skip to Main Content

Våga vara företagsam 2020

Ung Företagsamhet rf (UF) arrangerar Våga vara företagsam -finalen (Uskalla Yrittää), där 220 unga och deras 80 företag står i rampljuset. Finalen samlar de mest företagsamma ungdomarna i Finland till ett evenemang den 22 till 23 april 2020 i Helsingfors.

Studerande som deltar i finalen har under läsåret drivit övningsföretag med riktiga pengar i programmen UF Ett år som företagare och UF Start Up, som ingår i deras studier.

Vinnarna inom grundskola/andra stadiet och högskolor representerar Finland i det europeiska mästerskapet sommaren 2020.

Från regionala semifinaler till den nationella finalen

De företag som deltar i finalen har via regionala semifinaler valts att representera sin region och sin skola i den nationella finalen.

Semifinaler ordnas kring Finland! Bekanta dig med semifinalkalendern och lär dig känna företagarna från din egen region redan före finalen!

Finlands bästa företag bestäms av en jury som består av proffs från näringslivet, som under två dagar observerar och utforskar företagens verksamhet både på mässan och under företagspresentationen.

Finalens öppna evenemang

ONS 22.4.2020 KLO 11:00 – 14:00
Företagspresentationer @ Finnkino Tennispalatsi

(Salomonkatu 15,  00100 Helsinki)
Finalens första delen är företagspresentationerna. Varje UF-företag har 4 minuter att berätta om sin egen verksamhet. Presentationerna hålls på Finnkino Tennispalatsi.

Om du vill komma med en större grupp till presentationerna, skicka oss e-post till uskallayrittaa(at)nuoriyrittajyys.fi, så fixar vi det!

ONS 22.4.2020 KLO 15:00 – 18:00
Mässan @ Kauppakeskus Kamppi

(Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki)
En av höjdpunkterna i finalen är mässan i Kamppi. På mässan presenterar och säljer finalister sina produkter och tjänster. Mässan erbjuder ett utmärkt tillfälle att lära känna ungdomarnas idéer runt Finland.

Under mässan kommer finalisterna till Kamppis scen på bottenvåningen för att klara sina egna affärsidéer i 30 sekunder – så det faktiska talet om en försäljningssamtal!

Aftermovie 2019

Back To Top