlaatuisia rannekoruja ja muun muassa avaimenperiä kätevästi tilaustöinä.
Online:

InstagramPictura setis NY

Anna Tapion koulu, Perusaste
Käsinmaalatut kortit
Online:Riemu NY

Ylöjärven lukio, Toinen aste
Järjestämme uniikkeja liikunta- ja askartelusynttäreitä 4-10-vuotiaille lapsille.
Online:
Kotisivut
Facebook

InstagramRoposen rintit NY

Anna tapion koulu, Perusaste
3D printtaukset
Online:

InstagramSaate NY

Ylojärven lukio, Toinen aste
Kilpailtan ja jälleenmyyn kustomoituja seuratuotteita seuroille tai joukkueille.
Online:SÄDE NY

Ylöjärven Lukio, Toinen aste
SÄDE NY järjestää hauskoja lastenleirejä, jotta vanhemmat saisivat vapaa-aikaa.
Online:

Facebook

InstagramSevgiBraidsNY

takahuhdin koulu, Perusaste
kampausten tekoa ja muu laillinen liiketoiminta
Online:Sisäsiisti auto NY

Ylöjärven lukio, Toinen aste
Me siivoamme assiakkaan auton sisätilat hänen omassa pihassaan.
Online:
Kotisivut
FacebookTinak NY

Anna Tapion Koulu, Perusaste
Maalaan ja piirrän muun muassa henkilökuvia, mainosjulisteita ja kortteja. Tilaa minulta vaikka syntymäpäivälahjan tai kuva perheestäsi. Maalaan vesiväreillä.
Online:Veteraanikalenteri NY

Nokianvirran koulu, Perusaste
Myymme itsetehtyjä sotaveteraaniaiheisia kalentereita
Online:

InstagramYlöjärvi Basketball Club NY

Ylöjärven Lukio, Toinen aste
Koripallo kerho ylöjärveläisille nuorille.
Online:

Facebook

InstagramMitä tapahtuu työelämälle huomenna @ MOV Supernova 31.1.2020 klo 10 -13

Opettaja! Nuori Yrittäjyys ry järjestää yrittäjyyskasvatuksen seminaarin opetushenkilöstölle, yrittäjille, sekä kaikille yrittäjyyskasvatuksesta kiinnostuneille. Puhujina kuullaan mm. Ellun Kanojen Marjaana Toiminen ja AVOT NY:n Otto Rantanen. Tapahtuma järjestetään klo 10-13 MOW Supernovassa. Katso tapahtuman tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu tästä.

Seuraa Koskikeskusta somessa!

Yhteistyössä

Ilmoittautuminen

> Siirry ilmoittautumaan tämän linkin kautta

Ilmoittautuminen semifinaaliin päättyy 23.1.2020 klo 19:00.

Lupalaput

Lupalaput voi palauttaa sähköpostilla ennen tapahtumaa osoitteeseen [email protected] tai tuomalla laput tapahtumaan allekirjoitettuna.

Ohjeet osallistujille

Uskalla Yrittää -semifinaaliin voivat osallistua NY-yritykset, jotka ovat mukana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Ensi sijaisesti tapahtuma on tarkoitettu NY-yrityksille, jotka ovat Pirkanmaalta, mutta muidenkin alueiden NY-yritykset ovat tervetulleita saamaan myyntikokemusta.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja tapahtuma on avoin kaikille Vuosi yrittäjänä -ohjelman NY-yrityksille.

 • 11:00 Messupisteiden somistus
 • 12:00 Messujen avaus
 • 12:00 – 15:45 Messut käynnissä, tuomaristo kiertelee ja haastattelee
 • 12:30 – 14:30 NY-yritysten myyntipuheita (90 sekuntia) tapahtumalavalla
  • 12:30 Erä 1
  • 13:30 Erä 2
  • 14:00 Erä 3
  • 14:30 Erä 4
 • 13:15 – 14:00 Opettajien verkostoitumiskahvit
 • 15:45 Palkintojenjako
 • 16:00 Tapahtuma päättyy

Uskalla Yrittää -semifinaalissa kaikki NY-yritykset esittävät maksimissaan 90 sekunnin myyntipuheen tapahtumalavalla. Myyntipuheen voi esittää yksi tai useampi NY-yrityksen jäsen.

Myyntipuheita kuullaan semifinaalissa neljässä erässä ja erät jakautuvat välille 12:30 – 14:30 seuraavasti:

 • 12:30 Erä 1
 • 13:30 Erä 2
 • 14:00 Erä 3
 • 14:30 Erä 4

Myyntipuheet eivät ole osa virallista kilpailua, mutta tapahtumassa valitaan paras myyntipuhe, joka palkitaan tuotepalkinnolla.

Opettajille järjestämme yhteisen kahvihetken verkostoitumisen merkeissä semifinaalin aikana. Tervetuloa juttelemaan ja jakamaan kokemuksia. Verkostoitumiskahvit järjestetään kello 13:15 – 14:00.

