skip to Main Content

Vinnarna av Våga vara företagsam -finalen

Bekanta dig med vinnarna av Våga vara företagsam -finalen. Den här sidan visar de bästa UF-företagen i Finland.

2022

Company of the Year

Gente UF

Gente UF, Jakobstads gymnasium, Jakobstad

Gente UF designar och tillverkar fackindelningar till tygväskor. Fackindelningarna är tillverkade av återvunnet material vilket gör dem alla unika.

 

Enterprise of the Year

Troa NY

Troa NY, Haaga-Helia, Helsingfors

Troa NY:s företagsidén är att minska matsvinnet med att utnyttja digitala lösningar. Med hjälp av en mobilapp kan kunden hitta information om var man hittar matprodukter vars bäst före datum håller på att gå ut. troa.fi

2021

Company of the Year

DiscRelease

DiscRelease, Jyväskylä Mankola

DiscRelease NY är ett NY -företag som säljer och köper begagnade frisbeegolfskivor. Produkterna säljs i en webbutik där du enkelt kan hitta ett brett urval av skivor för både nybörjare och erfarna kastare. Att köpa begagnade skivor stöder också hållbar utveckling och cirkulär ekonomi och sparar pengar.

Enterprise of the Year

Get Lost Adventures

Get Lost Adventures, HUMAK Helsingfors

Get Lost Adventure erbjuder tjänster både i Helsingfors och Ylläs. Tjänster ingår bikepackings workshops, Skin-based skidäventyr och utomhusklättring.
getlostadventures.co

2020

Company of the Year

Jalo

Jalo, Ylöjärvi gymnasium

Jalo gör unika rosetter av återvunnet och överflödigt material. Produkterna tillverkas ekologiskt och socialt ansvarsfullt för hand. Tillverkningen av rosetter sysselsätter långtidsarbetslösa sömmerskor i Ylöjärvi-området. jalorusetit.fi

Enterprise of the Year

A.I.M Tracking

A.I.M Tracking, Åbo universitet och yrkeshögskolan

A.I.M Tracking utvecklar en tjänst som syftar till att spåra platsdata för batteridrivna verktyg i realtid. Lösningen förbättrar arbetseffektiviteten i byggbranschen och minimerar verktygsförlust samt stöld. Applikationen är i princip gratis, enkel och kraftfull för kunden. Dessutom kan kunden förvärva verktygsspecifik säkerhet i samarbete med ett säkerhetsföretag som en tilläggstjänst, vilket möjliggör användning av säkerhetstjänsten även för mindre företag.

2019

Grundskola

Avot

Avot, Nummi grundskola Tavastehus

Avot kommer från Birkland, Nummis grundskola i Tavastehus. Företaget erbjuder tjänst där de packar människornas inköp och hjälper till att bära tunga väskor till bil. Tjänsten är helt gratis för människor. Avot tecknar avtal med kundföretaget som betalar ersättning till avot.fi.

Andra stadiet

Belle Maison

Belle Maison, Uleobårg regionens yrkesskola

Belle Maison kommer från Uleåborgsregionens yrkeshögskola. Företaget tillverkar interiörprodukter av betong och trä. Några av de material som de använder är överskottsvaror från byggarbetsplatser. I sina produkter ägnar de särskild uppmärksamhet åt det visuella utseendet och funktionen i vardagen.

Högskola

Cuitu

Cuitu, Åbo universitet

Cuitu kommer från Åbo universitet. Företaget vill skapa en omväg från den självdestruktiva textilindustrin till mer medvetet konsumtion. De erbjuder kunderna avancerade designprodukter som är tillverkade av nya hållbara materialinnovationer. wearecuitu.com

2018

Grundskola

Böördigolf

Böördigolf, Harjavallan keskustan koulu

Böördigolf kommer från Satakunta, Harjavalta skolan. Företagets affärsidé är att sälja begagnade golfbollar via e-handel. Företaget, som inrättades under UF Ett år som företagare -program, fortsatte sin verksamhet och bolagets hemsida finns på https://boordigolf.com.

Andra stadiet

Bugman's Best

Bugman's Best, Etelä-Tapiola gymnasium

Bugman’s Best grundades på Etelä-Tapiola gymnasium, och det är ett företag som odlar syrsor och producerar snackbarer om de. Dessutom pratar företaget om insektsfodring i olika händelser. UF-företaget blev ett aktiebolag efter programmet och vann brons på Europeisk tävlingen i Serbien sommaren 2018. Läs mer på https://www.bugmansbest.com.

