skip to Main Content

Våga vara företagsam -finalen i Helsingfors 18.-19.4.2018

Ung Företagsamhet rf (UF) arrangerar Våga vara företagsam -finalen (Uskalla Yrittää), där 220 unga och deras 81 företag står i rampljuset. Finalen samlar de mest företagsamma ungdomarna i Finland till ett evenemang den 18 till 19 april 2018 i Helsingfors.

De unga 15–25-åringar som deltar i finalen har under läsåret drivit övningsföretag med riktiga pengar i programmen UF Ett år som företagare och UF Start Up, som ingår i deras studier.

Finalen är det finska mästerskapet inom programmen. Vinnarna inom andra -och högskolstadiet representerar Finland i det europeiska mästerskapet sommaren 2018.

Från regionala semifinaler till den nationella finalen

De företag som deltar i finalen har via regionala semifinalerfinaler valts att representera sin region och sin skola i den nationella finalen. Semifinaler ordnas kring Finland! Bekanta dig med semifinalkalendern och lär dig känna företagarna från din egen region redan före finalen!

Finlands bästa företag bestäms av en jury som består av affärslivets proffs och som under två dagar forskar företagens verksamhet på mässan och företagspresentationen.

Finalmässan i Kamppi köpcentrum

Finalisterna erövrar Kamppi Köpcentrum på onsdagen den 18 april 2018. Välkomna till köpcentret för att bekanta er med framtidens aktörer i Finland och samtidigt göra fantastiska fynd!

Under evenemanget i Kampen presenterar de unga sin företagsverksamhet och säljer sina produkter och tjänster. Vi erbjuder en möjlighet att träffa de främsta och driftigaste unga 15‒25-åringarna i landskapen och att på paradplats lyssna på deras idéer och tankar.

Delta och följ evenemanget också i sociala medier!

#UskallaYrittää
#NYVuosiYrittäjänä
#NYStartUp
@NuoriYrittajyys | Till Facebook-evenemanget kommer du här

Vilka affärsidéer har varit lyckade i Våga vara företagsam-finalen?

Bästa UF-företag på grundskolstadiet 2017: Jeten’s Paw NY

Företaget tillverkar hållbara, välgjorda, praktiska, bekväma och estetiska paracord-hundhalsband, och survival bracelets och nyckelband för människor. Utöver hundhalsbanden säljer företagen också andra till hundar riktade saker, vilka är gjorda av återanvända gamla kläder.

Produkten är menad för människor, som äger en hund eller som kommer ofta i kontakt med hundar.

Bästa UF-företag på andra stadiet 2017: Kätevä Koivu NY

Praktiska, inhemska design-produkter till dukning eller dekoration, till vardag och fest. Lätt att ta med sig och ännu lättare att förvara!

Bästa UF-företag på grundskolstadiet 2016: kht Liefde NY

kht Liefde NY säljer handtillverkade, unika käpphästar. Hästar kan man också få som beställda arbeten och då får kunden påverka hästens utseende. Hästarna sys helt och hållet för hand, manen fästas en tråd åt gången och ögonen och näsborrarna smältlimmas hållbart. Varje häst är helt unik och tillverkad med kärlek. Hästarna är också helt riskfria för även små barn.

Bästa UF-företag på andra stadiet 2016: I’m Blue NY

I’m Blue NY producerar friskt och kolsyrat blåbärsläsk gjort av finska blåbär; blåbärssmaken har uppfriskats med lime. Den vackert färgade drycken säljs i 0,33 liters glasflaskor.

Vår bubblande blåbarsläsk är unikt och en motsvarande produkt finns det inte ännu på marknaden. Finska blåbårsläsken påminner om underbara minnen från slutet av sommaren och solskenet av kommande somrar.

Bästa UF-företag på grundskolstadiet 2015: Outside Movies NY

Företagets affärsidé är en utomhusbio. Under evenemanget kan kunderna titta på en film i sina bilar eller mopedbilar och ljudet fortplantas via radio. Evenemanget arrangerades på Seinäjoki arenans parkeringsplats och scenen var en jättelik screen på 14 kvadratmeter.

Bästa UF-företag på andra stadiet 2015: Dimeno NY

Dimeno NY erbjuder omfattande service som hänför sig till säkerhetsbranschen: räddnings- och säkerhetsplaner, första hjälpen- och primärsläckningsutbildning, säkerhetskartläggning, presentationer av säkerhetsbranschen och garderobstjänster.

Bästa UF-företag på grundskolstadiet 2014: E.T.

Företagets affärsidé är att sälja lyktor och tändare gjorda av återvinningsmaterial. Företaget tog hem segern tack vare sina personliga produkter, där inredningselement kombineras med återvinning och ändamålsenlighet. Juryn värdesatte också teamets klara rollindelning, positiva attityd, förmåga att uppträda och potential att fortsätta som ett riktigt företag.

Bästa UF-företag på andra stadiet 2014: Pönttöpäät NY

Företagets affärsidé är att sälja självgjorda fågelholkar. Juryn imponerades av hur företaget utgående från sin idé skapade ett fungerande företag och en berättelse som gör produkten till något mer än ett föremål. Juryn värdesatte också att varje gruppmedlem är en stark länk i teamet.

Ung Företagsamhet rf

Ung Företagsamhet rf (UF) är en förening som inte eftersträvar vinst. Vi erbjuder företagsamhetsfostran, där vårt syfte är att få unga att lära känna och utnyttja sina egna styrkor – inlärning genom egen verksamhet.

Vi erbjuder program som stöder 7-25-åriga ungdomars entreprenörskap, arbetslivsfärdigheter och kontroll över egen ekonomi och som genomförs i skolor som en del av undervisningen.

Föreningens finansiering bildas för det mesta av stödet från stiftelser och företag.

Back To Top