NY-yrityksillä on tapahtumassa käytössä messupöytä:

 • Messupöytä (pöytä B) on kooltaan: 81 cm x 94 cm x 47 cm, jossa on takana hylly tavaroiden säilytystä varten.
  • Pöydän etupaneeliin voitte tuoda oman esimerkiksi julisteen. Etupaneeli on 71 cm leveä ja 88 cm korkea eli se vastaa noin A1 -kokoista julistetta.
  • Mainosmateriaalin saa kiinnittää pöytään joko maalarinteipillä tai läpinäkyvällä toimistoteipillä.

Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä messuseinäkettä. Omaa pöytää tapahtumaan ei saa tuoda. NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri. 

Jos NY-yrityksenne tuote on niin iso, ettei se esimerkiksi mahdu pöydälle, voidaan pöytä korvata sillä tuotteella. Käytännön esimerkki: NY-yrityksen tuote on lavasta tehty huonekalu, joka on kooltaan noin 1m x 1m. Tämä on niin iso kokonaisuus, että sen yhteyteen ei mahdu messupöytää. Tällaisessa tapauksessa tuote voi korvata pöydän, mutta tällöin on huomioitava, ettei muuta pöytää ole.

Muistakaa kiinnittää huomiota esillepanoon. Ei siis kannata kasata kaikkea myytävää tavaraa esille pöydälle, vaan miettiä tarkasti, mitä pitää esillä. Näin messupiste näyttää mielenkiintoisemmalta ja erityisesti siistiltä.

 • Messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkia messupaikalla tapahtuvia toimenpiteitä (messupisteiden valmistelu, itse messut, pisteiden purkaminen) liittyen Uskalla Yrittää -semifinaaliin.
 • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla myyntipisteellä, mutta markkinoida saa ympäri Kauppakeskusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen flaijerin jakamista asiakkaille. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi.
 • Kaupankäynti Kauppakeskuksessa on sallittua siitä lähtien, kun on saanut oman messupisteen myyntikuntoon. Eli asiakkaille saa myydä tuotteita jo ennen messujen varsinaista avausta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
 • Julisteiden ja muiden mainosten kiinnittäminen Kauppakeskuksen seiniin, pylväisiin ja kaiteisiin on kiellettyä. NY-yritys voi kiinnittää julisteitaan omaan messupöytään.
 • NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri.
 • Jokainen NY-yritys on vastuussa omasta messupisteestään, omista tuotteistaan ja tavaroistaan. Messupisteellä tarkoitetaan jokaiselle NY-yritykselle osoitettua messupöytää.
 • Myyntipisteellä on valmiina pöytä, jota NY-yritys saa käyttää. Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.
 • Messupisteellä istuminen on kiellettyä NY-yrittäjiltä. Messupisteellä EI siis ole tuoleja eikä niitä saa tuoda ellei se olennaisesti liity liikeideaan (tarjotaan esimerkiksi kauneuspalveluita, joihin olennaisena osana liittyy asiakkaan istuminen).
 • Vaaralliset esineet, kuten aseet ja räjähteet ovat kiellettyjä koko messualueella. Tulen käyttäminen on kielletty kaikissa muodoissaan messutapahtumassa (koskee myös kynttilöiden polttoa).
 • Kaksipuolisen teipin, liiman, sinitarran, niittien, ruuvien tai naulojen käyttäminen koristeiden kiinnittämiseen messupisteellä sijaitsevaan pöytään on kielletty. NY-yritys on velvollinen jättämään messupisteen sellaiseen kuntoon, jossa se heille osoitettiin. Myyntipisteen siivoamisesta ja mahdollisista vahingoista on vastuussa NY-yritys itse.
 • NY-yrittäjät ovat korvausvastuullisia aiheuttamistaan vahingoista ulkopuolisten tahojen omaisuudelle messujen aikana, mikäli Suomen laki niin edellyttää.
 • Tupakointi, alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on kiellettyä messutapahtuman aikana riippumatta NY-yrittäjän iästä. Jos tämän säännön rikkomuksia havaitaan, poistetaan kyseinen henkilö tapahtumasta välittömästi.

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat (koskee toisen asteen NY-yrityksiä):

”EM-finaalissa perus ja toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -finaalissa osallistujamäärä per yritys on rajoitettu kahdeksaan ja sama pätee myös tähän semifinaaliin. Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen per NY-yritys.

Parhaat (5 kpl) NY-yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020. Semifinaalin palkintokategoriat ovat seuraavat:

 • Paras NY-yritys (toinen aste)
 • Paras NY-yritys (perusaste)
 • Paras liikeidea (kaikille yhteinen kategoria)
 • Paras tuote (kaikille yhteinen kategoria)
 • Paras palvelu (kaikille yhteinen kategoria)

Kriteeristöön voit tutustua täällä.

Finalistien lisäksi semifinaalissa palkitaan:

 • Paras myyntipuhe
 • Paras messupiste

Valitettavasti emme pysty järjestämään ruokailua messujen aikana.

Jos ette pääsekään messuille, ilmoitattehan siitä sähköpostilla [email protected] 28.1.2020 mennessä.

Ilmoittautuneen NY-yrityksen poissaolo tai peruutus 28.1. jälkeen ilman kelvollista syytä (sairaustodistus) velvoittaa yrityksen maksamaan 50 € käsittelymaksun.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Mireka Kantola
Tapahtumatuottaja, Nuori Yrittäjyys ry
mireka(a)nuoriyrittajyys.fi

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys

Back To Top