skip to Main Content

Välkommen att följa Våga vara företagsam -finalen 2021

Finlands mest betydande tävling i företagande Våga vara företagsam -finalen 2021 ordnas som ett virtuellt evenemang 21-22.4.2021. Under våren har 400 UF-företag och 1000 UF-företagare deltagit i regionala semifinaler runtom i Finland. I finalen tävlar UF-företagen om FM-titeln och om platser i EM-tävlingen.

I Våga vara företagsam -finalen väljs Finlands bästa UF-företag. Huvudpriserna är JA Company of the Year, och JA Enterprise of the Year JA Company of the Year delas ut till bästa UF-företag i grundskolan eller i andra stadiet. Vinnaren går vidare till EM-tävlingarna som arrangeras i Litauen.  JA Enterprise of the Year delas ut till bästa UF-företag inom högskolor och vinnaren tävlar också i EM-tävlingarna i Litauen.

FM-vinnarna och signature-prisernas mottagare väljs av en jury som består av näringslivets proffs. Juryn bekantar sig med UF-företagens verksamhet via företagens pitch decks och intervjuer.

Du hittarfinalisterna här! 

ONSDAG 21.4.

8.30–10.00 Lärarseminarium

  • Keynote-talare Pia Polsa: Ansvarsfull affärsverksamhet – finns det?
  • Paneldiskussion en fortsätter kring ämnet ansvar
  • Som avslutning på seminariet belönas ”Årets UF-lärare” och skolor samt Årets Miniföretagarna -lärare, -fadder och -kommun

10.00–11.00 Öppning av finalen

  • Välkomna till finalen! 
  • Online-tävlingarnas vinnare belönas
  • Keynote-talaer Perttu Pölönen 
  • Finalens program 

14.30–15.30 Virtuell mässa

  • UF-företagens virtuella mässmontrar finns på Howspace-plattformen, där de presenterar sina affärsidéer. Genom att logga in kan du besöka UF-företagens montrar.

TORSDAG 22.4.

14.00–16.00 Prisutdelning

  • Under prisutdelningsgalan belönas Finlands bästa UF-företag och vinnarna i alla tävlingskategorier

Den virtuella Våga Vara Företagsam -finalen ordnas som en del av skolornas undervisning. Deltagande elever och lärare följer de restriktioner och rekommendationer som råder inom deras respektive områden. De i riskgrupp följer även de samma instruktioner som vid deltagande i normal undervisning. Ung Företagsamhet rf ansvar inte för följder orsakade av underlåtande att följa regionala restriktioner och rekommendationer.

Under skapandet av evenemangets direktsända program följs THLs (Institutet för hälsa och välfärd) och regeringens riktlinjer (säkerhetsavstånd och användning av mask)

Ung Företagsamhet rf är den ledande organisationen inom finländsk företagsamhetsfostran. Genom vår verksamhet hjälper vi barn och unga att lära om företagande, arbetsliv och ekonomi.
nuoriyrittajyys.fi/sv

Miniföretagarna är ett kostnadsfritt program för företagsamhetsfostran för årskurserna 4-6. I programmet bekantar sig barnen med företagande, utvecklar olika kompetenser och grundar ett eget miniföretag i grupper.

pikkuyrittajat.fi/sv

Ett år som företagare -programmet är ett kostnadsfritt verktyg för att lära sig och för att undervisa i företagande. Programmet ger elever/studerande möjlighet att öva företagande i praktiken, samtidigt som de utvecklar sin egen företagsamma attityd och sina kompetenser. Programmet kan användas i grundskolan, vid andra stadiets läroanstalter eller vid högskolor.

Våga vara företagsam är FM-tävling i företagande för UF-företag som grundats inom ramen för Ett år som företagare –studieprogrammet 

vuosiyrittajana.fi/sv

Våga vara företagsam -evenemangets partners

Vi är samarbetspartner till och brobryggare mellan utbildningsanordnare, beslutsfattare, näringslivet och ungdomarna.

Välkommen med! »

Back To Top