skip to Main Content

Uskalla Yrittää 2019

Ung Företagsamhet rf (UF) arrangerar Våga vara företagsam -finalen (Uskalla Yrittää), där 220 unga och deras 85 företag står i rampljuset. Finalen samlar de mest företagsamma ungdomarna i Finland till ett evenemang den 8 till 9 maj 2019 i Helsingfors.

Studerande som deltar i finalen har under läsåret drivit övningsföretag med riktiga pengar i programmen UF Ett år som företagare och UF Start Up, som ingår i deras studier.

Vinnarna inom andra -och högskolstadiet representerar Finland i det europeiska mästerskapet sommaren 2019.

Från regionala semifinaler till den nationella finalen

De företag som deltar i finalen har via regionala semifinaler valts att representera sin region och sin skola i den nationella finalen.

Semifinaler ordnas kring Finland! Bekanta dig med semifinalkalendern och lär dig känna företagarna från din egen region redan före finalen!

Finlands bästa företag bestäms av en jury som består av affärslivets proffs och som under två dagar forskar företagens verksamhet på mässan och företagspresentationen.

Finalens öppna evenemang

ONS 8.5.2019 KLO 12:00 – 14:30
Företagspresentationer @ Original Sokos Hotel Presidentti

(Eteläinen Rautatiekatu 4 & Urho Kekkosen katu 1,  00100 Helsinki)
Finalens första delen är företagspresentationerna. Varje UF-företag har 4 minuter att berätta om sin egen verksamhet. Presentationer kommer att höras hos Original Sokos Hotel Presidentti.

Om du vill komma med en större grupp till presentationer, skicka oss e-posten till uskallayrittaa (at) nuoriyrittajyys.fi, så fixa din ankomst.

ONS 8.5.2019 KLO 15:30 – 19:00
Mässan @ Kauppakeskus Kamppi

(Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki)
En av höjdpunkterna i finalen är mässan i Kamppi. På mässan presenterar och säljer finalister sina produkter och tjänster. Mässan erbjuder ett utmärkt tillfälle att lära känna ungdomarnas idéer runt Finland.

Under mässan kommer finalisterna till Kamppis scen på bottenvåningen för att klara sina egna affärsidéer i 30 sekunder – så det faktiska talet om en försäljningssamtal!

Aftermovie 2018

Back To Top