skip to Main Content

Uskalla Yrittää -finaalin voittajat

Tutustu Uskalla Yrittää -finaalin aiempien vuosien voittajiin. Tälle sivulle on koottu Suomen parhaiksi valitut NY-yritykset.

2022

Company of the Year

Gente UF

Gente UF, Jakobstads gymnasium, Pietarsaari

Gente UF suunnittelee ja valmistaa lokerikkoja, joiden tarkoitus on tuoda järjestystä laukkuihin. Uniikit tuotteet valmistetaan kierrätysmateriaalista.

Enterprise of the Year

Troa NY

Troa NY, Haaga-Helia, Helsinki

Troa NY:n liikeidean tavoite on vähentää ruokahävikkiä digitaalisin keinoin. Mobiilisovelluksen avulla asiakas löytää lähikauppojen punalapputuotteet yhdestä paikasta. troa.fi/

2021

Company of the Year

DiscRelease

DiscRelease, Jyväskylän Mankolan yhtenäiskoulu

DiscRelease NY on käytettyjä frisbeegolf kiekkoja myyvä ja ostava NY-yritys. Tuotteita myydään verkkokaupassa, josta löytyy helposti laaja valikoima kiekkoja niin aloittelijoille, kuin kokeneillekin heittäjille. Ostamalla käytettyjä kiekkoja tukee myös kestävää kehitystä ja kiertotaloutta sekä säästää rahaa. discrelease.fi

Enterprise of the Year

Get Lost Adventures

Get Lost Adventures, HUMAK Helsinki

Get Lost Adventure JA toimii Helsingissä sekä Ylläksellä ja tarjoaa bikepacking-työpajoja, Skin-based hiihtoseikkailuja ja kiipeilyä ulkona.

 

getlostadventures.co

2020

Company of the Year

Jalo

Jalo, Ylöjärven lukio

Jalo valmistaa ainutlaatuisia rusetteja kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Tuotteet ovat ekologisesti ja yhteiskuntavastuullisesti käsityöllä valmistettuja. Rusettien valmistus työllistää pitkäaikaistyöttömiä ompelijoita Ylöjärven alueella. jalorusetit.fi

Enterprise of the Year

A.I.M Tracking

A.I.M Tracking, Turun yliopisto ja ammattikorkeakoulu

A.I.M Tracking kehittää palvelua, joka on suunnattu akkukäyttöisten työkalujen paikkatietojen reaaliaikaiseen seurantaan. Ratkaisu parantaa työn tehokkuutta rakennusalalla, ja minimoi työkalujen katoamista sekä varastamista. Sovellus on perustasoltaan ilmainen, yksinkertainen ja tehokas asiakkaalle. Lisäksi asiakas voi hankkia lisäpalveluna vartiointiliikkeen kanssa yhteistyössä toteutettavan työkalukohtaisen vartioinnin, mikä tekee vartiointipalvelun käytöstä mahdollista myös pienemmille yrityksille.

2019

Perusaste

Avot

Avot, Nummen yhtenäiskoulu, Hämeenlinna

Avot tulee Kanta-Hämeestä, Hämeenlinnasta. Yritys tarjoaa palvelua, jossa he pakkaavat kaupassa käyneiden ihmisten ostokset ja auttavat kantamaan raskaat kassit asiakkaan autolle. Palvelu on asiakkaille täysin ilmaista. Kauppa maksaa korvausta yritykselle, mihin sen ansaintalogiikka perustuu. Avot NY on suomalaista asiakaspalvelua parhaimillaan. Kaupassa käynti ei ole ikinä ollut vaivattomampaa. avotny.fi

Toinen aste

Belle Maison

Belle Maison, Oulun seudun ammattiopisto

Belle Maison tulee Oulun seudun ammattiopistosta. Yritys valmistaa sisustustuotteita betonista ja puusta. Osa heidän käyttämistä materiaaleista on rakennustyömaiden ylijäämätavaraa. He panostavat tuotteissaan erityisesti visuaalisen ilmeeseen sekä niiden toimimiseen arjessa.

Korkea-aste

Cuitu

Cuitu, Turun yliopisto

The company wants to create a detour from the self-destructive textile industry to more conscious consuming. They offer customers high-end design products that are made from new sustainable material innovations. wearecuitu.com

2018

Perusaste

Böördigolf

Böördigolf, Harjavallan keskustan koulu

Böördigolf tulee Satakunnasta, Harjavallan keskustan koulusta. Yrityksen liikeideana on myydä käytettyjä golfpalloja verkkokaupan kautta. NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman aikana perustettu yritys jatkanut toimintaansa ja yrityksen verkkosivut löytää osoitteesta https://boordigolf.com.

Toinen aste

Bugman's Best

Bugman's Best, Etelä-Tapiolan lukio

Bugman’s Best perustettiin espoolaisen Etelä-Tapiolan lukiossa ja yritys kasvattaa kotisirkkoja, joista se valmistaa välipalapatukoita. Tämä lisäksi yritys käy puhumassa hyönteisruoasta erilaisissa tapahtumissa. NY-yritys muuttui osakeyhtiöksi ohjelman jälkeen ja voitti pronssia NY-yritysten EM-kisoissa Serbiassa kesällä 2018.

Korkea-aste

Bulletin.ai

Bulletin.ai, Turun yliopisto

Bulletin.ai on lähtöisin Turusta ja yritys auttaa mediatahoja poimimaan tärkeimmät uutiset hyödyntäen tekoälyä. Tiimi osallistui NY Start Up -yritysten EM-kisoihin kesällä 2018 ja voitti siellä Accenturen nimikkopalkinnon.