Högskola

Bulletin.ai

Bulletin.ai, Åbo Universitet

Bulletin.ai kommer från Åbo och företaget hjälper media att hämta de viktigaste nyheterna med hjälp av den artificiella intelligensen. Teamet deltog i NY Start Ups Europeiska tävlingen i sommaren 2018 och vann Accenture Award. Läs mer om företaget: https://bulletin.ai.

2017

Grundskola

Jeten's Paw

Jeten's Paw, HJ. Nortamon koulu

UF-företaget producerade slitstarka, välgjorda, praktiska, bekväma och utsökt behagliga hundar remsor, samt överlevnadsarmband och nyckelringar för människor. Förutom sålde UF-företaget även andra hundtillbehör och leksaker som gjordes med gamla kläder.

Andra stadiet

Kätevä Koivu

Kätevä Koivu, Kainuun ammattiopisto

Kätevä Koivu (nu Windy Birch) kommer från Kajaani och är ett företag som tillverkar inhemska designprodukter för inredning. Läs mer:facebook.com/windybirchfinland.

Högskola

Entis

Entis, Åbo universitet

Entis (ENTOMOPHAGY SOLUTIONS OY) är en insektpionjär och erbjuder sina kunder välsmakande och spännande produkter. För närvarande innehåller deras sortiment syrsachoklad och syrsasmoothie. Företaget fick också fröfinansiering på 200 000 euro i augusti 2018. Läs mer: https://www.entis.fi.

2016

Grundskola

kht Liefde

kht Liefde, Oulun normaalikoulu

UF-företaget producerade handgjorda, unika käpphästar och sålde dem online och vid evenemang. Under UF-året sålde företaget över 50 hästar. Entreprenör Lotta har fortsatt med käpphästar och Instagram finns påinstagram.com/hymyilevahevonen.

Andra stadiet

I'm Blue

I'm Blue, Etelä-Tapiola gymnasium

I’m Blue är ett företag grundat av fyra studerande i Etelä-Tapiola gymnasium och företaget tillverkar blåbärläsk. UF-bolaget blev ett aktiebolag efter programmet och nu är deras blåbärläsk finns på butikshyllor. Utforska dem och läs mer: http://imblue.fi.

Högskola

The Great Escape

The Great Escape, Kajaanin AMK

The Great Escape är en escape room från Kajaani som utvecklades av studenter på Kajaani Polytechnics NY Start Up kurs. Företagets struktur har förändrats genom åren, men escape room är fortfarande i Kajaani. Läs mer: http://www.thegreatescape.fi/.

2015

Grundskola

Outside Movies

Outside Movies, Seinäjoen yhteiskoulu

Företagets affärsidé är utomhus biograf. Vid evenemanget såg kunderna filmen i sina bilar eller i sina knallar, som lät genom radion. UF-företagsevenemanget hölls på Seinäjoki arenas parkeringsplats i april 2015 och besökare såg filmen på en 14 kvadratmeter skärm.

Andra stadiet

Dimeno Safety

Dimeno Safety, Sedu

Dimeno Safety grundades av tre energiska unga kvinnor. Dimeno erbjuder djupgående tjänster i samband med säkerhetssektorn: räddnings- och säkerhetsplaner, första hjälpen och inledande brandbekämpning, säkerhetsundersökningar, säkerhetsbranschpresentationer och sjukvårdstjänster.

Högskola

Activer

Activer, Åbo universitet

Aktivers gruppen utvecklade en nästa generation mobilapplikation som hjälper idrottsmän att hitta ett liknande mannen för lopp, tennis och andra idrottsarenor. Dess syfte var också att underlätta upptäckten och registreringen av sportevenemang.

2014

Grundskola

Earth Thinking

Earth Thinking, Högstadiet i Petalax

Företagets affärsidé var att sälja lyktor från återvunnet material.Juryn uppskattade också ett tydligt rollout-team, positiv attityd, prestanda och potential att fortsätta som riktigt företag.

Andra stadiet

Pönttöpäät

Pönttöpäät, Ressu gymnasium

Bolagets affärsidé är att sälja självgjorda fågelhus. Juryn försäkrade hur företaget skapade ett idébaserat företag. Juryn var också glad att varje medlem i laget är en stark länk i laget.

Högskola

Blokut

Blokut, Åbo universitet

Blokt utvecklade och underhållade en blogg på kaduilla.fi. Portalen var i drift fram till 2016.

Back To Top