skip to Main Content

Bekanta dig med vinnarna av Våga vara företagsam -finalen. Den här sidan visar de bästa UF-företagen i Finland.

2018

Grundskola

Böördigolf

Böördigolf, Harjavallan keskustan koulu

Böördigolf kommer från Satakunta, Harjavalta skolan. Företagets affärsidé är att sälja begagnade golfbollar via e-handel. Företaget, som inrättades under UF Ett år som företagare -program, fortsatte sin verksamhet och bolagets hemsida finns på https://boordigolf.com.

Andra stadiet

Bugman's Best

Bugman's Best, Etelä-Tapiola gymnasium

Bugman’s Best grundades på Etelä-Tapiola gymnasium, och det är ett företag som odlar syrsor och producerar snackbarer om de. Dessutom pratar företaget om insektsfodring i olika händelser. UF-företaget blev ett aktiebolag efter programmet och vann brons på Europeisk tävlingen i Serbien sommaren 2018. Läs mer på https://www.bugmansbest.com.

Högskola

Bulletin.ai

Bulletin.ai, Åbo Universitet

Bulletin.ai kommer från Åbo och företaget hjälper media att hämta de viktigaste nyheterna med hjälp av den artificiella intelligensen. Teamet deltog i NY Start Ups Europeiska tävlingen i sommaren 2018 och vann Accenture Award. Läs mer om företaget: https://bulletin.ai.

2017

Grundskola

Jeten's Paw

Jeten's Paw, HJ. Nortamon koulu

UF-företaget producerade slitstarka, välgjorda, praktiska, bekväma och utsökt behagliga hundar remsor, samt överlevnadsarmband och nyckelringar för människor. Förutom sålde UF-företaget även andra hundtillbehör och leksaker som gjordes med gamla kläder.

Andra stadiet

Kätevä Koivu

Kätevä Koivu, Kainuun ammattiopisto

Kätevä Koivu (nu Windy Birch) kommer från Kajaani och är ett företag som tillverkar inhemska designprodukter för inredning. Läs mer:facebook.com/windybirchfinland.

Högskola

Entis

Entis, Åbo universitet

Entis (ENTOMOPHAGY SOLUTIONS OY) är en insektpionjär och erbjuder sina kunder välsmakande och spännande produkter. För närvarande innehåller deras sortiment syrsachoklad och syrsasmoothie. Företaget fick också fröfinansiering på 200 000 euro i augusti 2018. Läs mer: https://www.entis.fi.

2016

Grundskola

kht Liefde

kht Liefde, Oulun normaalikoulu

UF-företaget producerade handgjorda, unika käpphästar och sålde dem online och vid evenemang. Under UF-året sålde företaget över 50 hästar. Entreprenör Lotta har fortsatt med käpphästar och Instagram finns påinstagram.com/hymyilevahevonen.

Andra stadiet

I'm Blue

I'm Blue, Etelä-Tapiola gymnasium

I’m Blue är ett företag grundat av fyra studerande i Etelä-Tapiola gymnasium och företaget tillverkar blåbärläsk. UF-bolaget blev ett aktiebolag efter programmet och nu är deras blåbärläsk finns på butikshyllor. Utforska dem och läs mer: http://imblue.fi.

Högskola

The Great Escape

The Great Escape, Kajaanin AMK

The Great Escape är en escape room från Kajaani som utvecklades av studenter på Kajaani Polytechnics NY Start Up kurs. Företagets struktur har förändrats genom åren, men escape room är fortfarande i Kajaani. Läs mer: http://www.thegreatescape.fi/.

2015

Grundskola

Outside Movies

Outside Movies, Seinäjoen yhteiskoulu

Företagets affärsidé är utomhus biograf. Vid evenemanget såg kunderna filmen i sina bilar eller i sina knallar, som lät genom radion. UF-företagsevenemanget hölls på Seinäjoki arenas parkeringsplats i april 2015 och besökare såg filmen på en 14 kvadratmeter skärm.

Andra stadiet

Dimeno Safety

Dimeno Safety, Sedu

Dimeno Safety grundades av tre energiska unga kvinnor. Dimeno erbjuder djupgående tjänster i samband med säkerhetssektorn: räddnings- och säkerhetsplaner, första hjälpen och inledande brandbekämpning, säkerhetsundersökningar, säkerhetsbranschpresentationer och sjukvårdstjänster.

Högskola

Activer

Activer, Åbo universitet

Aktivers gruppen utvecklade en nästa generation mobilapplikation som hjälper idrottsmän att hitta ett liknande mannen för lopp, tennis och andra idrottsarenor. Dess syfte var också att underlätta upptäckten och registreringen av sportevenemang.

2014

Grundskola

Earth Thinking

Earth Thinking, Högstadiet i Petalax

Företagets affärsidé var att sälja lyktor från återvunnet material.Juryn uppskattade också ett tydligt rollout-team, positiv attityd, prestanda och potential att fortsätta som riktigt företag.

Andra stadiet

Pönttöpäät

Pönttöpäät, Ressu gymnasium

Bolagets affärsidé är att sälja självgjorda fågelhus. Juryn försäkrade hur företaget skapade ett idébaserat företag. Juryn var också glad att varje medlem i laget är en stark länk i laget.

Högskola

Blokut

Blokut, Åbo universitet

Blokt utvecklade och underhållade en blogg på kaduilla.fi. Portalen var i drift fram till 2016.

Back To Top