2017

Perusaste

Jeten's Paw

Jeten's Paw, HJ. Nortamon koulu

NY-yritys valmisti kestäviä, hyvin valmistettuja, käytännöllisiä, mukavia ja ulkonäöllisesti miellyttäviä koirien paracord-pantoja sekä survival braceleteja ja avainnauhoja ihmisille. Pantojen lisäksi NY-yritys myi myös muita koirille suunnattuja tarvikkeita ja leluja, jotka on tehty käyttäen vanhoja vaatteita.

Toinen aste

Kätevä Koivu

Kätevä Koivu, Kainuun ammattiopisto

Kätevä Koivu (nykyisin Windy Birch) tulee Kajaanista ja yritys valmistaa kotimaisia design-tuotteita kattaukseen ja sisustukseen. Lue lisää: facebook.com/windybirchfinland.

Korkea-aste

Entis

Entis, Turun korkeakoulut

Entis (ENTOMOPHAGY SOLUTIONS OY) on hyönteisruoan edelläkävijä ja tarjoaa asiakkailleen maukkaita ja jännittäviä tuotteita. Tällä hetkellä heidän tuotevalikoimaan kuuluvat mm. sirkkasuklaa ja sirkkasmoothie. Yritys sai myös 200 000 euron siemenrahoituksen elokuussa 2018. Lue lisää: https://www.entis.fi/suomeksi.

2016

Perusaste

kht Liefde

kht Liefde, Oulun normaalikoulu

NY-yritys valmisti käsintehtyjä, uniikkeja keppihevosia ja myi niitä verkossa ja tapahtumissa. NY-vuoden aikana yritys myi yli 50 keppihevosta. Yrittäjä Lotta on jatkanut keppihevosten parissa ja aiheeseen liittyvä Instagram löytyy osoitteesta instagram.com/hymyilevahevonen.

Toinen aste

I'm Blue

I'm Blue, Etelä-Tapiolan lukio

I’m Blue on neljän Etelä-Tapiolan lukiolaisen perustama yritys, joka valmistaa mustikkalimonadia. NY-yritys muuttui osakeyhtiöksi ohjelman jälkeen ja nykyisin heidän mustikkalimua on saatavilla useiden kauppojen hyllyiltä. Tutustu heihin ja lue lisää: http://imblue.fi.

Korkea-aste

The Great Escape

The Great Escape, Kajaanin AMK

The Great Escape on kajaanilainen pakohuone, jonka kehittivät opiskelijat Kajaanin ammattikorkeakoulun NY Start Up -kurssilla. Yrityksen rakenne on muuttunut vuosien saatossa, mutta pakohuone on edelleen Kajaanissa. Lue lisää: http://www.thegreatescape.fi/.

2015

Perusaste

Outside Movies

Outside Movies, Seinäjoen yhteiskoulu

Yrityksen liikeideana on ulkoilmaelokuvateatteri. Tapahtumassa asiakkaat katsoivat elokuvaa autoissaan tai mopoautoissaan, joihin ääni tuli radion kautta. NY-yrityksen tapahtuma järjestettiin Seinäjoki Areenan parkkipaikalla huhtikuussa 2015 ja kävijät pääsivät katsomaan elokuvaa 14 neliön screeniltä.

Toinen aste

Dimeno Safety

Dimeno Safety, Sedu

Dimeno Safety oli kolmen energisen nuoren naisen perustama yritys. Dimeno tarjoaa perusteelliset palvelut turvallisuusalan toimintaan liittyen: pelastus- ja turvallisuussuunnitelmat, ensiapu- ja alkusammutuskoulutukset, turvallisuuskartoitukset, turvallisuusalan esittelyt sekä narikkapalvelut.

Korkea-aste

Activer

Activer, Turun korkeakoulut

Activerin tiimi kehitti seuraavan sukupolven mobiilisovellusta, joka auttaa urheilijoita löytämään samanhenkistä seuraa niin lenkkipolulle, tenniskentälle kuin muillekin urheiluareenoille. Sen tarkoituksena oli myös helpottaa urheilutapahtumien löytämistä ja niihin ilmoittautumista.

2014

Perusaste

Earth Thinking

Earth Thinking, Högstadiet i Petalax

Yrityksen liikeideana oli myydä kierrätysmateriaalista tehtyjä lyhtyjä ja sytykkeitä. Voitto heltisi persoonallisilla tuotteilla, joissa sisustuselementti yhdistyi kierrätykseen ja käytännöllisyyteen. Tuomaristo arvosti myös selkeästi roolitettua tiimiä, positiivista asennetta, esiintymistaitoa ja potentiaalia jatkaa oikeana yrityksenä.

Toinen aste

Pönttöpäät

Pönttöpäät, Ressun lukio

Yrityksen liikeideana on myydä itse tehtyjä linnunpönttöjä. Tuomariston vakuutti tapa, jolla yritys loi ideasta toimivan yrityksen ja rakensi sille tarinan, jolla tuotteesta tehdään enemmän kuin esine. Tuomaristoa ilahdutti myös, että jokainen ryhmän jäsen on vahva lenkki tiimissä.

Korkea-aste

Blokut

Blokut, Turun korkeakoulut

Blokut kehitti ja ylläpiti turkulaista kaduilla.fi -blogiportaalia. Portaali oli toiminnassa vuoteen 2016 asti.

Back To Top