skip to Main Content

Våga vara företagsam semifinalen är ungas egen entreprenör festival 2022! Den 9.2 startar vi turnén Våga vara företagsamhet som inkluderar 11 evenemang i hela Finland.

Som vanligt innehåller varje regionala Våga vara företagsam -festival semifinal delen. Genom de regionala festivalen kommer det väljas ut UF representanterna till vårens finalen. Festivalerna inkluderar ett inspirerande scental, en pitching -tävling, expertkliniker och naturligtvis en mässa för alla NY -företagare där de kan presentera sina produkter, tjänster och expertis. De NY-företagarna som vill sikta på en finalplats kommer att registrera sig genom en separat registrering formulär. Semifinalprogram kommer att specificeras senare.

Bli inspirerad av framtidens skapare och kom på plats för att besöka och uppmuntra unga entreprenörer till den gratis Våga vara företagsam 2022 regional semifinaler för alla!

Turnéschema för februari

9.2. Kymmenedalen / Kotka
14.2. Österbotten / Vasa
16.2. Norra Karelen och Norra Savolax / Joensuu
18.2. Egentliga Tavastland / Tavastehus
21.2. Birkaland / Tammerfors
24.2. Norra Österbotten och Lappland / Uleåborg

Turnéschema för mars

9.3. Satakunta och Egentliga Finland / Björneborg
11.3. Södra Österbotten / Seinäjoki
15.3. Mellersta Österbotten / Jyväskylä
24.3. Nyland och Huvudstadsregionen / Helsingfors

27.-28.4. Finalen / Helsingfors

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i turnéplanen.

Kaari-semi-2020-Uskalla Yrittää
Uskalla Yrittää - Kaari-semi-NY 2020
Uskalla Yrittää - Kaari-semi-NY
Uskalla Yrittää - Kaari-semi-2020 NY
Våga vara företagsam -finalens vinnare Belle Maison

Vad är Våga vara företagsam -semifinalen? 

Våga vara företagsam -semifinalen är Finlands mest betydande tävling i företagande för de unga som är med i Ett år som företagare-program. Det består av tio regionala semifinaler som arrangeras på olika håll i Finland. Tävlingen kulminerar i finalen som ordnas i Helsingfors 27-28.4.2022. Vinnarteamet representerar Finland under sommaren 2022 i European Company of the Year -tävlingen.

I samband med de semifinalerna som startar i februari ordnas en mässa där NY-företagare kan presentera, marknadsföra och sälja sina produkter / tjänster. Förutom inspirationstal och expertkliniker kommer unga att kunna öva sina säljkunskaper i en pitching tävling. För lärarna finns eget program och nätverkande i OpeCafé. 

Evenemangen är kostnadsfria. Välkomna att bli inspirerade och att heja på ungdomarna!

Cristina Pyykkönen, Kätevä Koivu NY 2016-2017

Jag hittade den röda tråden i mitt liv tack vare UF-året. Jag blev övertygad om att jag verkligen är bra på att uppträda, att hjälpa människor och att forma framtiden. I semifinalen lärde jag mig att sälja, att representera företaget, att ta emot feedback och att nätverka.

Cristina Pyykkönen, Kätevä Koivu NY 2016-2017

Valtteri Salmijärvi, Rebike JKL NY, 2019-2020_

Våga vara företagsam -semifinalen är en lysande möjlighet att nätverka med andra UF-företagare och samtidigt som affärsidén klarnar då man förbereder sig för tävlingen. I sin helhet ett fantastiskt fint evenemang! 

Valtteri Salmijärvi, Rebike JKL NY 2019-2020

Anni Hytti, lukuvuosi 2016-2017, The Ice Cream Company NY_

Semifinalen var en lärorik erfarenhet: Att presentera produkten, att marknadsföra och träffa människor! Vi fick verkligen prova på vad vårt företag klarar av och vi fick många goda tips. Det var fint att se andras företag och att se hur människor trivdes och var intresserade. 

Anni Hytti, The Ice Cream Company NY 2016-2017

Veikka Kukko, Jalo NY 2019-2020_

Det var fantastiskt att få se hur fina saker andra ungdomar hade åstadkommit, och då man presenterar sitt eget företag får man vara stolt över det man själv åstadkommit. Stämningen var otroligt fin! 

Veikka Kukko, Jalo NY 2019-2020

Marjut Helvelahti Nuori Yrittäjyys opettaja

Mina erfarenheter som lärare i programmet Ett år som företagare är glada och varma. Jag är alltid stolt och ibland även överraskad över elevernas mod, entusiasm och utveckling inom företagsamhet. Både som UF-företagare och som människor.

Marjut Helvelahti, Ett år som företagare -lärare och Årets lärare 2019

Ropponen Oskari Nuori Yrittäjyys opettaja_

Det är framförallt fråga om att möjliggöra, inte att göra saker för ungdomarna. Det är fantastiskt att se när de unga själva märker resultatet av deras arbete och värdet i det. 

Oskari Ropponen, Ett år som företagare -lärare och Årets lärare 2019

Du där – ”framtidsbyggaren” – vill du lära dig företagande och arbetslivsfärdigheter genom att göra praktiska saker?

Ung Företagsamhet rf:s program utförs i skolan och genom dem kan du i praktiken testa dina idéer, lära dig vad allt företagande innebär och skapa nätverk som för dig in i framtidens arbetsliv. 

Du lärare, som gör barnens och ungdomarnas framgångsupplevelser möjliga – vill du ha verktyg för att undervisa i företagande och arbetslivsfärdigheter? 

Vi hjälper utbildningsanordnare att förverkliga undervisning i företagande, arbetslivsfärdigheter och ekonomikunskap genom våra studieprogram. Vi erbjuder dig verktyg i enlighet med läroplanens målsättningar så att du kan undervisa i dessa viktiga kompetensområden. 

#uskallayrittää

Back To Top