skip to Main Content

Våga vara företagsam är ungas egen företagandefestival 

På grund av det rådande coronaläget ordnas festivalturnén virtuellt. 

Våga vara företagsam 2022 -festivalen innehåller:

  • Nio regionala och virtuella evenemang i hela Finland.
  • Inspirationstal, livegäster och entreprenörsintervjuer samt förstås virtuella mässan där alla UF-företagare kan komma och presentera, marknadsföra, sälja sina produkter / tjänster och visa sina expertis.
  • Semifinal sektion genom vilken provinsrepresentanter kommer att väljas ut till Våga vara företagsam 2022 -finalen.

Provinsiella program kan hittas i huvudmenyn per region.

Festivalen kulminerar till Våga vara företagsam -finalen i Helsingfors den 27.–28.4 2022.

Delta i den gratis Våga vara företagsam 2022 –festivalen och bli inspirerad av framtidens skapare!

Samarbetspartner i festivalen
Kaari-semi-2020-Uskalla Yrittää
Uskalla Yrittää - Kaari-semi-NY 2020
Uskalla Yrittää - Kaari-semi-NY
Uskalla Yrittää - Kaari-semi-2020 NY
Våga vara företagsam -finalens vinnare Belle Maison

Vad är Våga vara företagsam -festival? 

Våga vara företagsam -festival är ungas egen företagarfestival. Festivalen inkluderar inspirationstal, live gäster, semifinal tävlingen och förstås mässan där alla UF-företagare kan komma och presentera, marknadsföra, sälja sina produkter / tjänster och visa sina expertis. För lärarna finns eget program och nätverkande i OpeCafé. I 2022 ordnas festivalen virtuellt.

I samband med festivalturnén som startar i februari ordnas Finlands mest betydande tävling i företagande (semifinal) för de unga som är med i Ett år som företagare-program och har grundad ett UF företag. De UF-företagare som vill sträva på att nå en finalplats till Våga vara företagsam 2022 finalen anmälar sin UF-företag i samband med anmälningsformuläret.

Av totalt nio regionala semifinaltävlingar som kommer att hållas virtuellt över hela Finland, kommer de bästa UF-företagen i provinsen att väljas ut att tävla i Våga vara företagsam -finalen i Helsingfors den 27.–28. april 2022. En jury bestående av personer som är verksamma inom näringslivet kommer att utse det vinnande företaget att representera Finland sommaren 2022 i Europas största företagartävling.

Evenemangen är kostnadsfria. Välkomna att bli inspirerade och att heja på ungdomarna!

Cristina Pyykkönen, Kätevä Koivu NY 2016-2017

Jag hittade den röda tråden i mitt liv tack vare UF-året. Jag blev övertygad om att jag verkligen är bra på att uppträda, att hjälpa människor och att forma framtiden. I semifinalen lärde jag mig att sälja, att representera företaget, att ta emot feedback och att nätverka.

Cristina Pyykkönen, Kätevä Koivu NY 2016-2017

Valtteri Salmijärvi, Rebike JKL NY, 2019-2020_

Våga vara företagsam -semifinalen är en lysande möjlighet att nätverka med andra UF-företagare och samtidigt som affärsidén klarnar då man förbereder sig för tävlingen. I sin helhet ett fantastiskt fint evenemang! 

Valtteri Salmijärvi, Rebike JKL NY 2019-2020

Anni Hytti, lukuvuosi 2016-2017, The Ice Cream Company NY_

Semifinalen var en lärorik erfarenhet: Att presentera produkten, att marknadsföra och träffa människor! Vi fick verkligen prova på vad vårt företag klarar av och vi fick många goda tips. Det var fint att se andras företag och att se hur människor trivdes och var intresserade. 

Anni Hytti, The Ice Cream Company NY 2016-2017

Veikka Kukko, Jalo NY 2019-2020_

Det var fantastiskt att få se hur fina saker andra ungdomar hade åstadkommit, och då man presenterar sitt eget företag får man vara stolt över det man själv åstadkommit. Stämningen var otroligt fin! 

Veikka Kukko, Jalo NY 2019-2020

Marjut Helvelahti Nuori Yrittäjyys opettaja

Mina erfarenheter som lärare i programmet Ett år som företagare är glada och varma. Jag är alltid stolt och ibland även överraskad över elevernas mod, entusiasm och utveckling inom företagsamhet. Både som UF-företagare och som människor.

Marjut Helvelahti, Ett år som företagare -lärare och Årets lärare 2019

Ropponen Oskari Nuori Yrittäjyys opettaja_

Det är framförallt fråga om att möjliggöra, inte att göra saker för ungdomarna. Det är fantastiskt att se när de unga själva märker resultatet av deras arbete och värdet i det. 

Oskari Ropponen, Ett år som företagare -lärare och Årets lärare 2019

Du där – ”framtidsbyggaren” – vill du lära dig företagande och arbetslivsfärdigheter genom att göra praktiska saker?

Ung Företagsamhet rf:s program utförs i skolan och genom dem kan du i praktiken testa dina idéer, lära dig vad allt företagande innebär och skapa nätverk som för dig in i framtidens arbetsliv. 

Du lärare, som gör barnens och ungdomarnas framgångsupplevelser möjliga – vill du ha verktyg för att undervisa i företagande och arbetslivsfärdigheter? 

Vi hjälper utbildningsanordnare att förverkliga undervisning i företagande, arbetslivsfärdigheter och ekonomikunskap genom våra studieprogram. Vi erbjuder dig verktyg i enlighet med läroplanens målsättningar så att du kan undervisa i dessa viktiga kompetensområden. 

#uskallayrittää #vågavaraföretagsam

Se och bli inspirerad av årets 2021 virtual finalen!
Back To Top