skip to Main Content

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan NY-yrittäjät esittäytyvät Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -semifinaalissa Kauppakeskus Rewell Centerissä Vaasassa. Semifinaali on messutapahtuma, jonka aikana NY-yritykset myyvät ja esittelevät omia tuotteitaan ja palveluitaan.

Tervetuloa tutustumaan ideoihin ja tekemään erinomaisia löytöjä! Messutapahtuma järjestetään tiistaina 11.2.2020 ja messut ovat avoinna yleisölle klo 11:00 – 15:00. Tapahtuman palkintojenjakotilaisuus osallistujille on klo 16:00-17:00 Ritzissä, Kirkkopuistikko 22A, Vaasa.

Palkitut yritykset pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020.

Opettaja, tule tutustumaan tapahtumaan opiskelijaryhmän kanssa! Lataa heille tästä valmis messutehtävä.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!
Semifinaaliin ei ole vielä ilmoittautuneita NY-yrityksiä.

Seuraa Rewell Centeria somessa!

Ilmoittautuminen

> Siirry ilmoittautumaan tämän linkin kautta

Ilmoittautuminen semifinaaliin päättyy 28.1.2020.

Lupalaput

Lupalaput voi palauttaa sähköpostilla ennen tapahtumaa osoitteeseen [email protected] 4.2.2020 mennessä.

Ohjeet osallistujille

Uskalla Yrittää -semifinaaliin voivat osallistua NY-yritykset, jotka ovat mukana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Ensi sijaisesti tapahtuma on tarkoitettu NY-yrityksille, jotka ovat Pohjanmaalta, mutta muidenkin alueiden NY-yritykset ovat tervetulleita saamaan myyntikokemusta.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja tapahtuma on avoin kaikille Vuosi yrittäjänä -ohjelman NY-yrityksille.

 • 10:00 Messupisteiden somistus @ Rewell Center
 • 11:00 Messujen avaus @ Rewell Center
 • 11:00 – 15:00 Messut käynnissä, tuomaristo kiertelee ja haastattelee @ Rewell Center
 • 11:00 – 15:00 NY-yritysten myyntipuheita tapahtumalavalla  @ Rewell Center
 • 16:00 Palkintojenjako @ Ritz (Kirkkopuistikko 22)
 • 17:00 Tapahtuma päättyy

Uskalla Yrittää -semifinaalissa kaikki NY-yritykset esittävät maksimissaan 90 sekunnin myyntipuheen tapahtumalavalla. Myyntipuheen voi esittää yksi tai useampi NY-yrityksen jäsen.

Oma myyntipuheaika ilmoitetaan semifinaalissa paikan päällä rekisteröitymisen yhteydessä. Myyntipuheen voi esittää yksi henkilö NY-yrityksestä tai useampi. Paras myyntipuhe palkitaan, mutta se ei ole virallinen osa kilpailua tai arviointia.

Opettajille järjestämme yhteisen info- ja verkostoitumistilaisuuden klo 12:30 – 14:00, Original Sokos Hotel Vaakunan kokoustiloissa, 3 krs. Rewell Center.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista sekä jakamaan kokemuksia!

Vaasan semifinaalissa on yhteensä 80 messupöytää käytössä, jotka jaetaan osallistujille ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittautuneita NY-yrityksiä on yli 80, järjestämme messupöydän sijaan pulpetti- tai kokouspöydän (koko ilmoitetaan myöhemmin) NY-yritykselle. 

NY-yrityksillä on tapahtumassa käytössä messupöytä:

 • Messupöytä (pöytä B) on kooltaan: 81 cm x 94 cm x 47 cm, jossa on takana hylly tavaroiden säilytystä varten.
  • Pöydän etupaneeliin voitte tuoda oman esimerkiksi julisteen. Etupaneeli on 71 cm leveä ja 88 cm korkea eli se vastaa noin A1 -kokoista julistetta.
  • Mainosmateriaalin saa kiinnittää pöytään joko maalarinteipillä tai läpinäkyvällä toimistoteipillä.

Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä messuseinäkettä. Omaa pöytää tapahtumaan ei saa tuoda. NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri. 

Jos NY-yrityksenne tuote on niin iso, ettei se esimerkiksi mahdu pöydälle, voidaan pöytä korvata sillä tuotteella. Käytännön esimerkki: NY-yrityksen tuote on lavasta tehty huonekalu, joka on kooltaan noin 1m x 1m. Tämä on niin iso kokonaisuus, että sen yhteyteen ei mahdu messupöytää. Tällaisessa tapauksessa tuote voi korvata pöydän, mutta tällöin on huomioitava, ettei muuta pöytää ole.

Muistakaa kiinnittää huomiota esillepanoon. Ei siis kannata kasata kaikkea myytävää tavaraa esille pöydälle, vaan miettiä tarkasti, mitä pitää esillä. Näin messupiste näyttää mielenkiintoisemmalta ja erityisesti siistiltä.

 • Messutapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja yleistä hyviin tapoihin sisältyvää etiikkaa. Messutapahtumalla tarkoitetaan kaikkia messupaikalla tapahtuvia toimenpiteitä (messupisteiden valmistelu, itse messut, pisteiden purkaminen) liittyen Uskalla Yrittää -semifinaaliin.
 • Kaupankäynti on sallittua ainoastaan NY-yrityksellesi osoitetulla myyntipisteellä, mutta markkinoida saa ympäri Kauppakeskusta. Markkinointi tarkoittaa yrityksen yleisiä toimenpiteitä kaupankäynnin edistämiseksi, esimerkiksi yrityksen flaijerin jakamista asiakkaille. Kaupankäynnillä tarkoitetaan NY-yrityksen myymien tuotteiden tai palvelujen vaihtamista rahaksi tai joksikin muuksi korvauksen muodoksi.
 • Kaupankäynti Kauppakeskuksessa on sallittua siitä lähtien, kun on saanut oman messupisteen myyntikuntoon. Eli asiakkaille saa myydä tuotteita jo ennen messujen varsinaista avausta. Myyntityö lopetetaan messujen päättyessä.
 • Julisteiden ja muiden mainosten kiinnittäminen Kauppakeskuksen seiniin, pylväisiin ja kaiteisiin on kiellettyä. NY-yritys voi kiinnittää julisteitaan omaan messupöytään.
 • NY-yritys voi tuoda mukanaan oman roll-upin / seinämän pöydän taakse. Roll-upin / seinämän leveys saa maksimissaan olla yksi metri.
 • Jokainen NY-yritys on vastuussa omasta messupisteestään, omista tuotteistaan ja tavaroistaan. Messupisteellä tarkoitetaan jokaiselle NY-yritykselle osoitettua messupöytää.
 • Myyntipisteellä on valmiina pöytä, jota NY-yritys saa käyttää. Myyntipisteellä ei ole käytössä sähköä eikä seinäkettä.
 • Messupisteellä istuminen on kiellettyä NY-yrittäjiltä. Messupisteellä EI siis ole tuoleja eikä niitä saa tuoda ellei se olennaisesti liity liikeideaan (tarjotaan esimerkiksi kauneuspalveluita, joihin olennaisena osana liittyy asiakkaan istuminen).
 • Vaaralliset esineet, kuten aseet ja räjähteet ovat kiellettyjä koko messualueella. Tulen käyttäminen on kielletty kaikissa muodoissaan messutapahtumassa (koskee myös kynttilöiden polttoa).
 • Kaksipuolisen teipin, liiman, sinitarran, niittien, ruuvien tai naulojen käyttäminen koristeiden kiinnittämiseen messupisteellä sijaitsevaan pöytään on kielletty. NY-yritys on velvollinen jättämään messupisteen sellaiseen kuntoon, jossa se heille osoitettiin. Myyntipisteen siivoamisesta ja mahdollisista vahingoista on vastuussa NY-yritys itse.
 • NY-yrittäjät ovat korvausvastuullisia aiheuttamistaan vahingoista ulkopuolisten tahojen omaisuudelle messujen aikana, mikäli Suomen laki niin edellyttää.
 • Tupakointi, alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on kiellettyä messutapahtuman aikana riippumatta NY-yrittäjän iästä. Jos tämän säännön rikkomuksia havaitaan, poistetaan kyseinen henkilö tapahtumasta välittömästi.

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat:

”EM-finaalissa perus ja toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -finaalissa osallistujamäärä per yritys on rajoitettu kahdeksaan ja sama pätee myös tähän semifinaaliin. Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen per NY-yritys.

Parhaat NY-yritykset (6 Pohjanmaalta ja 1 Keski-Pohjanmaalta) pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020. Semifinaalin palkintokategoriat ovat seuraavat:

Pohjanmaa

 • Paras NY-yritys (perusaste)
 • Paras NY-yritys (lukio)
 • Paras NY-yritys (ammatillinen koulutus)
 • Paras tuote tai palvelu (kaikille yhteinen kategoria)
 • Paras myyntitiimi (kaikille yhteinen kategoria)
 • Paras messupiste (kaikille yhteinen kategoria)

Keski-Pohjanmaa

 • Paras NY-yritys (kaikille yhteinen kategoria)

Alueellisten finalistien lisäksi semifinaalissa palkitaan neljä NY-yritystä:

 • Paras myyntipuhe (kaikille yhteinen kategoria)
 • Paras somettaja (kaikille yhteinen kategoria)
 • Paras käsityö (kaikille yhteinen kategoria)
 • Paras elintarvike (kaikille yhteinen kategoria)

Valitettavasti emme pysty järjestämään ruokailua messujen aikana.

Jos ette pääsekään messuille, ilmoitattehan siitä inger.aaltonen(a)nuoriyrittajyys.fi 7.2.2020 mennessä.

Ilmoittautuneen NY-yrityksen poissaolo tai peruutus 7.2. jälkeen ilman kelvollista syytä (sairaustodistus) velvoittaa yrityksen maksamaan 50 € käsittelymaksun.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumaan liittyen, olethan yhteydessä:

Inger Aaltonen
Kehityspäällikkö, Nuori Yrittäjyys ry
inger.aaltonen(a)nuoriyrittajyys.fi, 041 451 4600

Ilmoittautumisjärjestelmään liittyvissä kysymyksissä (tarkistaa oma ilmoittautumisesi tai muuttaa sitä) voit olla yhteydessä [email protected]

#UskallaYrittää @NuoriYrittajyys @uf_finland

Back To Top