Uskalla Yrittää -semifinaali @ Kauppakeskus Valkea 8.12.2017

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin NY-yrittäjät esittäytyvät Uskalla Yrittää -semifinaalissa Kauppakeskus Valkeassa Oulussa. Semifinaali on messutapahtuma, jonka aikana nuoret myyvät ja esittelevät omia tuotteitaan ja palveluitaan.

Tervetuloa tutustumaan nuorten ideoihin ja tekemään erinomaisia löytöjä! Messutapahtuma järjestetään perjantaina 8.12.2017 ja messut ovat avoinna yleisölle klo 13:00 – 16:30. Tämän jälkeen palkitaan parhaat yritykset! Tapahtuma päättyy klo 17:00.

Semifinaalin järjestävät yhteistyössä YES Pohjois-Pohjanmaa, Yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalla -hanke (Ely/ESR), Oulun seudun ammattiopisto, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä ja Oulun yliopisto.

Tutustu mukana oleviin NY-yrityksiin!

Semifinaalissa ovat mukana:

Semifinaaliin ei ole vielä ilmoittautuneita NY-yrityksiä.
NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma pähkinänkuoressa

Kenelle NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma on?

Nuori Yrittäjyys ry:n koordinoima ohjelma on suunnattu peruskoulun 9.-luokkalaisille sekä lukion ja ammatillisen toisen asteen opiskelijoille. NY-ohjelma on osa oppilaitoksen opetusta: keskeistä on tekemällä oppiminen ja tiimityöskentely.

Ohjelman oppimistavoitteet

 • työelämätaitojen, yrittäjämäisen asenteen ja toimintatavan oppiminen
 • omien vahvuuksien löytäminen tekemisen kautta
 • vuorovaikutus-, ongelmanratkaisu-, ryhmätyötaitojen kehittäminen
 • omien ideoiden kehittäminen ja tuotteistaminen käytännössä
 • taloudellisen ajattelun kehittäminen
 • yrityksen toimintamallin oppiminen käytännössä

Lue lisää ohjelmasta osoitteessa nyvuosiyrittajana.fi.

Ilmoittautuminen semifinaaliin

Lataa kuvauslupa- ja vanhemman suostumuslomake

Allekirjoitettu kuvauslupalomake (alle 18-vuotiaat myös vanhemman suostumuslomake) palautetaan sähköpostilla uskallayrittaa@nuoriyrittajyys.fi 7.12.2017 mennessä. Otsikkokenttään kirjoita oma nimesi ja semifinaali, johon osallistut.

> Siirry ilmoittautumaan semifinaaliin (ilmoittautuminen on päättynyt)

Ilmoittautuminen semifinaaliin päättyy 1.12.2017 kello 18:00.

Ohjeet NY-yrityksille

Ohjelma

Messupisteiden somistus alkaa kello 12:00, joten kannattaa saapua ajoissa, jotta saatte kaiken valmiiksi. Messut käynnistyvät kello 13:00 ja kestävät kello 16:30 asti, jolloin aloitamme palkinnonjaon. Tapahtuma päättyy klo 17:00.

Messujen aikana tuomaristo kiertää haastattelemassa nuoria NY-yrittäjiä messupisteillä. Kaikki osallistuvat NY-yritykset pääsevät esittämään lyhyen (90 sekuntia) myyntipuheen Kauppakeskus Valkean tapahtumalavalle, joka kuuluu koko keskuksessa.

Messuosasto

Messupöydän koko on 60cm x 120cm. Kannattaa ainakin pöytäliina hankkia pöytää varten, koska sellaisenaan pöytä ei ole kovin näyttävä.

Messuilla ei ole käytössä seinäkkeitä tai sähköä, koska myöskään Uskalla Yrittää -finaalissa ei ole seinäkkeitä tai sähköä.

Messuseinäkkeiden puuttuessa, kannattaa pohtia esimerkiksi roll-upin tilaamista NY-yrityksen grafiikalla. Roll-upin tilaaminen on helppoa ja nykyisin jo varsin edullista. Messupöydän taakse mahtuu hyvin yksi roll-up, joka toimii myös mielenkiinnon herättäjänä. Kannattaa tutustua roll-uppeihin ja tuotteiden tarjoajia ovat esimerkiksi PrintLit, Tetrix, Mainostelineet ja Master Promo.

Ruokailu
Ruokailun osalta tilanne vahvistuu lähempänä tapahtumaa. 

Säännöt

Ikärajat

Semifinaaliin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Kaikki NY-yrittäjät ovat tervetulleita osallistumaan ja saamaan kokemusta myynnistä ja asiakkaiden kohtaamisesta.

Mikäli NY-yrityksenne pääsee kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, tällöin ottakaa huomioon seuraavat ikärajat (koskee toisen asteen NY-yrityksiä):

”EM-finaalissa toisen asteen osallistujille alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja on 21 vuotta. Jos NY-yrityksessä on jäsen, joka on ala- tai yli-ikäinen, rajoittaa se mahdollisuutta päästä EM-kisoihin.”

Jos NY-yrityksenne haluaa kilpailla pääsystä EM-finaaliin, ei kyseinen henkilö voi osallistua yrityksenne toimintaan finaalissa. Hän ei voi esittäytyä tapahtumassa NY-yrityksenne edustajana.”

Jäsenmäärä

Uskalla Yrittää -finaalissa osallistujamäärä per yritys on rajoitettu kahdeksaan ja sama pätee myös tähän semifinaaliin. Euroopan mestaruuskisoissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen per NY-yritys. 

Palkinnot

Parhaat NY-yritykset (6 kpl) pääsevät kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 18.–19.4.2018. Semifinaalin palkintokategoriat ovat seuraavat:

 • Paras NY-yritys (perusaste)
 • Paras NY-yritys (lukio)
 • Paras NY-yritys (ammatillinen koulutus)
 • Paras tuote (kaikille yhteinen kategoria)
 • Paras palvelu (kaikille yhteinen kategoria)
 • Paras messupiste (kaikille yhteinen kategoria)

Kriteeristöön voit tutusta täällä (PDF).

Peruutukset

Jos ette pääsekään messuille, ilmoitattehan siitä uskallayrittaa@nuoriyrittajyys.fi mahdollisimman pian.

 

Opettaja, verkostoidu yrittäjyyden äärellä!

Ennen semifinaalin alkua järjestämme opettajille, koulutuksenjärjestäjien ja yrityselämän yhteisen maksuttoman verkostoitumisfoorumin Original Sokos Hotel Arinan kokoustiloissa.

Aika: perjantai 8.12.2017 kello 10:00 – 12:00
Paikka: Original Sokos Hotel Arina, 4. krs
(käynti mahdollista myös Kauppakeskus Valkean kautta)

Ohjelma

9:45 – 10:15 Verkostoitumista kahvin äärellä
10:15 – 10:20 Tilaisuuden avaus
10:20 – 11:00 KEYNOTE: Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry
11:00 – 11:40 KEYNOTE: Uskalla Yrittää! Sampo Kaulanen, yrittäjä, vuoden puhuja 2015 -ehdokas
11:40 – 12:00 Yrittäjyyttä tekemällä oppien NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa – johdatus Uskalla Yrittää -semifinaaliin
12:00 – 13:00 Lounas (omakustanne)
13:00 – 17:00 Uskalla Yrittää -semifinaali Kauppakeskus Valkean kerroksissa

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan foorumiin alla olevalla lomakkeella.

Ilmoittautuminen on päättynyt.