skip to Main Content

Uskalla Yrittää 2019 @ Helsingfors 8.-9.5.

Aftermovie 2018

Sociala medier

Ung Företagsamhet rf

Ung Företagsamhet rf (Nuori Yrittäjyys ry) är en ideell förening. Vi stöder entreprenörskapsutbildning där vårt mål är att få ungdomar att identifiera och utnyttja sina förmågor. Våra program är baserade på lärande genom att göra mentalitet.

» Läs mera om förening: nuoriyrittajyys.fi

UF Ett år som företagare

I UF Ett år som företagare -programmet bildar eleverna en realtidsselskap. Genom att utmana eleverna att lösa ett problem i deras samhälle genom ett affärsföretag släpper företagsprogrammet sin entreprenörsanda. Studenterna upplever att man driver eget företag (för ett läsår), de upptäcker förstklart hur ett företag fungerar och får insikt i hur deras talanger kan användas för att starta ett företag.

Syftet med UF-programmet är att göra det möjligt för eleverna att bilda sitt eget verkliga företag och upptäcka först hand hur ett företag fungerar. De väljer en styrelse bland sina kamrater, ökar aktiekapitalet och marknadsför och finansierar en produkt eller tjänst av eget val.

Programmet ingår i utbildningsinstitutionens undervisning och praktiska verksamhet.

» Läs mer om programmet i Finland på nyvuosiyrittajana.fi.

UF Start Up

UF Start Up -program ger högskolestuderande möjlighet att uppleva att driva sitt eget företag, vilket ger dem insikter på hur deras talanger kan användas för att starta ett företag. Studenter utvecklar också attityder och färdigheter som är nödvändiga för personlig framgång och anställbarhet, även för att förstå företagets inre verksamhet. De får en viktig förståelse för egenföretagande, skapande av företag, riskupptagning och hantering av motgång, allt med stöd av erfarna affärsfrivilliga.

Programmet körs för närvarande i 20 länder i hela Europa.

» Läs mer om programmet i Finland på nystartup.fi.

Back To Top